Kontracepcijske tabletke

Za dušo in telo.
Zaklenjeno
Uporabniški avatar
*skokica*
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a *skokica* »

*lilica* napisal/-a:
jullia_ napisal/-a:Čaki mal. Samo dejstvo, da ti je libido upadel ...

Libido upade pri jemanju kontracepcijskih tablet pri večini deklet in ne mormo zdj rečt, da pol niso zanjo. Ker pol bi najbrž zelo malo število punc jemalo kontracepcijske tablete.

Če bi meni upadel libido, bi takoj prenehala z jemanjem oz. bi probala še katere druge. Saj konec koncev jih jemljem zaradi zaščite, če pa seksam enkrat na mesec, pa lahko tudi s kondomom.

Mene ta novica ni niti malo prestrašila, ker je res milijon možnosti, da umrem zaradi česa drugega, pa se niti ne zavedam.
cotkica
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a cotkica »

Ok, prebrala sem tele vaše komentarje na tole na Hrvaškem. Veliko vas je reklo, da vas bo prenehalo jemat KT oz. jih sploh ne jemljete, ker je to strup ipd. Kaj potem uporabljate oz. boste uporabljale namesto tega?

Kondomi so fajn zadeva, ampak če imaš stalnega partnerja že dlje časa, ti kondomi ubijejo libido. Vsaj meni so ga - pa sem bila dolgo samo na kondomih. S KT nimam nikakršnih problemov. Me pa ob tem dogodku preleti srh. Zame so KT še vedno najbolj praktična zadeva, ampak očitno nevarna :(

Moje vprašanje vam je, kakšno zaščito mislite imeti sedaj?!
freaky
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a freaky »

Ne vem, zakaj bi ti kondomi ubili libido. :gruebel: Nimajo nobene fizične posledice na telesu (razen če si alergičen na njih), vse je samo v glavi, kar se tiče kondomov. KT pa zaradi dodatnih hormonov lahko dejansko vplivajo na libido. Seveda pa je vse odvisno od posameznika. Name so in se ne mislim vračati. :wink:
How many years can some people exist before they're allowed to be free?
The answer, my friend, is blowin' in the wind.
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a jullia_ »

*lilica* napisal/-a:

Libido upade pri jemanju kontracepcijskih tablet pri večini deklet in ne mormo zdj rečt, da pol niso zanjo. Ker pol bi najbrž zelo malo število punc jemalo kontracepcijske tablete.

Jst sem jemala Logest. Libido je šel po gobe, razpoloženje je bilo večino časa grozno, bila sem utrujena... Lahko bi rekla, da je to vse normalno in da se itak dogaja večini deklet, ampak ene pač nismo take, da bi se kar sprijaznile z negativnimi učinki, ki nam grenijo življenje. Sem šla raje zamenjat in moj libido je kot nov :)
Punchee
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Love RD

Neprebrana objava Napisal/-a Punchee »

jullia_ napisal/-a:
*lilica* napisal/-a:

Jst sem jemala Logest. Libido je šel po gobe, razpoloženje je bilo večino časa grozno, bila sem utrujena... Lahko bi rekla, da je to vse normalno in da se itak dogaja večini deklet, ampak ene pač nismo take, da bi se kar sprijaznile z negativnimi učinki, ki nam grenijo življenje. Sem šla raje zamenjat in moj libido je kot nov :)

Katere pa zdej jemlješ?
I had to kiss a lot of frogs before I found my prince charming .. <3
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a jullia_ »

Rigevidon.

Ginekologi itak ne morejo že vnaprej vedet, kako bo ženska odreagirala na določeno kombinacijo hormonov. Pri izbiri se pač orientirajo po teži, starosti, pritisku, kajenju,... Ampak naša naloga pa je, da opazujemo odziv organizma in povemo, če je kaj narobe.
cotkica
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a cotkica »

freaky napisal/-a:Ne vem, zakaj bi ti kondomi ubili libido. :gruebel: Nimajo nobene fizične posledice na telesu (razen če si alergičen na njih), vse je samo v glavi, kar se tiče kondomov. KT pa zaradi dodatnih hormonov lahko dejansko vplivajo na libido. Seveda pa je vse odvisno od posameznika. Name so in se ne mislim vračati. :wink:

Vse je v glavi - kot si napisala. Pri stalnem partnerju me misel na to, kako si ga bo nataknil preden me bo položil, odbije.

sicer je pa na forumu med.over.net stekla debata prav o teh KT in je ginekolog super pojasnil zadevo.
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *purple* »

Kaychee napisal/-a:Nekateri komentarji so mi pa res smešni..

Npr: razni glavoboli, utrujenost, spolna sla, bla bla bla.... Zdej, ko je v medijih spet en članek o stranskih učinkih KT (ki so btw itak napisane v navodilih, ki jih dobite priložene vsaki škatli!), pa najdete miljon razlogov, da bi tolkle po njih. OK, če vam pač nobene ne pašejo in jih telo ne sprejema, jih pač ne jemlji. Eni majo, drugi so popolnoma brez problemov. Jz nism mela nobenih glavobolov al pa kakršnih koli drugih problemov, razen malenkostne razlike v kg. Pač sprejmeš stranski učinek kot pri vseh drugih stvareh.

Zdej da se bom šla izpostavljat brez KT (prekinitveni odnos mi lih ne predstavlja kontracepcije, kondomov ne uporabljava) mi pa res ni no.
Kaj boste pa nardile vse tiste punce, ki boste kr nehale jemat KT?!

In ja, mati te hčere je mal bitchy, ker sori z obdukcijo bi se lahko dokazal al pa ovrgl krivdo teh KT. In če so res KT povzročiteljice, bi jih takoj umaknil iz trga, skupaj z Yasminelle, ki naj bi imele podobno sestavo.

am, če počekiraš po postih nazaj, se vidi vse kar sem pisala od začetka jemanja KT, da sem imela precej slabe izkušnje.pa s takimi z večjo vsebnostjo hromonov,manjšo vsebnostjo hromonov, skratka groza od groze.In ne ne da se sprejet strankse učinke, ker to da nimam libida, da na sex tud pomislim ne ko jemljem KT je resen problem za mojo zvezo.Ko pa nimam tablet je pa stanje čist čist obratno.
Poleg tega glavoboli, 5 dni menstre in to ornk glavoboli ko nič ne morem, se mi tud ne zdijo kar tako, d abi jih sprejela.zakaj bi me bolelo, če me ne rabi?in vsi ostali znaki, ki nso se s prenehanjem takoj spremenili, ko sm nardila eno pavzo vmes.
kaj bom?Nevem, kondomi, metoda umika, drugega ni.Ne bom pa jemala KT sam zato da bom zaščitena, če se lahko še drugače in da bom trpela v vseh možnih pogledih.
mati pa jst razumem, pač noče.pa naj bo kar če, ampak to ni kar tako.
julija...kdo eži z jemanjem tabletk?že na forumu ko kšna napiše da ni zaščitena al pa kej, se je takoj začelo težit stem.Okusila na svoji koži :wink: pač sej po eni strani je prov, ne bo neželenih nosečnosti, ampak vseeno, če ti tableta da več slabega kot dobrega jst ne vidm razloga da bi jo jemala.
drugače je pa itak verjetno ta novica s smrtjo samo pika na i za večino.zame je.
julia men so tud use razložil pa povedal, pa prebrala sem in tko.ampak če s 4 vrstami tablet ni šlo, se mi zdi neumno neki še vztrajat dalje.
in julija, valda da te mal stisne ko prebereš da je nekdo umrl zarad nečesa ki je jedel isto kar ti.ampak kot sm rekla, zame ni to glavni razlog, ampak samo pika na i.
in danes sem že dva dni brez :razz:
Lastovica
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Lastovica »

jullia_ napisal/-a:Čaki mal. Samo dejstvo, da ti je libido upadel in da zaradi suhe nožnice pri seksu najbrž kar precej trpiš, te ni prepričalo, da to niso tabletke zate, novica v 24ur pa v momentu? Evo, o tem govorim. Zakaj punce ne poslušate svojega telesa?
A če ne bi bilo teh smrtnih primerov, bi pa Yarino še naprej jedla in matrala sama sebe?

Ja, za katere pa naj potem zamenjam če je pri vseh, ki mi jih je priporočila in predpisala ginekologinja isti rezultat (upad libida, suha nožnica)?
Uporabniški avatar
missy*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a missy* »

mogoce katera ve, ce si brez zdr. zavarovanja, kako je glede tabletk? grem k samoplacniskem G, napise recept, potem dvignem brez zdr. kartice + placam?
Lastovica
Kofetarica
Kofetarica

jullia_ napisal/-a:Rigevidon.

Ginekologi itak ne morejo že vnaprej vedet, kako bo ženska odreagirala na določeno kombinacijo hormonov. Pri izbiri se pač orientirajo po teži, starosti, pritisku, kajenju,... Ampak naša naloga pa je, da opazujemo odziv organizma in povemo, če je kaj narobe.

A niso te tablete podobne oz. iste sam drugo ime kot Stediril M, ki so po mojih info dost močne? Maš kake druge stranske učinke?
ŽuŽa
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a ŽuŽa »

Heh zdele zadne čase nas je pa ful na forumu opustil KT. Jst sm dons 11 dan brez :) .

Drgač me pa neki mikajo te novek pridejo februarja k nam, čeprov je isto bedno ker še niso tok preizkušene.
Zadnjič spremenil ŽuŽa, dne 24. Sep. 2008 12:11, skupaj popravljeno 1 krat.
Lastovica
Kofetarica
Kofetarica

ŽuŽa napisal/-a:Heh zdele zadne čase nas je pa ful na forumu opustil KT. Jst sm dons 11 dan brez :) .

Ja saj, sam če recimo še vsaj 5 let ne misliš met otrok, in maš stalnega partnerja, pol si nekak težko predstavljam, da bi za redno zaščito uporabljala kondom.
ŽuŽa
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a ŽuŽa »

Lastovica napisal/-a:
ŽuŽa napisal/-a:Heh zdele zadne čase nas je pa ful na forumu opustil KT. Jst sm dons 11 dan brez :) .

Ja saj, sam če recimo še vsaj 5 let ne misliš met otrok, in maš stalnega partnerja, pol si nekak težko predstavljam, da bi za redno zaščito uporabljala kondom.

Jst jih ne mislm met še usaj 7, 8 let. Stalnega partnerja pa mam in upam da nama bo ratal s kondomi,,,bomo pa delala teste mal bl pogosto :) .
Sej pomoje jih bom enkat spet jemala, sam zdej enostavno nism mogla več. Ko sem brala te članke sm ratala čist panična in sem sam nehala.
freaky
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a freaky »

cotkica napisal/-a:Vse je v glavi - kot si napisala. Pri stalnem partnerju me misel na to, kako si ga bo nataknil preden me bo položil, odbije.

Če je samo v glavi, potem se da to odpravit, kajne? :wink: Če želiš seksat, KT slabo vplivajo nate in ne želiš tvegati z metodo umika, ja potem ti ostanejo kondomi. To dejstvo je treba enostavno sprejeti. Če pa skos in skos govoriš, kolk so kondomi bedni, da nič ne čutiš, da poberejo čist preveč časa, ko jih natikaš (pa dejansko je nataknjen v manj kot 15 sekundah), potem pa najboljš, da se ne seksa.

In ne mislim nič slabega, da ne bo pomote. :wink:
How many years can some people exist before they're allowed to be free?
The answer, my friend, is blowin' in the wind.
Zaklenjeno