Mahagonij napisal/-a:No...kje se pa potem meja potegne? Torej folku ce mu manjka 0.5 pike do meje za 2 senkamo? Kaj bo potem..."joj dvema mojima sosolkama k sta imeli 0.5 premalo je senkal, meni, k sm imela 0.75 premalo, pa ni

" in tako dalje. Nekje se pac potegne meja. In meni ni nihce senkaval nicesar na podlagi pik. Ever. Ker mi ni blo treba. Razen na faksu, tm mi pa itak niso.
Gotovo so mi pa kdaj senkali kaj pri subjetivnih ocenjevanjih(ustni izpiti, spisi in eseji etc). Ampak pri tockovanih stvareh pa nikoli.
ne bi mogla bolj prikimavat

nikol nisem marala nategovanja za točke. kolk si napisu, tolk dobiš. potem te pa kdo vpraša: "kolk si pisu" pa namesto kratkega in jedernatega odgovora: "dve" slišim:"joooj pa kr neki tko čudna prfoksa je men je sam 0,5 točke zmanjkal do višje ocene pa mi ni htola dat čeprav je blo to sam 2% to pa ni vse skupi nč!" em kolk si torej pisu?
in ista stvar je z zviševanjem ocen. najbolj mi gre na živce folk, ki celo leto lenari, potem pa na konc popravlja pa se javlja pa plakate dela. kaj vam ni jasno? verjamem, da se ti kdaj ponesreči, ampak da vsako leto vsak drugi predmet na konc za eno (ali še več) ocen zvišuješ pa tut ne gre. tut men je letos zmanjkal 0,1 povprečja ocen za štipendijo, pa nisem se hodla slinit okoli profesorjev za ocene. ne, prijavla sem se na dopolnilni izpit, ki ga imaš lahko 1X v celi srednji šoli, se naučila in zvišala geografijo iz 3 na 4, da sem imela povprečje vseh predmetov 4,1 in da bom lahko obdržala Zoisovo.
glede popravnih pa... so le dokaz lenosti in ničesar drugega. vsi smo dal skozi OŠ in nihče me ne bo prepričal, da nekdo, ki vsaj nekaj minut dneva posveti šoli, ne izdela razreda. pa ni važno ali smo v osem- ali devetletki. sem že imela inštrukcija otrok iz osnovne IN iz srednje šole, pa pri nobenih ni šlo za neopisljivo težko snov. šlo se je samo zato, da danes skor nihče več nima delovnih navad, vsi bi mel lepe ocene, učil se ne bi pa noben. če pa se že "učijo", pa to pomeni za njih naslednje: en dan pred testom se za 1h vsedejo za mizo, pred sabo odprejo knjigo, gledajo skozi okno, rišejo, čečkajo, prelagajo stvari po mizi, snov bo pa vrjetno sama skočla v glavo.
osnovna šola je zastavljena tako, da jo je sposobna izdelati cela populacija, zato tudi je obvezna za vse otroke. če temu ni tako, pač obstajajo šole s prilagojenim programom. ker potenciranje res ni stvar, ki se je ne bi mogel normalen in umsko ne-zaostal človek naučit. ni debate.
pa da ne bo pomote, nisem nobena piflarka, tut sama se premal učim ampak js se tega zavedam in priznam. in vem, da ne morem jokcat, da nimam samih petk, če v to ne vložim dost truda.