prepoved kajenja tudi v Sloveniji?

Vse o politiki od svetovne do domače
Zaklenjeno

Ali ste za prepoved kajenja?

da
239
69%
ne
107
31%

Skupaj glasov: 346

bejbika
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a bejbika »

deniro - ne kadim in nikoli nisem in mi tudi cigareti smrdijo ... moje izjave glede čevljev lahko potrdijo dekleta, ki so bila v soboto z menoj v eni od najbolj priljubljenih diskotek v Ljubljani ;) ... jaz citiram kolegico, ki je to zavohala :lach:
je pa splošno znano, da je cigaretni dim prikrival ostale vonjave ... žal mi je, ampak včasih si v lokalih vohal cigaretni dim, danes pa vse smrdi po nekem postanem zraku, ker večina lokalov nima urejenega prezračevalnega sistema ;)
po drugi strani je pa znano, da ljudje, ki smrdijo, ne zaznajo vonja po švicu ... ne svojega, ne tujega ;) (in ne, ne pravim, da ti smrdiš, da ne bo pomote, ker je letos baje priljubljeno se zaletavat v moje poste ;) ) ... jaz nikoli ne smrdim in imam zelo občutljiv nos za te zadeve ... imam pa tudi zelo občutljive oči in me je dim grozno motil, ampak sem potrpela, ker imam veliko prijateljic kadilk in se znam prilagajat ... pa sem šla vsake toliko časa na zrak, da so se očke odpočile ... nisem se pa nikoli pretirano obremenjevala s tem, če je kdo kje kadil ali pa ne ... po pravici me briga kaj kdo dela, za kakšne traparije zapravlja (svoj) denar ... eni pač denar mečejo za čike, drugi pa za cunje ...
raje pa cunje drug dan operem, ker smrdijo po dimu kot pa, da cel večer držim zaprt nos, ker zraven mene nekdo ni slišal za osebno higieno :roll:
norolescentka
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: štajerska

Neprebrana objava Napisal/-a norolescentka »

1. zanima me, zakaj gostilne naenkrat niso polne nekadilcev, ko ste še par postov nazaj trdil, kok fejst bote zdej v lokale zahajal, ampak so polni le vrtovi ( kjer opažam same kadilce, notri pa nikjer nikogar)

2. zanima me, kok je blo ta vikend kej po diskačih pono in kako je blo zdržat ves mogoč smrad ( razen smradu cigaretnega dima); še kej druzga poleg bejbikinega posta...ena punca par strani nazaj je vzhičeno razlagala, kako komaj čaka da gre za vikend ven v "frišno dišečo" diskoteko

3. kadilci nismo hodili v lokale,ker smo bli tko željni pijače, ampak zato, da smo v miru kakega pokadili v družbi s prijatelji. Torej se gre za družabno sceno, ne za noro obsedenost z gostilniškimi storitvami. Vseh kolegov pač ne morem stlačit v svojo sobo.

4. čedalje bolj se mi zdi, kaj je poanta tega zakona. Če bi bla poanta le zaščita nekadilcev, super. Pa to ni niti najmanj njegov namen. Ker je očitno večina gostov kadilcev( torej 25% populacije živi gostilne) in ker se je obiske kadilcev zmanjšal, se bojo podražale gostinske storitve. S podražanjem storitev bo gostov v lokalih še manj. Dokler ne bomo prilezli na evropsko raven, kjer pa ni več poanta da greš v gostilno se družit z ljudmi, ne gre za družabni dogodek, ampak greš res le pit ali jest. Ker si druženja v gostilni ne moreš več privoščit. IN TO JE TISTO, KAR ME NAJBOLJ SKRBI, PA NE MI REČT, DA NE BO TAKO, KER BO.
življenje je treba uživat! ne veš, kaj te čaka za naslednjim vogalom...
*hox*
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a *hox* »

Meni je pa zdej čist fajn, ko je ta prepoved kajenja, vsaj ne kadi se mi več v glavo. So pa res gostilne / lokali / diskači notr bolj prazni oz. nekateri tut čist prazni, ker se vsi zadržujejo na terasah. :lach:

Me pa zelo zanima kako bo pozimi. Si nameravajo umislit tiste steklene celice? :gruebel: Tole bo še zanimivo. ;)
tiasha
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a tiasha »

Ja pa a ni logično da so gostilne/lokali/restavracije/slaščičarne jada jada ja zdej poleti prazne in vsi sedimo zuni!! :roll: Tko je blo tut lani pa predlani pa 5 let nazaj pa 10 pa milijaužnt ... poleti pač usi sedimo zuni, če kadimo al pa ne!
Global pa Bakus pa As in vsi ostali lokali so bli pa ta vikend lih tko polni, kot tist vikend 14 dni nazaj, ko se je še lahko kadil!

Dej nehte že jokat, pač zakon so sprejel, jebat ga! Tisočkrat smo že povedal, da je to pač en navadn klinčev začaran krog!
Prej smo bli eni kao diskriminirani zdej ste pa drugi. Vedno je blo tko in vedno bo!
In ja lahko bi blo za vse okej in kul, ampak nikol ni tko in nikol ni blo, da bi sedl vsem!
Nosso amor é como o vento.
Năo posso vę-lo ...
... mas, posso senti-lo.
*hox*
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a *hox* »

tiasha napisal/-a:Ja pa a ni logično da so gostilne/lokali/restavracije/slaščičarne jada jada ja zdej poleti prazne in vsi sedimo zuni!! :roll: Tko je blo tut lani pa predlani pa 5 let nazaj pa 10 pa milijaužnt ... poleti pač usi sedimo zuni, če kadimo al pa ne!

Je logično ja, ampak ne pa da zunaj sedijo v dežju oz. se skrivajo pod ene 2x2 m veliko streho. :roll:
tiasha
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a tiasha »

Ja no mislim ... poleti pač ljudje sedimo v lokalčkih zunaj na terasah, ko je pač sonček pa ne glede na to a smo nekadilci al pa kadilci ...

Jst sm samo to hotla povedat, da mi gre totalno na k****, ker se zdej kadilci pizdijo, da jim mi nekadilci krademo prostor zuni na terasah ... ja pa kaj pol! Jst lahko sedim kjer hočem ... zuni al pa not!
Tko pač je! Mogoče egoistično. Ampak tko kot so oni lahko prej povsot kadil, mi lahko sedimo kjerkoli.

Drgač sm pa že tisočkrat povedala ... zakon je kle, sprjaznt se je treba, k itak nikol ne bo vsem prou! Tko al pa drugač! :D
Nosso amor é como o vento.
Năo posso vę-lo ...
... mas, posso senti-lo.
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *purple* »

*hox* napisal/-a:
tiasha napisal/-a:Ja pa a ni logično da so gostilne/lokali/restavracije/slaščičarne jada jada ja zdej poleti prazne in vsi sedimo zuni!! :roll: Tko je blo tut lani pa predlani pa 5 let nazaj pa 10 pa milijaužnt ... poleti pač usi sedimo zuni, če kadimo al pa ne!

Je logično ja, ampak ne pa da zunaj sedijo v dežju oz. se skrivajo pod ene 2x2 m veliko streho. :roll:

ne Tjaša ne gre se povsod za to da je sonček in da sedite zunej..gre se zato da je zunej absolut več folka-kot tudi kadilcev tudi ob slabem vremenu in bolj dogaja, zato se še kšn nekadilc zadrži zunej :D
ma sej men je vseen, sedte kjer želite, pač je to vaša pravica :D
pozim bomo pa vidl kako bo, če bodo pečke namontiral pridemo, če jih noujo, nas pa ne bo.
jemina
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a jemina »

Mah a ma sploh še smisel debatirat o tem. Ker se itak nikamor ne pride. Zakon je tukej, če hočemo ali ne.
Dame mas quiero mas
De esa bendita forma en que me miras
Solo tu, solo yo
Caricias que me roben la razon
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a jullia_ »

*purple* napisal/-a:ne Tjaša ne gre se povsod za to da je sonček in da sedite zunej..gre se zato da je zunej absolut več folka-kot tudi kadilcev tudi ob slabem vremenu in bolj dogaja, zato se še kšn nekadilc zadrži zunej :D

mja, recimo ob dveh zjutraj, pri 14ih stopinjah in rahlem rosenju. res idealne poletne razmere za posedanje na terasi :lol:
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

jullia_ napisal/-a:
*purple* napisal/-a:ne Tjaša ne gre se povsod za to da je sonček in da sedite zunej..gre se zato da je zunej absolut več folka-kot tudi kadilcev tudi ob slabem vremenu in bolj dogaja, zato se še kšn nekadilc zadrži zunej :D

mja, recimo ob dveh zjutraj, pri 14ih stopinjah in rahlem rosenju. res idealne poletne razmere za posedanje na terasi :lol:

al pa največji nalivi, mrzlo zuni za popizdit, folk pa zunej čiča (nekadilci vsi za mizo) in se stalno pogovarjajo kok je mraz...ja pejt not madona, ampak ne, zunej je folk in zunej so tud ostal..not bi bli pa sami :D
norolescentka
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: štajerska

Neprebrana objava Napisal/-a norolescentka »

ja ja, kr navadte se! tko bo od zdaj naprej! zakaj mi noben nekadilc ni odgovoru na zgornji post????????
življenje je treba uživat! ne veš, kaj te čaka za naslednjim vogalom...
kai
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a kai »

Zato ker ne vejo odgovorov :D
bounce around kai like bunniez
Uporabniški avatar
*Selena*
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a *Selena* »

Dejstvo pa je, da bo narjen več koristi kot škode, kar se zdravja tiče. Prej je blo obratno. Zarad tega bi mogl bit tut kadilci hvaležni :P, ker je blo dost kolegov zdej prsiljenih opustit kajenje in se tega kr pridno držijo :)
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Priseiljeni?Khm, mene osebno nič ne more prisilit v nič.razen življenje v to da umrem :)
Uporabniški avatar
*Selena*
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a *Selena* »

:) Ve se v kakšnem pomenu besede je bla uporabljena beseda "prisiljeni"
Zaklenjeno