Kdo plačuje?

Vse, kar nas zanima in še ne vemo o NJEM.
Odgovori
Uporabniški avatar
Tinchka
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: ŠpG/LJ

Neprebrana objava Napisal/-a Tinchka »

Pri nama je pa mogoče 65:35 (on 65, jaz 35). Če greva kdaj ven jest, plača ponavadi tisti, ki je predlagal da greva ven jest. Če pa greva kdaj kar tako mimogrede na pijačo, pa plača on (ker on vedno to predlaga, pa ne da sem jaz škrta, da ga nočem peljat na pijačo, pač ne da se mi neki sedet pa pit sredi dneva). Za stvari iz trgovine si pa vedno deliva na pol, razen če so kakšne stvari, ki jih porebuje samo on ali pa samo jaz (ne vem zakaj bi mi plačeval npr. tampone). Glede dopusta... sem hotla lani plačat svojo polovico, ampak mi ni zneslo in to zato, ker jaz študiram, on pa dela. Je pa res, da nama je neki moja mami plačala, tako da se je nekako skompenziralo :)
Nana nanana nanana on a Summerbreeze ...
Uporabniški avatar
inaa
Cosmofrik
Cosmofrik
Kraj: tu pa tam

Neprebrana objava Napisal/-a inaa »

enkrat on enkrat jst, kokr pride, nikol pa ne deliva pa ne zbirava skupi denarja k mi je to cist bedno, da se pol pregovarjamo za usak cent
Zivljenje je piskotek!
Uporabniški avatar
Devilish
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: In the back of your mind:P

Neprebrana objava Napisal/-a Devilish »

Usak zase večinoma, kr si on niti ne more prvoščit da bi zmeri zame plačeval..In tud nočm da bi kdaj prišlo do obiranja če se skregama pa tud rada sm neodvisna :)
Sexually, mentally, psihically, emotionally, I'll be like your medicine and you can take every part of me:*
Uporabniški avatar
*Lara*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a *Lara* »

Enkrat jaz...enkrat on...sploh ni dileme...Sicer ni tako strogo začrtano da zdaj sem jaz, jutr boš ti..itd...pač...spontano..
Uporabniški avatar
*arabic_girl*
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Nova Gorica

Neprebrana objava Napisal/-a *arabic_girl* »

večje stvari vsak zase kr mislim da je tako prav, stvari kot so kosila, kino,..itd.pa vsak enkrat oziroma spontano kot pride ampak enakopravno.
Uporabniški avatar
*Lara*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a *Lara* »

*Lara* napisal/-a:Enkrat jaz...enkrat on...sploh ni dileme...Sicer ni tako strogo začrtano da zdaj sem jaz, jutr boš ti..itd...pač...spontano..

no to sm mislna predvsem za pijačke in hrano.... :D
Uporabniški avatar
miska20
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: prelepa Dolenjska

Neprebrana objava Napisal/-a miska20 »

sončnica napisal/-a:Meni pa ni jasno kako ene vse mečete v isti koš. Sama naprimer mam štipendijo, to mi pokrije stroške bivanja v ljubljani+karto za vlak+hrano...Od doma pa tud nikakor ne morem dobit večjih vsot denarja,pač nimam te možnosti, ostane mi enih bednih 40 evrov za ceu mesec - "luksuz". Zraven svojga faksa delat ne morem, ker mi nikakor ne zlaufa,edin če kako leto zabluzim. Moj fant pa dela in ma solidno plačo. In kaj zdej je za pričakovat,da zato ker js nimam denarja,da bi seb plačala dopust, ne greva nikamor? Mislim men to ni logično, vsak se trudi po svojih močeh, ne pomeni če ti fant plača dopust da si pa zato že sponzoruša!!Pa kaj je z vami kle gor? Men ga je tud plačau prejšnje poletje in kaj zato. Sm prispevala kolk sm lahko definitivno pa je on plačau 70% vseh stroškov. Drgač se trudim s pijačkami in drugimi zadevami,da plačam čim večveč pa ni v mojih močeh. Dober da vem da sm zdej že sponzoruša.

no, pri meni je isto...no, dopust se trudim sama plačat, kavice in kino pa...jah, večinoma on plača, ker tut večinoma on povabi...žal je tko,da sm pač študentka in me delno preživljajo še starši, kolikor se pač da, zato ga jst bol redko povabim...priznam, tko je...mu pa dostkrat tko kašno presenečenje priredim in mislim, da se s tem vsaj malo oddolžim...

če pa mislte, da sm zato sponzoruša, pa tut prav..drugače pač zaenkrat ne gre.. :oops:
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a jullia_ »

dejmo samo nekaj razčistit, ker ste me nekatere očitno narobe razumele. ni kar vsaka ženska, ki ji tip kavice plačuje, sponzoruša. eno je, da ti trenutno iz bilo katerega razloga nimaš denarja. meni bi se tudi v takšni situaciji zdelo povsem logično, da mi bo tip kofe plačal, če bi bila sama brez denarja. in obratno seveda.
nekaj povsem drugega pa je, da ti od fanta pričakuješ, da ti bo vse plačeval, ker je pač tip in tako to je. torej ne glede na finančni status (kaj pa, če je recimo on tisti, ki ima manj denarja?), izključno iz razloga, da je ona punca, punce pa ne plačujemo po gostilnah, ker imamo za to fante. to je pa vsaj za moje pojme sfaljena logika in ob tak post sem se obregnila, kjer je ena pisala, da od fanta pa res pričakuje, da ji bo pijačo častil.
Uporabniški avatar
smokika
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a smokika »

Pri nama je tudi 1x jaz in 1x on. To se mi zdi edino pravično. Sicer mi je to, da plača moški (vsaj na prvih zmenkih) zelo lepa poteza, vendar se mi ne zdi realno, da bi to lahko delovalo skozi ves čas. Če smo že za enakopravnost spolov bodimo enakopravni tudi tu :)
angeLcek.
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: Na nebu.

Neprebrana objava Napisal/-a angeLcek. »

Js bi se čist bedno počutla, da mi tip skoz plačuje .. Tko da si ne morm pomagat, a da si ne izborim to, da usaj na prvemu zmenku vedno js plačam. Pol pa tipi kr na širok pogledajo :D .

Sej potem se pa to itak začne delit, malo js, malo on .. Ampak da bi pustila, da skoz on plačuje, pa no way!
sanja24
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a sanja24 »

Večinoma jaz! Na dopust pa itak nikamor nisva hodila sama :cry: :cry: :cry:
Uporabniški avatar
*lilica*
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a *lilica* »

sanja24 napisal/-a:Večinoma jaz! Na dopust pa itak nikamor nisva hodila sama :cry: :cry: :cry:

Midva tud še nisva šla sama. Upam, da nama letos rata.
In seveda sem za to, da plačava vsak pol :)
Uporabniški avatar
sokolja
Debatorica
Debatorica
Kraj: notranjska

Neprebrana objava Napisal/-a sokolja »

ojoj zdej ko sem brala vaše poste sem ugotovila, da sem precej pokvarjena. pri nama vedno in res vedno plačuje on!! sicer je pa tak, da ne pusti da jaz plačam. in tudi nikoli se ni pritoževal, da mora vse on plačat. ok, obljubim da se bom poboljšala. :oops:
Uporabniški avatar
*ka!a*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a *ka!a* »

Kakor kdaj... Zmeniva se za pjačko, potlej pa na koncu on plača in meni ne pusti, ali pa plačava vsak zase. Ne maram, da bi, če bi se kdaj skregala, mi kej tazga naprej metau :)
Uporabniški avatar
ryu10kyu
Cosmofrik
Cosmofrik
Kraj: Sonce

Neprebrana objava Napisal/-a ryu10kyu »

Meni je blazno grozno kadar ženska plača...tako da pri meni je procent 98% jaz-2% ona
Ne vem zakaj sem tak...ampak tako pač je.Skozi gre samo v primeru, da recimo greva nekam na daljši izlet, pa jaz plačam benzin ter papico in vse ostalo kar zdraven paše...takrat preživim če ona plača rundo pijače :roll:
Žene so zato, da jih ljubimo, ne pa da bi jih razumeli. Oscar WILDE
Odgovori