SAMOZAVEST
- rdeče vrtnice
- Kofetarica
ne vem drugače smo itak vse ženske pač take. sam mene je do somazavesti spravil tip(saj veš lepa si in podobno in vem da resno misli) in to mi res veliko pomeni. kdaj če sem pa res na tleh zardi tega si pa kar rečem mah ne Tjaša lepša sem od drugih pa tudi sam se tako počutim če sam s svojih najboljših oblačilih oz v tistih oblačilih v katerih se počutim zelo fajn.
čaw
čaw
ℓινє...ℓαυgн...ℓσνє...
ℓυкα<3
ℓυкα<3
nea ravno spada v to temo ampak vseeno: sem bla zadnič v orsaju..pa eni dve: joj kak si ti lahk srečna ker nimaš joškov pa si tak suha....!Te pa obe tak suhi da....
in normalno da se ob takih komentarjih nekateri počutijo/mo manj samozavestne!
Se pa strinjam s tem da z leti raste samozavest, ko postaneš zrelejši pa ugotoviš da ni vse v kg, pa št.modrca, ampak osebno mislim da se starostna meja predvsem vedno bol viša!
in normalno da se ob takih komentarjih nekateri počutijo/mo manj samozavestne!
Se pa strinjam s tem da z leti raste samozavest, ko postaneš zrelejši pa ugotoviš da ni vse v kg, pa št.modrca, ampak osebno mislim da se starostna meja predvsem vedno bol viša!
When God Created Men, She Was Only Kiding!
Oh, samozavest je bila že od nekdaj moja šibka točka
... Vmes se je sicer stanje malce popravilo, ampak je vseeno v poraznem stanju... Vem, da si bom morala vzeti čas & vse temeljito premisliti... Kar takole, čez noč, samozavesti ne moreš zgraditi...
Sem pa res začela opažati, da me vse več ljudi postrani gleda in sprašuje, npr. zakaj sem tako prestrašena, nemirna, krhka ipd... Tudi tisti, ki me šele prvič vidijo... Ali pa me sicer na prijazen način avtomatično začnejo obravnavati kot otroka (v smislu govorjenja v pomanjševalnicah, spodbudni nasmehi, pogledi), tako da očitno v resnici oddajam takšne vibracije oz. je to občutenje vidno tudi navzven
...
Svoje občasne nesamozavestne, sključene drže se ponavadi zavem šele, ko si moj sogovornik skoraj zlomi vrat, ko se trudi, da bi me videl v obraz
... Joj, pa moje roke so ponavadi polno zaposlene med pogovorom... Včasih se pa nezavedno lotim tudi raztegovanja oblačil...
Grozna sem

Sem pa res začela opažati, da me vse več ljudi postrani gleda in sprašuje, npr. zakaj sem tako prestrašena, nemirna, krhka ipd... Tudi tisti, ki me šele prvič vidijo... Ali pa me sicer na prijazen način avtomatično začnejo obravnavati kot otroka (v smislu govorjenja v pomanjševalnicah, spodbudni nasmehi, pogledi), tako da očitno v resnici oddajam takšne vibracije oz. je to občutenje vidno tudi navzven

Svoje občasne nesamozavestne, sključene drže se ponavadi zavem šele, ko si moj sogovornik skoraj zlomi vrat, ko se trudi, da bi me videl v obraz

Grozna sem

buubbika napisal/-a:Jočem .. no.. ko sem na bazenih s prijatli itd. me je vedno fuuuuuuuul sram.. vse ženske so mi lepše, mau bol mam poraščen trebuh i na nogah se mi mau vidjo pikce od dlak in to me tko ful mot, da se ne upam slečt. Kar je najhuje, sledi vedno več tega in tud s fantom nj bi šla na morje, sj vem da me ma rad takšno kkršna sem a vseen, men se zdi da sem obupna..
Se tud vam to dogaja??![]()

Naredi nekaj zase, po moje si prav čedna punca

Veš kok mam js kolegic, ki niso nč posebnega oz. so prav čudne, če niso urejene, ko se pa uštimajo, so pa luštkane.
Mal se na sebe usmer na na okolico;)
Jst nekak nikol nisem mela problemov s samozavestjo, čeprav nimam neke popolne postave...pač tako mal bl športno z J.Lo. ritko in ojačanimi stegni...lepo povedano
. Tud ne vem, kko je ta samozavest pršla. Enostavno sem se bol počutila, če se nisem primerjala z ostalimi in ugotavljala, kaj mi na sebi ni všeč. Ko se pogledam v špegu, pozornost usmerm v trebušček, ki je ok, in se ne obremenjujem z ritko, ki bi lahko bla za kak cm manjša...pa kaj
!

Zdravo punce in fantje =)
Mene pa že dlje časa neki muči... Moja samozavest. Nikoli ni bila dovolj visoka, a opažam, da se sedaj, ko imam fanta-niža... Takoj, ko nekoga spustim blizu, se začne nižati. Počutim se tako ranljivo in krhko.
Fant me ma zlo rad in tut js njega, res...Pa sm prepričana, da me ne bi nalašč prizadeu. Sam pa pride včasih do dnevov, ko se mi zdi, da kak sm mu lahk sploh zanimiva, zakaj je sploh z mano, kaj vidi na meni... Na trenutke se mi zdi, da mu nimam ničesar za dat, da si zasluži več, kot sem jaz
Zdi se mi, da je okrog polno lušnih in prijaznih punc...Nikakor si pa ne morm priznat, da sm tut js fajna...Ne morm si dat teh pozitivnih pik, že dougo se vrtim u tem začaranem krogu.
Enostavno si ne morm priznat da sm čist kul oseba, vedno se počutim manjvredno...Včasih razmišljam, da sploh nism vredna da živim, da grem med ljudi
A ma katera/kateri podobne probleme?
Mene pa že dlje časa neki muči... Moja samozavest. Nikoli ni bila dovolj visoka, a opažam, da se sedaj, ko imam fanta-niža... Takoj, ko nekoga spustim blizu, se začne nižati. Počutim se tako ranljivo in krhko.
Fant me ma zlo rad in tut js njega, res...Pa sm prepričana, da me ne bi nalašč prizadeu. Sam pa pride včasih do dnevov, ko se mi zdi, da kak sm mu lahk sploh zanimiva, zakaj je sploh z mano, kaj vidi na meni... Na trenutke se mi zdi, da mu nimam ničesar za dat, da si zasluži več, kot sem jaz

Enostavno si ne morm priznat da sm čist kul oseba, vedno se počutim manjvredno...Včasih razmišljam, da sploh nism vredna da živim, da grem med ljudi

- Miss September
- Debatorica
Js imam tudi zelo nizko samozavest.. Mene je strah predvsem kriterijev družbe in drugih ljudi- zdi se mi, da jim ne bom nikoli ustrezala, jih dosegla.. Problem je, da jih niti nočem (večino), ampak me zato skrbi, ker ne bom sprejeta med druge.. Bojim se pogledov, mnenj okolice.. Sama sebi se zdim čudovita oseba (sploh od znotraj), ampak tega drugi ne opazijo, ker se mi zdi, da me le kritizirajo in določeni tudi žalijo.. Vse to mi samo še zmanjšuje nesamozavest.. Velikokrat me je sram in med ljudmi se mi pogosto kar noge tresejo in imam občutek, da bom skupaj padla.. In tudi sem imela večkrat občutek, da nisem vredna it ven, se zabavati.. Včasih se mi še zdaj tako zdi, ampak sem tudi js (se mi zdi) pridobila z leti nekaj samozavesti (čeprav sem še mlada).. Ves čas imam občutek, da me drugi opazujejo in kritizirajo.. Samo zaradi tega tičim skos doma 

Worship me or walk away.
tud jez mam nizko samozavest...
mi lahko kera priporoča kšno fajn knjigo za dvig samozavesti??
mi lahko kera priporoča kšno fajn knjigo za dvig samozavesti??

She can't even call up her friends and say "help me save my life"... She's so ashamed of herself that she's come full circle, nobody understands what it's like to be this girl... so she disappeared,
and she didn't say where she was going
and she didn't say where she was going
hvala mojmu lubiju ka mi govori da sm najlepša...poljubček zate
drugač pa tud mene totalno iz tira mečejo moji boki k se mi zdijo ogroooomni...pa se mi zdi da tko grdo zgleda
....čeprav sploh nisem pretežka...
za samozavest...pejte v egipt...tam se bo vsaka ženska počutila kot boginja, ker tisti tipi so pa res polni komplimentov...
(hvala ati ker me nisi prodav za 100 kamel
)

drugač pa tud mene totalno iz tira mečejo moji boki k se mi zdijo ogroooomni...pa se mi zdi da tko grdo zgleda

za samozavest...pejte v egipt...tam se bo vsaka ženska počutila kot boginja, ker tisti tipi so pa res polni komplimentov...
(hvala ati ker me nisi prodav za 100 kamel

Bolj kot se obremenjuješ s stvarmi, zarad katerih misliš da nisi tok dobra kot ostale, bolj te lastnosti opaziš na drugih in misliš da tut vsi drugi gledajo sam to. Dvomim da je kdo res tok zadovoljen sam s seb, da ma samozavest na vrhuncu. Vsaj men se zdi da samozavest ne izvira nujno od zunanjega videza in ljudi/tipčkov ki te obdajajo. Zlo velik nardi energija, ki jo nekdo oddaja. Prej ko se boš počutla dobr v svoji koži, prej ko boš v seb poiskala dobre stvari, zarat katerih si lahk ponosna nase, bol samozavestna boš delovala. In velik ljudi spoštuje ljudi, ki delujejo samozavestno, ki znajo na prav način vzpostavit odnos s človekom. Mogoč res ne bi blo slabo prebrat kako knjigo (npr. Čar samozavesti je dobra), sam dokler ne boš sama pri seb razčistila in se začela sprejemat tako kot si (če je kej takega, kar lahk spremeniš da se boš bolš počutla pč spremen), ti tut branje ne bo kej velik pomagal.
Freedom is just another word for nothing left to lose..
- Miss September
- Debatorica
^^ Hmm, pomoje je mislila zato, ker si sama tole napisala
...:
No, razen če si pretiravala

Miss September napisal/-a: Bojim se pogledov, mnenj okolice.. Velikokrat me je sram in med ljudmi se mi pogosto kar noge tresejo in imam občutek, da bom skupaj padla.. In tudi sem imela večkrat občutek, da nisem vredna it ven, se zabavati.. Včasih se mi še zdaj tako zdi, ampak sem tudi js (se mi zdi) pridobila z leti nekaj samozavesti (čeprav sem še mlada).. Ves čas imam občutek, da me drugi opazujejo in kritizirajo.. Samo zaradi tega tičim skos doma
No, razen če si pretiravala