Klepetalnica #115
Re: Klepetalnica #115
Na kaj se pa loh slovenc izgovori? 

Na moške hormone.
Šalo na stran, mislim, da sva oba s slovencem razumna, ko pride do mnenj in ne marava zafrkavanja za brezveze.
(zdaj najbrž marsikdo zavija z očmi
)
Sicer pa debata kot debata, različni pogledi.

Šalo na stran, mislim, da sva oba s slovencem razumna, ko pride do mnenj in ne marava zafrkavanja za brezveze.

Sicer pa debata kot debata, različni pogledi.
Itak! Jaz sem orng izven treninga, zato sem vprasal, kako se vam da... 

me zelo veseli da ananhas zastopi
js težko prenašam če me kdo prikazuje kot nekaj (negativnega), kar nisem. in nočem da se pol tak vtis okoli širi (vsi vemo, da se slabe govorice velik hitrej širijo kot dobre).
eni pa uživajo v kreganju in vse jemljejo kot napad in komaj čakajo, da so lahko užaljeni.
johi, premiren lajf maš
naj tud ostane tak. kako pa hrt kej? 

js težko prenašam če me kdo prikazuje kot nekaj (negativnega), kar nisem. in nočem da se pol tak vtis okoli širi (vsi vemo, da se slabe govorice velik hitrej širijo kot dobre).
eni pa uživajo v kreganju in vse jemljejo kot napad in komaj čakajo, da so lahko užaljeni.
johi, premiren lajf maš

hej norci 

Dejstvo je, da za aksiomo in masko ne bi veliak večina slovencev (in drugih) nikdar slišala, če se ne bi tisti 'umetniški trio' šlepal na ime in lik JJ
Hm, še tako sem prepričan, da 95 od 100 prebivalcev kokoške še nikdar ni slišalo ne za omenjena zavoda, niti za tretji po prejetih sredstvih precej skromnejši zavoda (Masa).
Posledično se lahko upravičeno vprašam, kakšno kulturno obogatitev in umetniški doprinos nam ustvarijo omenjeni s svojimi zavodi za denar, ki ga tako velikodušno talata ministrstvo za kulturo in mestna občina? Aja, saj res, umetnosti ni mogoče ovrednotiti z denarjem, sem pozabil
Pa že bolje, da se za ta denar kupi kak oklepnik, hej, alternativno se ga vedno lahko uporabi kot umetniško inštalacijo, ne nazadnje je bilo to že storjeno, ko so 'umetniki' z rožnato barvo prebarvali tank t-55 v tivoliju. Pa težili z neko rožo v cevi...pri tem pa so v svoji nerazgledanosti pozabili, da se vozila za vojskovanje v puščavskem okolju dostikrat obarva prav na...rožnato..pa še niso bili edini 'malarji', ki so se lotili takega podviga, toliko o izvirnosti
Ideja skvotanja je, da uzurpiraš tujo lastnino (nepremičnino), za katero si (navadno zmotno) predstavljaš oziroma drzneš fantazirati da je lastnik 'itak ne potrebuje'...ko pa se izkaže, da temu ni tako in lastnik upravičeno zahteva deložacijo, pa sledi glasno cviljenje in lansiranje v medije nekih zgodbic o 'zlobnem kapitalistu, ki meče ven uboge umetnike...recimo AC Molotov je en tak fajn primer, da o zasedbi metelkove (le kje je bila tedaj posebna enota policije) in protestu kulturnikov (v spominu je ostal kipar J.B., ki se je v robbovem vodnjaku umival zobe - ampak okej, tip je vsaj umetnik in ne blefer) ne govorimo.
Vse skupaj me malo spominja na tisto znamenito deložacijo nekje pri litiji, ko je bodoči deložiranec nekaj se repenčil, da bo svojo bajto 'branil tudi z življenjem, če bo treba', nato pa stisnil rep med noge, s policijo pa so se nato prerivali liki kot sta pojoči major in 'umetnik' diego menendes
In ne, jaz si nimam namena ničesar deliti s skvoterji...moja logika pravi takole, če so oni zasedli to, kar je tudi moje in je bilo do sedaj njihovo, njihovo, bo pa sedaj za določeno časovno enoto moje moje in naj se za recimo 2 meseca spokajo ven ven.
To, da se zasvojenci vidijo na metelkovi in ne v urejenem okolju, kot je zdr dom, mi je pa samoumevno.

Hm, še tako sem prepričan, da 95 od 100 prebivalcev kokoške še nikdar ni slišalo ne za omenjena zavoda, niti za tretji po prejetih sredstvih precej skromnejši zavoda (Masa).
Posledično se lahko upravičeno vprašam, kakšno kulturno obogatitev in umetniški doprinos nam ustvarijo omenjeni s svojimi zavodi za denar, ki ga tako velikodušno talata ministrstvo za kulturo in mestna občina? Aja, saj res, umetnosti ni mogoče ovrednotiti z denarjem, sem pozabil

Pa že bolje, da se za ta denar kupi kak oklepnik, hej, alternativno se ga vedno lahko uporabi kot umetniško inštalacijo, ne nazadnje je bilo to že storjeno, ko so 'umetniki' z rožnato barvo prebarvali tank t-55 v tivoliju. Pa težili z neko rožo v cevi...pri tem pa so v svoji nerazgledanosti pozabili, da se vozila za vojskovanje v puščavskem okolju dostikrat obarva prav na...rožnato..pa še niso bili edini 'malarji', ki so se lotili takega podviga, toliko o izvirnosti

Ideja skvotanja je, da uzurpiraš tujo lastnino (nepremičnino), za katero si (navadno zmotno) predstavljaš oziroma drzneš fantazirati da je lastnik 'itak ne potrebuje'...ko pa se izkaže, da temu ni tako in lastnik upravičeno zahteva deložacijo, pa sledi glasno cviljenje in lansiranje v medije nekih zgodbic o 'zlobnem kapitalistu, ki meče ven uboge umetnike...recimo AC Molotov je en tak fajn primer, da o zasedbi metelkove (le kje je bila tedaj posebna enota policije) in protestu kulturnikov (v spominu je ostal kipar J.B., ki se je v robbovem vodnjaku umival zobe - ampak okej, tip je vsaj umetnik in ne blefer) ne govorimo.
Vse skupaj me malo spominja na tisto znamenito deložacijo nekje pri litiji, ko je bodoči deložiranec nekaj se repenčil, da bo svojo bajto 'branil tudi z življenjem, če bo treba', nato pa stisnil rep med noge, s policijo pa so se nato prerivali liki kot sta pojoči major in 'umetnik' diego menendes

In ne, jaz si nimam namena ničesar deliti s skvoterji...moja logika pravi takole, če so oni zasedli to, kar je tudi moje in je bilo do sedaj njihovo, njihovo, bo pa sedaj za določeno časovno enoto moje moje in naj se za recimo 2 meseca spokajo ven ven.

To, da se zasvojenci vidijo na metelkovi in ne v urejenem okolju, kot je zdr dom, mi je pa samoumevno.
Hrt je v redu, sicer mi ga je draga zaplenila, tako da je bolj malo pri meni, ampak uziva zivljenje na polno. Hvala na skrbi!
- Led Zeppelin
- Cosmopsiho
Cause the sweetest kiss I ever got, is the one I've never tasted.
saarijarvi napisal/-a:sovražim: tecne prodajalke.. prejle z nasmeskom na faci grem do Merkurja, ker sem si hotla kupiti neko cvetje za popestritev sobe, prodajalko prosim za nasvet (o zelenju namrec nimam najmanjsega pojma), gospa se je komaj odvalila od mize do prve police, pokazala na nekaj kar niti podobno ni bilo rastlini, jo prijazno vprasam, ce ima kaj bolj klasicnega.. zavrti z ocmi, gre do naslednje police in mi dobesedno za liste zacne vleci neke rozice skupaj z lonci vred pred facokako pri tem ni nicesar potrgala mi se vedno ne gre v glavo.. Nic, se zahvalim in grem dalje, najdem eno drugo prodajalko, ki se je ob mojem 'Dan, jaz bi samo nekaj vprasala' dobesedno obrnila in sla, klicem za njo 'Gospa! Gospa!', pa samo se pospesi korak
Se ostalim se je zdelo cudno, jaz sem se samo pobrala ven. What the hell.
čakam: kolega, da mi poslje fotke in se lahko lotim dela
misel dneva: Zzz
Ja, to je klasika tukaj v Ljubljani za vse tiste, ki nismo iz prestolnice. Ljubljančani že takoj po naglasu prepoznajo, ali spadaš v njihovo skupino ali ne. Recimo mene je že kar nekaj ljudi po trgovinah, gostilnah in podobnih krajih kar vprašalo, da če sem jaz sploh iz Ljubljane. Wtf? Jaz sem prišel v trgovino kupovat, kaj ima zdej veze ali sem iz Ljubljane ali ne?
- saarijarvi
- Cosmo moderatorka
Hm, tega ne vem, sama nisem noben strastni 'anti zabar', ker se v Ljubljani pocutim super in tudi z ljudmi nimam slabih izkusenj.. So mi tukajsnji prebivalci veliko ljubsi kot tako opevani preprosti vascani, sploh iz nasih koncev.
Tako da dvomim, da je imelo to veze z mojim naglasom, ampak sta se damici enostavno odlocili biti majhni kozi za eno popoldne. 

meni se pa zdi ravno obratno. v ljubljani pol folka sploh ni ljubljančanov, imaš tako mešano kulturo da če kje, je ravno ljubljančanom po večini vseeno kdo si in kaj si. v kakšnih malih vasicah te pa tkaoj čudno pogledajo, če ne govoriš točno po njihovem naglasu in takoj fašeš komentar "ti pa nisi od tukaj". ampak je to bolj v pozitivnem kot negativnem smislu.. če ne zato, ker so turisti iz najdražjega mesta dober biznis, pa zato ker so jim zanimivi
se pa ne spomnim nobene posebne izkušnje.
je pa seveda ljubljana mesto, kjer ne srečaš enih in istih ljudi vsak dan, folk ves čas nekam hiti, vsak prodajalec ima več strank in razumem da ne bo tako socialen kot v kakšnem manjšem kraju. čeprav na koncu je pa od vsakega posameznika odvisno
glede izkušnje od saarijarvi.. mislim da je na splošno tako v kakšni taki trgovini, ker so prodajalci bolj za kakšne osnovne informacije, vse prej kot eksperti v določenih področjih. v kakšni cvetličarni bi si nekdo z veseljem vzel čas in ti razkazal vse možne rastline, v nekem merkurju pa verjamem da mu bo dol viselo
pa še strank je toliko, da jim dol visi, a še kdaj prideš ali ne..

je pa seveda ljubljana mesto, kjer ne srečaš enih in istih ljudi vsak dan, folk ves čas nekam hiti, vsak prodajalec ima več strank in razumem da ne bo tako socialen kot v kakšnem manjšem kraju. čeprav na koncu je pa od vsakega posameznika odvisno

glede izkušnje od saarijarvi.. mislim da je na splošno tako v kakšni taki trgovini, ker so prodajalci bolj za kakšne osnovne informacije, vse prej kot eksperti v določenih področjih. v kakšni cvetličarni bi si nekdo z veseljem vzel čas in ti razkazal vse možne rastline, v nekem merkurju pa verjamem da mu bo dol viselo

hej norci 

- saarijarvi
- Cosmo moderatorka
Vse lepo in prav, ampak tudi v enem Merkurju imas vec razlicnih oddelkov, na katerem naj bi delali ljudje, ki se spoznajo vsaj na neke osnovne stvari v zvezi z izdelki, ki jih prodajajo. In mislim, da je bilo moje vprasanje dalec od nekega rocket-scienceja, saj sem hotela vedeti samo to, katero sobno rastlinico bi priporocala zacetniku
Poleg tega mislim, da na taksen siht caka na stotine ljudi, zato se mi zdi tovrstno obnasanje popolnoma nesprejemljivo.
Reci to kaksnemu poslovodji, te bo hitro okoli kepe

pa še strank je toliko, da jim dol visi, a še kdaj prideš ali ne..
Reci to kaksnemu poslovodji, te bo hitro okoli kepe

se čist strinjam s tem, da je bila tvoja želja za nasvet v redu, odziv prodajalke pa trapast
sam pač, niso eksperti in tud se ne da ekspertnega mnenja/pomoči pričakovat (čeprav bi se moralo, če že nekaj prodajaš moraš tudi vedeti, kaj)
midva s fotrom sva tudi npr. kupovala motroko, pa sva šla v merkur (al bauhaus?) pogledat, pa je par osnovnih stvari povedal.. ko sva šla pa v specializirano trgovino, je imel pa celo predavanje o vsakem modelu in še eno za vsako primerjavo dveh modelov
(seveda je velka razlika, če kupuješ rastlino ali 400 eur vreden nevaren stroj)
poslovodja itak vsak, sam prodajalec pa gleda direktno sam da zasluži tisto plačo pa je
v merkurju imaš toliko vsega, strank, prodajalcev, da je zelo težko ugotavljat da ni strank ker nekdo ne dela dovolj dobro, v primerjavi z npr. lokalom z dvema kelnaricama
druga zgodba pa je, če zagroziš prodajalcu, da se boš pritožil čez njega poslovodji
sam takrat bo verjetno neki kr fejst narobe naredil..

midva s fotrom sva tudi npr. kupovala motroko, pa sva šla v merkur (al bauhaus?) pogledat, pa je par osnovnih stvari povedal.. ko sva šla pa v specializirano trgovino, je imel pa celo predavanje o vsakem modelu in še eno za vsako primerjavo dveh modelov

poslovodja itak vsak, sam prodajalec pa gleda direktno sam da zasluži tisto plačo pa je

druga zgodba pa je, če zagroziš prodajalcu, da se boš pritožil čez njega poslovodji

hej norci 

- saarijarvi
- Cosmo moderatorka
Bo najbrz drzalo 
1) Kliknes na projekt, za katerega bi rad daroval
2) Ogledas si oglas in odgovoris na vprasanje
3) Firma v zameno za tvoj ogled donira do 1,90 eur za tistega, ki si ga izbral
https://chariyo.com/si

Go make a baby smile!
Or a cat 

Kolegi so zalaufali startup, pri katerem lahko mi, kot uporabniki, samo z ogledom kratkega oglasa doniramo denar za projekt po lastni izbiri

1) Kliknes na projekt, za katerega bi rad daroval
2) Ogledas si oglas in odgovoris na vprasanje
3) Firma v zameno za tvoj ogled donira do 1,90 eur za tistega, ki si ga izbral
https://chariyo.com/si

Go make a baby smile!

Priporočam kaktus...ali pa taščin jezik.
Se pa strinjam s tem, da smo Ljubljančani bolj 'odprti', nam je čisto vseeno, kdo v kakšnem narečju govori po Lj, da ga le razumemo...
Medtem ko se bil njega dni enkrat z bivšo (Brika...to itak pove vse
v Novi gorici pa sem pač nekaj malo bolj naglas rekel po Lj v nekem nakupovalnem centru, pa je cel center onemel in se zastrmel vame kot v kakšnem westernu ko pride tujec v saloon...pa ta brika mi je potem nekaj težila, češ kaj tako na glas govorim...koza zaplankana...
Se pa strinjam s tem, da smo Ljubljančani bolj 'odprti', nam je čisto vseeno, kdo v kakšnem narečju govori po Lj, da ga le razumemo...
Medtem ko se bil njega dni enkrat z bivšo (Brika...to itak pove vse

Kaktusi so dolgočasni
Jaz priporočam kako zamijo ali pa monstero-če imaš prostor, ker hitro raste.

Jaz priporočam kako zamijo ali pa monstero-če imaš prostor, ker hitro raste.
The world is as you are.