Krema za sončenje

Vse o ličenju in negi kože.
Odgovori
Bibonka
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a Bibonka »

http://www.priskrbi.si/nega/zascita-pred-soncem.html

hippo tukaj imaš sončne kreme do faktorja 60. Jaz sem letos porabila za maladva dve ti babies in nista bila niti malo rdeča čeprav sta bila nonstop v vodi, tudi pri 33 °C . Midva sma se mazala s 3 sport 30, ko pa nama je zmanjkalo pa sem se jaz z 8-ko. Nimam kaj dosti barve (razen po nogah kjer se nisem mazala kaj dosti ) čeprav sem bila nonstop na soncu zaradi letanja za otrokoma :)) Sem raje zdrava kot pa rjava :)

Za opečeno kožo pa je ta Aloe gel na tej strani zakon. V trenutku kožo ohladi in osveži, te nič več ne peče, pa prvič se moj letos ni lupil, ko se je s tem gelom mazal. :)
legally blonde
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a legally blonde »

A ni tko, da so faktorji nad 30 itak en larifari, in prouzaprou sploh niso visji faktorji? :?
Live. Love. Surf.
Uporabniški avatar
UG84
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objava Napisal/-a UG84 »

O tem smo že pisali. Malo nazaj poglej, boš videla kako in kaj je s tem.
Uporabniški avatar
mortisha
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a mortisha »

Js pa uporabljam tale L`occitanov fluid za obraz: http://www.loccitane.si/2/2/51/29364/Doma%C4%8Da-stran/Za%C5%A1%C4%8Ditni-fluid-za-obraz-SPF-30.htm?search=%27buriti%20fluid%27

Men je izdelek všeč ker mam sicer bolj mastno kožo in je taka fajn mat tekstura, ne pa da mi vse teče dol po obrazu če je res orng vroče. Supr je tud če greš pozno pop v mesto k še sonce sije -za mejkap podlago, pa opažam tudi da mam ful manj sončnih pegic po obrazu kot ponavadi :megacool: priporočam
catlike
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a catlike »

mortisha, a ti mogoče povzroča kake mozoljčke? Pa ali bi lahko prosim izpisala sestavine, bi ti bila zelo hvaležna :)

Sicer pa sama uporabljam od SunDance SPF 30 za po telesu in mi je super, za po obrazu pa še iščem idealno stvar.
Uporabniški avatar
mortisha
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a mortisha »

@ catlike-sestavine;
cyclopentasiloxane, aqua,titanium dioxide, polyglyceryl, 3 polydymethyl-siloxyethyl dimethicone, corn starch modified, sodium chloride, peg, 12 dimethicone, mauritia flexuosa fruit oil, tocopheryl acetate, retinyl palmitate,caprylyl glycol, peg/ppg-18/18 dimethicone, fragrance, chlorphenesin, disodium edta, stearic acid, aluminium hydroxide

:biggthumpup: sm se mal namučla hehe :)
catlike
Sramežljivka
Sramežljivka

Mortisha, HVALA ti, res si zlata :bussi:
Ja, vem da ni ravno prijetno prepisovati sestavine, te kmalu začne vse boleti in tudi živce kmalu zgubiš...tako, da res ti hvala :)
Uporabniški avatar
Kaychee
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Kaychee »

Jz sm mela letos DM- ove in so res super. Niso mastne, nč nism bla opečena (pa mam precej belo polt), pa non stop na čolnu ... Mela sm 20-ko na začetku, potem pa 8-ko s karotinom (ta je res super, tok rjava še nism bla nikol do zdej) in je to čez glavo dovolj. Po obrazu sm se pa skoz mazala s kremco za obraz (tud 20), sam pol sm bla pa v faco čist bela, drugje pa lepo rjava. Katastrofa. Sploh ne vem, kako zgledate vse, k se mažete s 50-kami ipd :eek:
catlike
Sramežljivka
Sramežljivka

Nekatere hitro opeče in nam je 50ka ravno pravšnja. Če imam 30ko za po telesu, bom proti koncu poletja rahlo rjava, pa še to ni dobro.
Uporabniški avatar
UG84
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objava Napisal/-a UG84 »

jaz imam poleg tega, da me vedno opeče (prvi teden nisem nikoli rjava), še občutljivost za alergijo na sonce in sem potem cela pikasta po ramah in dekolteju. Tako da, če dam nase 8, boljš da se sploh ven ne pokažem na morju. Al pa v hribih, tam je še hujše.
Uporabniški avatar
niinii
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a niinii »

Jaz uporabljam faktor 30. Letos na morju sem bila na soncu do ene pol 11h, pa potem od ene 17h naprej. Pa sem dobila celo malenkost barve :)
Uporabniški avatar
Kaychee
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Kaychee »

A to je narobe, če si rahlo rjav?!

A krema sploh pomaga pri alergiji? Al se pojavi ne glede na faktor, samo da se prikažeš na soncu?
catlike
Sramežljivka
Sramežljivka

UG84 napisal/-a:jaz imam poleg tega, da me vedno opeče (prvi teden nisem nikoli rjava), še občutljivost za alergijo na sonce in sem potem cela pikasta po ramah in dekolteju. Tako da, če dam nase 8, boljš da se sploh ven ne pokažem na morju. Al pa v hribih, tam je še hujše.

Če si tako občutljiva na sonce, je najbolje da se ga izogibaš kolikor se da, če pa že greš kam, pa nanesti kako 50ko!
Uporabniški avatar
positive vibration
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a positive vibration »

Po mojih izkušnjah - za samo zaščito pred soncem ni pomembna niti znamka, niti faktor, nič drugega, kot pa samo: redno redno mazat in to dovolj na debelo.
Pred kratkim sem prišla iz morja, kjer sem spremljala osebo, ki ni hotela nikamor drugam, kot pa sedet na klopi na plaži. Seveda brez sence, vsak dan od 10-12 in 16-18h.
Mazala sem se z neko bosansko kremo od Šampionke ZF 10, njo pa sem mazala s kremo od Špara (sun kiss al kaj že je) ZF 20. Obe sem mazala istočasno, najprej ko sva šli od doma, ko sva prišli na plažo spet po ramenih, nato takoj v vodo, ko sva prišli iz vode, celo telo, itd...
pa v celem tednu posedanja na žgočem soncu ni bila niti ena od naju niti malo rdeča. Jaz sem rahlo rjava.

Pomembno je, da veš, kolikšen je naravni obrambni čas tvoje kože. Meni je to enkrat izmerila na plaži, ko je mel Vichy neko akcijo, in je lahko moja koža izpostavljena soncu brez zaščite nekje 6min se mi zdi (???), da ni nobenih posledic. In potem to cifro pomnožiš z ZF, in če imam recimo ZF 10, sem lahko brez skrbi na plaži 60min. Kar se mi zdi čisto dovolj. V eni uri bom sigurno šla v vodo ali pa se mi bo spet zaluštalo malo mazanja :D

Sicer pa mislim, da rahla porjavitev, pri kateri koža ne dobi poškodb, ni nič napačnega. Saj se je koža obranila, kar pomeni, da je zmagala v boju s soncem :razz:
There once was a note
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...
Uporabniški avatar
*zverinica*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a *zverinica* »

Kaychee napisal/-a:A to je narobe, če si rahlo rjav?!

A krema sploh pomaga pri alergiji? Al se pojavi ne glede na faktor, samo da se prikažeš na soncu?

proti alergiji pomagajo zdravila, jaz sem letos jemala claritine in nisem dobila tistih zoprnih belih pik kot prejšnja leta, kljub temu, da sem bila na morju na soncu 3 tedne vsak dan, od 10h do 18h, mazala sem se pa prvi teden (zarad vseen mal strahu pred alergijo :) ) z vichy spf 25 (namenjena prav ljudem z alergijo), potem pa s havajan tropik mlekom 10 in na koncu še njihovim oljem 6...opeklo me ni, sem pa (bila) tako lepo rjava kot sem si najbolj všeč :cool:
Odgovori