vis_maior napisal/-a:moje prehranjevalne navade so grozne (jem zvečer, mastno, raze snacke, ogromno sladkarij, bolj malo zelenjave, neredno, ponavadi cel dan nič, zvečer se pa nažrem)
Hja, bo pač treba spremenit prehranjevalne navade. Jaz sem tudi dolgo mislila da lahko jem kar hočem in celulita nebom mela dokler se ukvarjam s športom... Žal tak ne gre. Treba je pit dosti vode. Ne 2l na dan ampak 3! Jaz sem tudi mela naprimer navado da sem cel čas pila sokove in potem sem se čudila kak to da mam celulit...
Pri Avonu so meli eno dobesedno čudežno kremo in sem se z njo vedno pred poletjem kaka 2 tedna mazala in mi je dobesedno zbrisala celulit za nekaj mesecev. Zdaj pa majo 'izboljšano' formulo ki pa je v bistvu konkretno poslabšana... Tak da do takrat se mi s celulitom ni bilo treba ukvarjat, zdaj pa nimam druge izbire.
Zdaj jem dosti manj sladkarij in ne pijem več teh sladkih sokov. Celulita imam še čisto malo. Tak da jaz mislim da tu ne moreš nič - pravilna prehrana, dosti vode in nobenih sladkarij.
V glavnem... če nimaš samokontrole ne boš nič dosegla. Jaz je prej tudi nisem mela, potem pa sem poskusila to:
- na hladilnik si nalepiš sliko idealne ženske postave (oz. tja kjer hraniš mastno in sladko hrano) - to te takoj odvrne od hrane
- ne kupuj sladkarij - če jih nimaš doma jih ne moreš jest
- ne kupuj ko si lačna
- pij veliko vode
- piši si kalorije (priporočam myfitnesspal.com - tam ti beleži še sladkor, maščobe in druge stvari ki jih želiš da ti beleži)
- vsakih nekaj dni si kaj malega sladkega vseeno privošči, ker na tak način ne boš imela izbruhov lakote
- ko te prime da bi jedla sladko jej sadje (od sadja se ne zrediš)
- jej hrano ki ima dosti proteinov in vlaknin
A vida é bela. Só tens de a tornar bela. <3