Kontracepcijske tabletke

Za dušo in telo.
Zaklenjeno
Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a red_rose »

poglejte vse ki ne razumete kako delujejo tabletke....7 tabletk (7 dni jemanja) zadostuje vnaprej za 7 dni zascite! torej, ce jemljes tabletke 7 dni, lahko naredis vsakic po sedmih tabletkad 7-dnevno pavzo pa si skos zascitena...zato je tveganje najvecje v prvem tednu - ker potem v drugem nisi 100% zascitena ce jo pozabis (torej ne vzames redno tistih 7ih ki so potrebne za en teden zascite vnaprej) v drugem pa ni krize, ker ce si v prvem tednu redno jemala si ITAK zascitena se od prvega tedna! potem pa je problem spet zadnji teden, ker ce eno spustis, med pavzo nisi zascitena 100% ( ker prej ni bilo 7ih tabletk ki so pogoj za 7 dni zascite)

to si nisem izmisla, to so pojasnila priznanega ginekologa (ne vem vec kako se pise) ki sodeluje na enem izmed forumov za pomoc na internetu. tako bi lahko jemali tabletke po 7 dni, pa potem vedno 7 dni pavze...ampak nima smisla ker kdo pa hoce met menstruacijo vsak drug teden. bla bi pa punca vseeno skos zascitena
Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a red_rose »

Liena napisal/-a:V tistem odstavku "Tveganje za nepopolno zaščito pred zanositvijo je največje,..." piše, da če se to zgodi v zadnjem tednu ali pa prvem je najbolje podaljšati jemanje, samo mene ta navodila tudi begajo. :? Kaj potem, ko jemlješ še med 7 dnevno pavzo, to pomeni, da kao 8. dan pa normalno začneš novo škatlico? To sem že večkrat razmišljala...

ja dve celi skatlici pojes zaporedoma brez pavze
Uporabniški avatar
Peony
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Peony »

V mojem primeru, ker sem potem tabletko dobila, pa sedaj tako kot bi morala, naredim pavzo in potem jemljem normalno naprej, kajne?

Samo me pa res zanima kam se je izgubila tista tabletka, katero sem potem nadomestila. :)
Uporabniški avatar
*Sagitt*
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Maribor

Neprebrana objava Napisal/-a *Sagitt* »

uporablja katera lindynette20?
Some things end, some things begin and some things never change ..
sarci*
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Lj - Bežigrad

Neprebrana objava Napisal/-a sarci* »

Ja, jst. :)
Uporabniški avatar
KristinĆk
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: somewhere over the rainbow

Neprebrana objava Napisal/-a KristinĆk »

in jst :)
Liena
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Liena »

red_rose, torej 1. dan običajne pavze vzameš prvo tabletko iz zavojčka in ga porabiš do konca, potem pa pride pavza. :) Menda sem te prav razumela. Drugače pa jaz ful pazim na to da jemljem ob istem času pa res mam vedno s sabo odrezek od zavojčka, če se slučajno kje zamudim. Mal frik šov, ampak se tak boljš počutim. :D
Uporabniški avatar
small_star
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: made & heaven

Neprebrana objava Napisal/-a small_star »

Liena napisal/-a:Drugače pa jaz ful pazim na to da jemljem ob istem času pa res mam vedno s sabo odrezek od zavojčka, če se slučajno kje zamudim. Mal frik šov, ampak se tak boljš počutim. :D

Tudi jaz vedno pazim na to uro, zdaj imam celo opomnik v mobitelu. Vedno pa imam s sabo tabletke, kar v torbici. Tako kot si napisala Liena, da se bolje počutim :).
NiKoLi Ne ReCi NiKoLi
Uporabniški avatar
urša**
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: šiška

Neprebrana objava Napisal/-a urša** »

če je katera menjala Logest in Yasminelle... v čem se razlikujejo po vašem mnenju?
Liena
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Liena »

Jaz, pred dvema mesecema. Razlika je pri meni v tem, da dobim M lepo 2. dan pavze in ne zadnji dan, ko imam še eno tabletko- to je bil razlog za menjavo. Drugače pa pri meni tistega slavnega odvajanja vode iz telesa (kar je razlog številnih, da vzamejo Yasminelle) do zdaj še ni bilo. :) Je blo pa pri Logest pridobivanje kilogramov ja. Tečna sem pa tud skoz isto. :D
Uporabniški avatar
*Sagitt*
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Maribor

Neprebrana objava Napisal/-a *Sagitt* »

sarci* napisal/-a:Ja, jst. :)

sta imele kakšne stranske učinke ali kaj podobnega??
Some things end, some things begin and some things never change ..
Uporabniški avatar
KristinĆk
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: somewhere over the rainbow

Neprebrana objava Napisal/-a KristinĆk »

am kaj pa vem..zihr sm bla nek bl depresivna na začetku..to je biu bl šok, pa libido mi je upadu..drugo pa trenutno ni.. morm potrkat :D
Uporabniški avatar
Jess°
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Jess° »

Mene pa zanima eno tako, ne zdravstveno vprašanje :)

In sicer, vi ko se naročite, pač da grete vzdignit recept za nove tabletke.. Se vedno oglasite pri zdravnici, ali vam recept napiše sestra? ...
Mene sicer nekej bega. .. ko sem šla po prvo škatlco KT, mi je ginekologinja pač rekla, da naj jem 3 mesce diane 35, in potem, ko bom pršla po drugo škatlico da naj sestri rečem, da mi bo dala Yarino.. Zdej, najbrž bom pozvala po telefonu, pa rekla kak je na stvari (da naj mi recept za yarino napiše) .. se bom pri tem mogla tudi pri zdravnici oglasit, al bom sam recept pobrala in adijo? ..

Sej vem da je to malo smotano prašanje, sam me ful zanima, pa tud malo sem v stiski s časom :P .. tnx za odg. :oops:
Uporabniški avatar
Peony
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Peony »

Po mojem ti ne bo potrebno stopiti do zdravnice, sestra ti bo izmerila pritisk mogoče postavila kakšno vprašanje o počutju ob jemanju tabletk in zakaj jih hočeš menjati (omeni ji, da je bil to predlog zdravnice - če sem prav razumela), dobila boš recept in voila. :)
Uporabniški avatar
rammsteingirl
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Gorenjska

Neprebrana objava Napisal/-a rammsteingirl »

Jess° napisal/-a:Mene pa zanima eno tako, ne zdravstveno vprašanje :)

In sicer, vi ko se naročite, pač da grete vzdignit recept za nove tabletke.. Se vedno oglasite pri zdravnici, ali vam recept napiše sestra? ...
Mene sicer nekej bega. .. ko sem šla po prvo škatlco KT, mi je ginekologinja pač rekla, da naj jem 3 mesce diane 35, in potem, ko bom pršla po drugo škatlico da naj sestri rečem, da mi bo dala Yarino.. Zdej, najbrž bom pozvala po telefonu, pa rekla kak je na stvari (da naj mi recept za yarino napiše) .. se bom pri tem mogla tudi pri zdravnici oglasit, al bom sam recept pobrala in adijo? ..

hm, meni pa tukaj ni jasno nekaj: zakaj ti je ginekologinja rekla, da jemlji 3 mesece diane 35, potem pa da takoj zamenjaš na yarino?? ker ni dobro kar menjati tabletk tja v en dan :?

drugače pa prideš samo tja k sestri, potrkaš, poveš, da si prišla po recept in ga takoj dobiš. ni ti potrebno čakati in ni se ti treba naročati. prideš samo v času "uradnih ur" za recepte. ponavadi je to dopoldne do 12h in popoldne do 18h, vsaj tako je pri moji ginekologinji.
Zaklenjeno