Kontracepcijske tabletke

Za dušo in telo.
Zaklenjeno
astra_mb
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a astra_mb »

Iry napisal/-a:Eno vprašanje imam...in sicer ko ste začele jemat tabletke a vam je blo kj slabo ( vem da je to stranski učinek ker telo ni navajeno), pa kolk cajta je to trajal??? Jaz sem se sedaj že 2 noči zbudila in mi je blo grozno slabo, bruhala sicer nisem, ampak mi je blo res grozno slabo :?
Jemljem pa Logest

to je pač stranski učinek...meni je bilo tud nenormalno slabo....tisti dan, ko sem začela jemati kt..sem zasovražila palačinke s čokolado...pa kar lep čas nisem jedla mesa...ker mi je smrdelo...potem se je vse uredilo...ampak sem jih morala potem menjat..po mojem bo še ti včasih slabo...potem pa se telo itak navadi....če pa bo res prehudo...pa se pogovori z ginekologom...pa ti bo svetoval kaj drugega...
...i still believe in your eyes...
there is no choice, I belong to your life...
because I will live to love you someday...
you'll be my baby and we'll fly away....
Latte
Debatorica
Debatorica
Kraj: New York

Neprebrana objava Napisal/-a Latte »

Jst jemljem Logest, pa mam grozno nihanje razpoloženja, depresija sm pa tja, tečnost...je katera mela podobne probleme pa je jemala Logest?Naj Logest ne bi bile tako močne in zato ne vem če je mogoče to zaradi kontracepcije.
How blind can you get and still have eyes?
*Ela*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a *Ela* »

Latte napisal/-a:Jst jemljem Logest, pa mam grozno nihanje razpoloženja, depresija sm pa tja, tečnost...je katera mela podobne probleme pa je jemala Logest?Naj Logest ne bi bile tako močne in zato ne vem če je mogoče to zaradi kontracepcije.
ja jas sm mela prve mesece tudi ful nihanje razpoloženja, ful sem hitro začela jokat zaradi brezveznih stvari, ful občutljiva sem bla in podobno...depresije sicer ne :)
as if.
.:sonchika:.
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Malo tu, malo tam
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a .:sonchika:. »

Latte napisal/-a:Jst jemljem Logest, pa mam grozno nihanje razpoloženja, depresija sm pa tja, tečnost...je katera mela podobne probleme pa je jemala Logest?Naj Logest ne bi bile tako močne in zato ne vem če je mogoče to zaradi kontracepcije.

Ja, to se je meni dogajalo. Potem sem pa prešla na Yarino in je boljše.
¤MiSsY¤
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Litija
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a ¤MiSsY¤ »

Jz sm tut tečka... Pa nevem a je to zrd tabletk al sm kr tko. Pa učas me kr prime pa jokam :) bed... Pa dostkrat me boli trebuh, drgač pa nč takzga, sej zdej bom sla vrjetn kmal h ginekologinji pa jo bom vprašala za mnenje.
inchy84
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Trbovlje

Neprebrana objava Napisal/-a inchy84 »

Uf jst sm tut ena taka velka tečka...sploh par dni pred menstuacijo :roll:
Pa tut razpoloženje mi niha najprej se smejim pol pa že napol jokam :?

Pa sej ne vem če je to od tabletk.....sam se pa zmir tolažm s tem :D
Somebody save me
I don't care how you do it
Just save, save me
Come on
I've been waiting for you
gwen
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a gwen »

jz sem tud tečka pred menstruacijo...sm pomoje je kr večina žensk...in potem moški ne razumejo :saddev:
just love
nana*
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a nana* »

bejbika napisal/-a:____________________Novo vprašanje____________________

na prošnjo uporabnice, kopirano iz zaklenjene teme ;)

charlize sprašuje:
Imam vprašanje...ali je normalno, da bo uporabi urgentne tabletke stediril d pride menstruacija prehitro (teden dni prej, kot bi morala) in da ta pravzaprav ni prava menstruacija, ni krvavitve ampak le rjav izcedek :nixweiss: ...takega sem imela tudi, prvi mesec, ko sem jemala kontracepcijske tabletke-prav tako ni prišlo do prave krvavitve (ki pa jih trenutno ne smem jemati).

Ja seveda, da je to normalno. Saj ti ta tabletka sproži menstro.
nana*
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a nana* »

bucka81 napisal/-a:
nana* napisal/-a:Jst sm pa nehala jemat tabletke po 4 letih. Zdej jih 2 dni je jem. Bomo vidl, kako bo naprej.

nehala si jih jemat? te pa kr poročaj ja, jaz še mam 2 :P , pol pa nič več :D

Evo zaenkrat sem čist ql, pa ti? Mislm celo, da se res bolš počutim...zdej bo kmal 10 dni :D Kaj pa ti??
Uporabniški avatar
ženska
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Prelepa Gorenjska

Neprebrana objava Napisal/-a ženska »

Med jemanjem 2. škatlice tabletk se mimela 7 dni dolgo vmesno klrvavitev, ki je prenehala po šestih dneh. Danes bi mogla dobiti menstruacijo, pa sem imela le svetlo rdeč izcedek,ki je že ponehal.
Je kaj narobe?
Sem lahko noseča ker sem imela vmesne krvavitve?
gwen
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a gwen »

eni moji frendici so uni tabletki logest vse zmešal in kar mensruacije ni dubla pa sploh ji ni blo do sexa :eek:
just love
Uporabniški avatar
Zvoncica
Cosmofrik
Cosmofrik
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a Zvoncica »

witty pomoje skor ni moznosti da bi zanosila. prejsnji dan si jo vzela, pa vse, pa itak na skatli pise da nej se jih neha jemat ene 3 mesece pred nacrtovano zanositvijo al neki tacga. pa ne mislm zdej rect da si v tem casu 100% zascitena, ampak sam to da je pac manjsa verjetnost da bi zanosila.

ce si pa ze bl na konc skatle jih pa kr nehi jest pa bos v parih dneh dobila menstruacijo&problem resen :)
Uporabniški avatar
bad_girl
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Domžale

Neprebrana objava Napisal/-a bad_girl »

Vprašanje

V petek 23.12. sem začela novo škatlico Logest...v soboto 24.12. sem pozabla tabletko in sm se spomnla šele v nedeljo zvečer ko sm vzela naslednjo (25.12 - vzela sem dve skupaj), se pravi sem v prvem tednu pozabila 1. tabletko. V petek 23. sva s fantom imela odnose, v nedeljo 25.12. tudi vendar je končal zunaj...čez en teden na silvestrov večer sva spet imela odnose...ali je velika možnost, da gre kaj narobe...mal me skrbi, ker je glih prvi teden pozabljena tabletka... :?

Drugače KT skrbno jemljem, razmik je včasih največ +-1 ura.
Cosmopolitanka
Kraj: Trbovlje

Neprebrana objava Napisal/-a inchy84 »

Evo to je direkt iz naovodil pri logest prepisano....

Izpustili ste 1 tableto v 1. tednu:
Vzemite izpuščeno talbetko, čim se spomnite (tudi če to pomeni, da morate vzeti dve hkrati) s preostalimi nadaljujte ob običajnem času. Naslenjih 7 dni uporabljajte dodatno kontracepcijsko zaščito. Če ste imeli v tednu, preden ste izpustili tableto, spolni odnos, je mogoče da zanosite. Zato to takoj povejte zdravniku.

Hmmm glede tvojga primera ne vem.....jst vem, da če sem pozabila tableto sem vedno uporabljala še konodm zraven (po naravi sem bol panične sorte :oops: )

Sam po moje nebi smel bit nič narobe
Somebody save me
I don't care how you do it
Just save, save me
Come on
I've been waiting for you
Mimi_M
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Primorska

Neprebrana objava Napisal/-a Mimi_M »

Men se je to že parkrat zgodilo, sam je bilo itak vse ok.
Mislim da glede na to, da jemlješ tableke dalj časa, je telo že nekak navajeno na to in skorajda ni možnosti, da bi zaradi ene pozabljene šlo kaj narobe.
Sama nisem nikoli uporabljal ob tem še kondoma do konca škatlice.
Zaklenjeno