Jaz sem v dveh letih pred varno vožnjo vozila mogoče 15-krat, sama nikoli. Pred samim tečajem sem nazadnje vozila pred enim mesecem. Za VV sem dobila totalno nepoznan avto, bila cela presrana, pa na koncu ni bilo nobenega problema. Zavedati se moraš, da je tečaj itak namenjen
začetnikom in da večina
ni izkušena v vožnji (avti crkujejo, občasni problemi s speljevanjem ipd. ). Nimaš se česa bati, resno (edino speljevanje na klancu zvadi, če ti ne gre). Preden smo začeli s 'tapravimi' vajami smo za sprostitev naredili par krogov slaloma med stožci, da vidiš, da noben ne grize.

Pravzaprav je celoten dan potekal v zelo sproščenem vzdušju.
Moj inštruktor je bil zelo zabaven, prijazen in razumevajoč. Najtežja vaja mi ni niti enkrat uspela, pa me je na koncu potolažil, da naj se ne sekiram.
hayley napisal/-a: ... pa še polovica jih je verjetno samo z zaviranjem povezana..
To pa ne bo držalo. Vaje so v veliki večini namenjene temu, da se naučiš, kako se avto obnaša na spolzkem/ob aquaplaningu/pri izogibanju nenadni oviri na spolzkem, kjer mimogrede nikakor ne smeš bremzati.
ŁiMon@ napisal/-a:Na varni voznji mas pa itak instruktorje zraven,pa mi smo bli celo v skupincah po 3-4 v avtu.
Mi smo na Vranskem morali biti sami v avtu. Izjeme so bili samo tisti, ki so si delili avto (dva v skupini enajstih).
In tako je dejansko tudi prav, saj pred VV marsikdo še ni vozil sam in je izkušnja zelo koristna, ker ti dvigne samozavest! Pa tako ali tako ti ob morebitni krizi na cesti (bognedaj) niti 500 sopotnikov ne more pomagati- reagiraš lahko samo ti.