Po mojih izkušnjah - za samo zaščito pred soncem ni pomembna niti znamka, niti faktor, nič drugega, kot pa samo: redno redno mazat in to dovolj na debelo.
Pred kratkim sem prišla iz morja, kjer sem spremljala osebo, ki ni hotela nikamor drugam, kot pa sedet na klopi na plaži. Seveda brez sence, vsak dan od 10-12 in 16-18h.
Mazala sem se z neko bosansko kremo od Šampionke ZF 10, njo pa sem mazala s kremo od Špara (sun kiss al kaj že je) ZF 20. Obe sem mazala istočasno, najprej ko sva šli od doma, ko sva prišli na plažo spet po ramenih, nato takoj v vodo, ko sva prišli iz vode, celo telo, itd...
pa v celem tednu posedanja na žgočem soncu ni bila niti ena od naju niti malo rdeča. Jaz sem rahlo rjava.
Pomembno je, da veš, kolikšen je naravni obrambni čas tvoje kože. Meni je to enkrat izmerila na plaži, ko je mel Vichy neko akcijo, in je lahko moja koža izpostavljena soncu brez zaščite nekje 6min se mi zdi (???), da ni nobenih posledic. In potem to cifro pomnožiš z ZF, in če imam recimo ZF 10, sem lahko brez skrbi na plaži 60min. Kar se mi zdi čisto dovolj. V eni uri bom sigurno šla v vodo ali pa se mi bo spet zaluštalo malo mazanja
Sicer pa mislim, da rahla porjavitev, pri kateri koža ne dobi poškodb, ni nič napačnega. Saj se je koža obranila, kar pomeni, da je zmagala v boju s soncem