Matura [Združena tema]

Od šolanja do uresničitve karierne poti.
Zaklenjeno
legally blonde
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a legally blonde »

Naughty grl napisal/-a:
legally blonde napisal/-a:
Naughty grl napisal/-a:Edino kar nism znala rešit je blo tista na višjem nivoju (2.pola), kjer je blo treba ploščino krožnego odseka k ga odreže tangenta zračunat.

Men je bla pa ta naloga ful usec, sam je bla tetiva, ne tangenta (drgac ne bi blo kej racunat ploscine :wink: ). Sam slikco si si mogu narisat pa je blo ful bl jasn, je blo pa res velik za racunat.

Hehe tetiva ja :wink: Skico sm mela jz narisano, sam mi ni blo čist nč jasn pol. Mi je blo rečen, da naj bi se to računal z integrali, česar pa mi sploh še jemal nismo ...?

Mi integralov se nismo jemal, tko da ne vem ;) Js sm iz formule zracunala sredisce kroznice, pol srediscni kot, ploscino izseka, od te ploscine sm pa odstela ploscino trikotnika (oglisca: sredisce, A, B). Voila! :)
kara
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a kara »

legally blonde napisal/-a:Bi ti jih z veseljem, ampak nasa prfoksa je pac posebna in misl, da pa nm tega ni treba. tko k smo se z vodenim esejem srecal prvic sele na poskusni maturi (prej nm tut pokazala ni ksne stare mature, da bi vidl kako zgleda).

Vem pa, da smo zdej na poskusni maturi pisal Ljubezen na preizkusnji (Visoska kronika). Par let nazaj je blo pa Razkolnikov, Svidrigajlov in Razumihin (Zlocin in kazen) in si mogu pol use tri oznact, napisat kako vplivajo en na druzga pa mislm da, kater od drugih dveh bl upliva na Razkolnikova.. neki tazga

Najlepša hvala blondinka :wink:

Če pa se še kdo spomni kakega naslova za esej, ki ste ga pisali za vajo ali oceno, pa naj prosim prispeva tukaj. Hvala! :wink:
Naughty grl
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Lj
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a Naughty grl »

kara mi smo pisal esej z naslovom "Dve ženski - dve žrtvi v romanu Zločin in kazen". Navodila so bla pa naslednja:
Sonja in dunja postaneta žrtvi razmer, v katerih živita. Predstavite njuno stisko in razmislite o motivih, ki ju pripeljejo do žrtvovanja. Primerjajte njun značaj in ga povežite z njunim načinom reševanja stiske. Kako se na žrtvovanje pri eni in drugi oddziva raskolnikov? Ali bi lahko trdili, da je njun odziv odraz položaja žensk v tistem času?

Upam, da ti kej pomaga. Drgač se je pa ta esej pisal na gim. Ledina.

legally blonde napisal/-a:Mi integralov se nismo jemal, tko da ne vem Js sm iz formule zracunala sredisce kroznice, pol srediscni kot, ploscino izseka, od te ploscine sm pa odstela ploscino trikotnika (oglisca: sredisce, A, B). Voila!

Ahhhaaaa, štekam ... Mah ja no, mal bo treba še ponovit :wink:
... se non ti cerco non vuol dire che mi hai perso <3
kara
Sramežljivka
Sramežljivka

Naughty grl napisal/-a:kara mi smo pisal esej z naslovom "Dve ženski - dve žrtvi v romanu Zločin in kazen". Navodila so bla pa naslednja:
Sonja in dunja postaneta žrtvi razmer, v katerih živita. Predstavite njuno stisko in razmislite o motivih, ki ju pripeljejo do žrtvovanja. Primerjajte njun značaj in ga povežite z njunim načinom reševanja stiske. Kako se na žrtvovanje pri eni in drugi oddziva raskolnikov? Ali bi lahko trdili, da je njun odziv odraz položaja žensk v tistem času?

Upam, da ti kej pomaga. Drgač se je pa ta esej pisal na gim. Ledina.

Ful hvala Naughty girl, ful si mi pomagala! :wink: Ravno to sem iskala, kakšne primere z natačnimi navodili, super! :cool:
Mimi_M
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Primorska

Neprebrana objava Napisal/-a Mimi_M »

Sam en predlog: a ne bi ta tema sicer bolj spadala v Kariero? Če se tam že vse take zadeve menimo.. :)
frnikula
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a frnikula »

mene pa zanima če je že katera pisala predmaturitetno polo za ang?
MissBitch
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: *med zemljo in zrakom*
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a MissBitch »

ja jaz danes... slušni del, besedotvojrje pa slovnico, esej pa pismo me še čakata...

na osnovnem nivoju, ne na višjem...
...when it comes to the love, even the devil himself has a soul...
frnikula
Sramežljivka
Sramežljivka

mi pa v čet pišemo..pa bo kr za oceno..mislš d bi se dalu tu kje dubit?K nism glih strokovnjak v ang pa bi mi zlu zlu zlu prow pršlu (osnovni nivo itk)
Uporabniški avatar
*ange|*
Debatorica
Debatorica
Kraj: Tam nekje =)

Neprebrana objava Napisal/-a *ange|* »

frnikula napisal/-a:mi pa v čet pišemo..pa bo kr za oceno..mislš d bi se dalu tu kje dubit?K nism glih strokovnjak v ang pa bi mi zlu zlu zlu prow pršlu (osnovni nivo itk)

Mislim, da ne dajo enakih. Po vsej verjetnosti vi dobite drugačne...
Nema me vise u tvom krevetu na to nisi racunao i da si konacno u srcu mom mesto izgubio...
Smejkica
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: MaLo Tu, MaLo Tam

Neprebrana objava Napisal/-a Smejkica »

*ange|* napisal/-a:
frnikula napisal/-a:mi pa v čet pišemo..pa bo kr za oceno..mislš d bi se dalu tu kje dubit?K nism glih strokovnjak v ang pa bi mi zlu zlu zlu prow pršlu (osnovni nivo itk)

Mislim, da ne dajo enakih. Po vsej verjetnosti vi dobite drugačne...

Hm pomoje je pa to vse isto. Ker itk ne bodo delal ne vem kolk različnih pol. No men bi blo logično, da mamo vsi iste.
Drgač smo pa pisal matematko pa slovenščino, pa zgodlo ... Me čakata še angla pa psiha.
:)
Moja Sladka Si Razvada, Kot Pred Spanjem Čokolada.
kara
Sramežljivka
Sramežljivka

Mene pa spet zanima, če ima še katera kak naslov z natančnimi navodili (tko kot je na maturi) za esej na slovenščini? Bi bila res hvaležna :oops:

Pomagam eni prijatlci se pripravljat na maturo, pa se žal ne znam sama spomnit tako zakompliciranih naslovov kot so v maturah, nočem pa ji dat neke easy naslove, da pol na maturi ne bo znala. Aja, ona ni v nobenem programu, tko da bi lahko v šoli od profesorce dobivala naslove.

Me zanimajo tako razpravljalni kot interpretativni naslovi. Čim več, tem bolje. Blondinka in Naughty sta mi sicer že pomagali (hvala še enkrat), zdej sva pa že pokurli tista dva naslova pa bi rabli nove :oops:

Punce, plis help :oops: Ful hvala že vnaprej!
Ewchk
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Ewchk »

Glede poskusnih matur: Razen letos ko ste mel matematko so vse "poskusne" lanske septembrske mature! Ampak se jih ne da nikjer dobit dokler se ne odpišejo... Razen če jih ma kdo k je že prej pisu poskusno...
Drgač pa ne se sekerat k je matura res lahka! Sploh matematka je vsak let lažja. Slova je pa vsak let baje težja...
Če nisi del rešitve, si del problema.
Uporabniški avatar
*ange|*
Debatorica
Debatorica
Kraj: Tam nekje =)

Neprebrana objava Napisal/-a *ange|* »

kara napisal/-a:Mene pa spet zanima, če ima še katera kak naslov z natančnimi navodili (tko kot je na maturi) za esej na slovenščini? Bi bila res hvaležna :oops:

Pomagam eni prijatlci se pripravljat na maturo, pa se žal ne znam sama spomnit tako zakompliciranih naslovov kot so v maturah, nočem pa ji dat neke easy naslove, da pol na maturi ne bo znala. Aja, ona ni v nobenem programu, tko da bi lahko v šoli od profesorce dobivala naslove.

Me zanimajo tako razpravljalni kot interpretativni naslovi. Čim več, tem bolje. Blondinka in Naughty sta mi sicer že pomagali (hvala še enkrat), zdej sva pa že pokurli tista dva naslova pa bi rabli nove :oops:

Punce, plis help :oops: Ful hvala že vnaprej!

Evo tega smo mi pisali:
Rzpravljalni esej:

Nič nisem storil, nič nisem kriv (razmišljanje ob Visoški kroniki)

V eseju:
-v nekaj povedih predstavite Visoško kroniko;
-skušajte opisati Izidorjevo obnašanje v nekaterih položajih in okoliščinah;
-primerjajte ga z Jurijevim, kjer je primerljivo;
-posebej izpostavite njun odnost do Agatine kazni;
-razložite, zakaj je Jurij lahko rešil Agato, Izidor pa ne;
-utemeljite, ali je kdo od njiju na koncu nosi občutek krivde in v kolikšni meri.

Kmal pišemo še Zločin in kazen...pa ti še tega napišem, če boš rabila :)
Nema me vise u tvom krevetu na to nisi racunao i da si konacno u srcu mom mesto izgubio...
Naughty grl
Kofetarica
Kofetarica
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a Naughty grl »

kara jz ti lahko še z interpretativnim pomagam. Odlomek je na strani 518-520 (Ljubljana: Mladinska knjiga, 2002). Začne se z:"Veš, Rodja, nikar me preveč ne razvajaj; če moreš, pridi ...", konča pa z " 'Pridem, pridem, zbogom.' Naposled se ji je le iztrgal."
Upam, da boš odlomek našla. Navodila so bla pa:
Predstavite odnos med materjo in sinom, kakor je o njem mogoče soditi na podlagi odlomka. Razmislite, kaj so pravi razlogi za njegov obisk matere. Zakaj je mati tako razburjena? Kako se Pulherija Aleksandrovna odzove na sinovo prošnjo? Predstavi njuno počutje ob odhodu Raskolnikova. Kdo od njiju v tebi kot bralcu v tem odlomku vzbudi več sočutja?
:)

Drgač pa, kake rezultate ste kej dosegel? Jz čakam še, da dobimo slovo nazaj, mat & ang sta ble pa kr po pričakovanjih. Silly mistakes, se bomo do taprave že naučil :wink:
... se non ti cerco non vuol dire che mi hai perso <3
frnikula
Sramežljivka
Sramežljivka

js bi pa nujnu nujnu rabila naslove eseja, ki so na preizkusni maturi..mi lahku kera pomaga k je tu že pisala
Zaklenjeno