BlueGirl1983 napisal/-a:Moja prijateljica ima fanta, ki je sicer ni črnec, vendar je iz Kosova. Pri njiju je toliko kulturnih razlik, da je nemogoče, da ostaneta skupaj. Fant skoraj nič ne razume slovensko (o kakšni angleščini tako ni govora

), drugače razmišlja, ne pozna naših običajev... Skratka, prijateljica ga zapušča. Tudi njeni starši močno nasprotujejo tej zvezi prav tako vsi njeni znanci.
Mene osebno sploh ne briga s kom je kdo, pomembno je da je srečen, ona pa z njim ni. Barva kože tudi ni pomembna, šteje le to, kar je v glavi...

Tudi jaz sem mnenja, da barva kože, rasa,nacionalnost,......pač ni problem, da je važna ljubezen. In da naj bi ta premagala vse. Žal pa mislim da v realnem svetu ni glih tako. Mislim da so glavni problem kulturne razlike. Preko tega je pa težko, čeprav ni nemogoče. Za primer: moj prijatelj ima punco, ki je rojena v Srbiji. Ona je pravoslavne vere, pri njemu doma pa so krščanske. Ker nima obeh staršev, njegovi stari starši igrajo pomembno vlogo v njegovem življenju. Želita se poročit, s tem da njegovi niti slišat nočejo o tem da poroka ne bi bila cerkvena-krščanska , njeni pa ravnotako ne bodo prišli na poroko če ta ne bo na "srbski način". In s tem ma ful problemov. Poj tud ko razmišljata o otrocih, ona hoče, da ima otrok ime iz srbskega koledarja, on želi slovenskega. Po eni strani bi blo logično, da ima otrok kokr tok slovenski ime, saj bo živel v Sloveniji, po drugi strani pa ona na to ne more pristati, ker bi to po njihovih merilih veljalo, kot da skriva svojo vero (al nekej tazga).
Mislim, to zdej vam mogoče zgleda tko kr neki, ...... če se ne morta zment kako bo otroku ime naj ga pa nimata. Samo vem, da se imata drugače ful rada in sta oba super človeka ampak zaradi kulturnih razlik imata ogromno problemov. Še več jih pa bo, s poroko in z otroci.