Južnjaki

Vse o politiki od svetovne do domače
Zaklenjeno

Kakšni se vam zdijo 'južnjaki'?

So čist v redu ljudje
48
42%
Na živce mi grejo
49
43%
Nimam mnenja
18
16%

Skupaj glasov: 115

MIGRENA
Cosmofrik
Cosmofrik
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a MIGRENA »

Pr men obstajajo samo dobri in slabi ljudje in takih se najde v vseh narodnostih in državah. Me tut ne moti kako kdo kje govori - sej smo ja na poti k svetovljanstvu, ne? Čudn, da recimo v Londonu al pa ostalih večjih mestih to nobenega ne moti, ko prideš v en lokal pa se en zgovarja francosko, drug v arabščini organizira teroristični napad spet tretji špreha po kitajsko in sploh ne motijo en drugega.

Če bo kdo kej hotel od tebe se bo že potrudil, da boš razumel... sej, če bi šla jest zdej recimo z družino v Nemčijo živet bi se med sabo tudi verjetno v materinem jeziku pogovarjal?
Ljubav je kao šah, uvjek te zajebe neki konj dok osvajaš kralja.
renatka_
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a renatka_ »

U petek sta prišla od fanta stric pa teta iz Srbije. Vračata se pa u pondelek al pa torek. Mislim kok sta vredu osebici, smo bli na pijači u petek zvečer, takoj po tistem ko sta na Brniku prispela, pa se pripeljala v Celje (kr je šla mama od mojga fanta po njiju). Res sta tko prov... Nevem.. Prisrčna no :D Z njima sm se prvič vidla, smo se torej predučeršnim spoznal, ampak sta se tok lepo menla, pa tok prjazna bla da kr adijo :)
Prikazala se mi je Marija-nije baš neka pićka.
meli c
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: kranj

Neprebrana objava Napisal/-a meli c »

MIGRENA napisal/-a:Pr men obstajajo samo dobri in slabi ljudje in takih se najde v vseh narodnostih in državah. Me tut ne moti kako kdo kje govori - sej smo ja na poti k svetovljanstvu, ne? Čudn, da recimo v Londonu al pa ostalih večjih mestih to nobenega ne moti, ko prideš v en lokal pa se en zgovarja francosko, drug v arabščini organizira teroristični napad spet tretji špreha po kitajsko in sploh ne motijo en drugega.

Če bo kdo kej hotel od tebe se bo že potrudil, da boš razumel... sej, če bi šla jest zdej recimo z družino v Nemčijo živet bi se med sabo tudi verjetno v materinem jeziku pogovarjal?

bol se ne bi mogla strinjat!!! tako kot so nekateri "CEFURJI" slabi in oh in sploh so tut nekateri slovenci. pac eni so vredu ljudje eni so slabi, ampak js jih ne presojam po tem iz kje prihajajo in katere veroizpovedi so.
Tanit
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: LJubljana

Neprebrana objava Napisal/-a Tanit »

Eni so ful qul eni pa so manj uredu. Nekateri so pa golazen (npr. Jankovic ki je zbankrotiral precej podjetij po Sloveniji).
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *purple* »

:roll: pa merkator spremenil v nekaj velikega :wink: ampak to ej že offtopic...
bejbika
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a bejbika »

~NIA~ napisal/-a:no hotla sm sam povedat da me je prov presenetu en tip, str okol 35, k mi je ustavu na štopu..
pač tip ceu 'šmeksi'; 1l gela, adidas hlače, punice, sončni špegli.. pač sej poznate njihov tipični izgled.

piki mi2 sva čefurki :eek: :eek: :eek: ... direkt u srce :lach:
renatka_
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a renatka_ »

Sm gledala prejle ob 21.00 na SLO1 spet oddajo o drugi generaciji južnjakov. (To kar je Lyla 2posta višje omenila).

Sam ta oddaja mi ni bla tok dobra ko tista ki je bla nekje proti koncu avgusta. Sam se, da zamislit nad nekterimi izjavami teh ljudi, ki so "nastopali" v tem dokumentarcu oz. kr filmčku.
Prikazala se mi je Marija-nije baš neka pićka.
bejbika
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

LyLa napisal/-a:
bejbika napisal/-a:
~NIA~ napisal/-a:no hotla sm sam povedat da me je prov presenetu en tip, str okol 35, k mi je ustavu na štopu..
pač tip ceu 'šmeksi'; 1l gela, adidas hlače, punice, sončni špegli.. pač sej poznate njihov tipični izgled.

Ja Jasmina a vidš ka govorijo o nama
neakceptirane 4eva :nein:
jst grem jutr pasuš vrnt :)

ajd, Sanela greva v d plejsa na nigrje ...
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

bejbika napisal/-a:
LyLa napisal/-a:
bejbika napisal/-a:

Ja Jasmina a vidš ka govorijo o nama
neakceptirane 4eva :nein:
jst grem jutr pasuš vrnt :)

ajd, Sanela greva v d plejsa na nigrje ...

pol so pa res vsi v sloveniji čefurji če je tole njihov tipičen izgled :roll:
ok, gela si lih ne dajem, mam pa adidas šumi hlače :D pumic ene 4 pare, sončni špegli so tud skos na men...zlatni lanac tud kdaj navlečem nase... :D

uglavnem sem ugotovila da sem čefurka :roll:
ej bejbika, vidve bi mogle it zdej v dvanajstko na bosance :D :wink:
bejbika
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

o to pa ne ... mi2 s Sanelo sva high class chick in hodiva izključno in samo na nigerje (stanovalce pri viatorju) .. tko da naju ne žalt ... kaka 12ka ... tm so sai kvazi čefurji ... mi2 kot real čefurke hodva samo v D plejsa ...
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

pa sej nismo offtopic...tema še vedno teče o južnjakih, Sanela :lach:

Hotla sm pa še to dodat, da je tist besediu, ki ga je Lyla nalimala več kot resničen in nekateri res niso sami krivi da so na -ič -ić in da se imenujejo Fatime, Fikrete, Đemali, Šemse....

vsekakor pa Nia rab eno vzgojno, da bo razumela kako in kaj in predvidevam da jo bo stakim odnosom hitro dobila :D

In še to: definicija čefurja laže..ker če je tist res, pol smo skor vsi čefurji :D jst sm pa itaq ugotovila d asem že :lach:
sAdie
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a sAdie »

na enem mostu v MB ju pise :" IĆ = zanič"
I love SISLEY& RW
Uporabniški avatar
Marco
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Bel-Air

Neprebrana objava Napisal/-a Marco »

Tako kot mi grejo nekateri južnaki na živce, mi grejo tudi nekateri slovencljni še bolj... Tako da je ta tema preveč širok pojem za opredeljevanje. Preveč smo si različni, da bi lahko napadali oz. pluvalji na nekaj gledano s celotnega vidika
Let's bypass all the bullshit and just get naked
Applebitecc
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Re: Južnjaki

Neprebrana objava Napisal/-a Applebitecc »

:arrow: Vam gre na živce če nekateri južnjaki, ne znajo pravilno govorit slovensko, kljub temu da tukaj živijo že več let?
Včasih mi je šlo, oz. mi gre še vedno, samo čist odvisno... Vem, da se eni izredno težko naučijo jezika. Imam kar nekaj sošolk na faksu, ki so različnih narodnosti, pa so npr. govorile, kako se kakšen od staršev pač ne more naučit lepo govorit slovensko. Sej vemo, da nismo vsi nadarjeni za jezika. Ampak so pa tut taki, ki se nočjo naučit jezika. :?

:arrow: Kašna se vam zdi njihova glasba (narodnjaki)? Vam gre na živce če kje (v avtu, stanovanju) 'odmeva' njihova muzka?
Hm... Ta glasba mi gre totalno na živce zato, ker jo npr. navijajo na vse, ko se peljejo mimo v avtu. Seveda mi gre pa tut kakšen techno na k****, k ga nabijajo kvazi frajerčki. Nima veze z glasbo, ampak z idiotskim folkom. :D

:arrow: Bi vas razjezilo, če bi se prijavili na neko delovno mesto in bi nek južnjak (ki ima status slovenskega državljana) dobil službo prej kot vi??
Nič bolj kot če bi dobil službo slovenc... Če je bolj sposoben od mene je pač bolj sposoben, a ma kakšno vezo narodnost?

:arrow: Se vam je kdaj zgodilo, da se šli na npr. na Hrvaško in so vas 'čudno' gledal zato ker ste iz Slovenije? Jst sm enkrat slišala, da so hrvati provociral z raznimi "oo lej jih slovenčki" "janezi" ipd.
Hrvati znajo bit zoprni nacionalisti, ja... Ampak je pa spet dejstvo, da je tut zelo veliko slovencev poniževalnih do Hrvatov, ko grejo na morje. Tako kot se majo npr. zagrebčani za nekaj več in jih tut na hrvaškem redkokdo mora.
Sem pa drugač doživela tut jaz že, da so se najdli kakšni k so bli neprijazni zato, ker sem iz slovenije. Imam pa tipa iz hrvaške in guess what? Njemu se pri nas čisto isto dogaja. Tok da nismo mi nič boljši, sam pač mi hodmo več tja dol. :wink:
Uporabniški avatar
Marco
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Bel-Air

Re: Južnjaki

Neprebrana objava Napisal/-a Marco »

1. Bedno je samo, če model zna slovensko in priča z namenom, da je frajer

2. Tako kot vsaka muska mi sede odivsno od trenutka. Tudi narodnjake kdaj vržem v medio player... Pa tudi v diskaču sede... Če so pa ket hude miške so pa na blakan partyu :D

3. Zakaj že... To je že na meji diskrimancije - take fore...

4. Redko, ponavadi so priajzni, saj smo jim kruh poleti ;)

P.s. Sem raje balkanc, kot pa un hard slovenc ala Francelj
Let's bypass all the bullshit and just get naked
Zaklenjeno