kaj pa če preprosto greš v ordinacijo svojega ginekologa in ti pač sestra poišče kartoteko in napiše recept? kr ginekolga dejansko ne rabiš, da ti napiše - al tebe vsakič pogleda ko greš po kt?MsN napisal/-a:crnolaska napisal/-a:ojla...mene pa neki zanima in rabim čimprejšnji odgovor...namreč včeraj sem šla h ginekologu po tabletke, k mi jih je zmankalo, pa je na dopustu...zdaj pa me zanima, če mi lahko kontracepcijske tabletke napiše tudi moja osebna zdravnica oz. dežurni zdravnik? Res nujno jih rabim v pondelk, k drgač bom morala za en mesec prekinit z jemanjem in pol spet začet znova...sam se bojim, ker pravite, da ni dobro prenehat za en mesec....
lp
Ja, lahko ti jih napise katerikoli zdravnik, saj ima pravico izdajati recepte - nisem pa prepricana, ali so vsi tako radodarni, da to pocnejo, zato pojdi tja pa se poskusaj zmeniti
Kontracepcijske tabletke
- razmazena_maca
- Debatorica
- razmazena_maca
- Debatorica
Idi v lekarno tam ko vedno hodiš pa povej kaka je situacija pa ti jih bodo dali - pač denar založiš pa potem ko prineseš recept dobiš denar nazaj. Vsaj pri nas je tako pa nikoli ni bilo težav. Meni so vedno dali, pa se mi je parkrat podobna scena zgodila. Sicer pa če maš Cilest, ti lahk jaz dam, mam še dve škatlici doma, ker sem nehala jemat pa jih ne rabim 

**Osel gre na led samo enkrat. Človek pa tolikokrat, da se nauči drsat**
kamis napisal/-a:sem bila uporabnica tablet diane35 ene 4leta pa pou.Kožo polno mazoljev so mi spucale v roku 9mescev,potem nism mela res niti enga mazoljčka več.Ja baje so res dost škodljive za telo ker majo močno vsebnost hormonov in jih ginekologi po določenem času zamenjajo z drugimi tabletkami.Men je zdj dala yasminele,pa so se mi mau mazolčki vrnl,tko da bom še mau počakala kaj bo,če ne bom pa nazaj diane uzela ker so mi res super odgovarjale.
No upam da bojo men tut pomagale...
Čeprav u navodilih piše, da so 3 mesci dost proti mozoljem

Bomo vidl

KittyKiss napisal/-a:hmm..po kolkm času nj bi se telo prvadlo na nove tabletke? oziroma, da bi se začele kazat spremembe(upam)?
Eni pravijo, da po treh mesecih jemanja, drugi, da po sestih ... Po moje se telo zares privadi po pol leta, intenzivne spremembe pa so v roku treh mesecev. V resnici pa je vse odvisno od posameznika - eni prej, drugi kasneje.
Na kaksne spremembe pa sploh cakas?
KittyKiss napisal/-a:libido![]()
(če bo kej, bomo vidl) bo kr trajal pomoje, glede na to da traja tud pr dekletih k prenehajo s tabletkami, d se jim povrne..
Ali pa ne, ker z libidom je tako - ni tabletke, ki bi ga povrnila, ker kt ovirajo delovanje moskih hormonov v zenskem telesu, ki skrbijo za visok libido. In solidno raven je mozno doseci samo brez kt ... Zato ti priporocam, da ukrenes kaj drugega v zvezi s tem - npr. gibanje, volja in lastna stimulacija, ker dvomim, da se ti bo s kt kar tako 'vklopil', prej uspaval. Zal.
Glede na to, da je ogromn punc reklo, da so ga z menjavo tabletk dobile nazaj, sj vsake tabletke na telo drgač vplivajo(tud kar se tiče drugih stranskih učinkov itd)..nebom tko zlahka obupala
+ šele 2 tedna jih jemljem.
sama s sabo mam že urejene zadeve, vrjem.
Č pa nbo šlo, bojo pa tabletke šle papa.

sama s sabo mam že urejene zadeve, vrjem.
Č pa nbo šlo, bojo pa tabletke šle papa.
mene zaj nekaj zanima...vem da sem sama naredla napako ampak dobro...pač o tem sem že pisala na ta forum...stvar je v tem...v petek sem vzela zadnjo KT, v prihodnji dneh bi morala dobiti menstruacijo a ker je do ponedeljka nisem dobila sem se odločla da bi si jo prestavla-vsekala mimo vem,pač prepozno ne
potem sem v sredo dobila menstruacijo in še 2 dni jedla kontracepcijske...zdaj me pa zanima če katera ve a bo to kaj vplivalo na mestruacijo oz. se mi bo podaljšala in jo bom zaradi tega mela bolj dolgo...če katera slučajno ve bi bla zelo vesela odgovora (upam da razumete kaj hočem povedati, ker sem še kar zakomplicirala...) 

zadnjo tabletko sem vzela v petek 18.1 nato sem v ponedeljek 21.1 začela nov zavojček tablet ker sem mislila da si bom še lahko prestavla menstruacijo...pa sem jo potem dobila čez 2 dni...tabletke sem pa še jemala do petka 25.1...vem da sem sama ful napako naredla...zanima me v bistvu to...če bo to kaj vplivala na dolžino menstruacije, če jo bom mela dalj časa če pač slučajno kera ve, ko meni se ne sanja..upam da je zdaj bolj razumljivo 

-
- Cosmopolitanka
- Kraj: Poletje