Ljubljenčki - Mačke

Vse o živalih.
Odgovori
Uporabniški avatar
Maychy
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Se selim...

Neprebrana objava Napisal/-a Maychy »

frigga napisal/-a:
Maychy napisal/-a:Moja gre pa jutri na sterilizacijo. Držim pesti, da bo vse tako, kot mora biti.

Bo, bo. :wink: Kolk je pa stara?

Hvala za vzpodbudo! Še mal, pa jo grem lahko iskat.

5 mesecev je bila v začetku oktobra. Zakaj?
--- Evil Is Just A Point Of View ---

--- Don't tell me the sky is the limit, there are footprints on the moon! ---
Uporabniški avatar
vseenomiska23
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a vseenomiska23 »

In kak je preživela sterilizacijo? moja je pol še cel dan samo spala. :)
Uporabniški avatar
Maychy
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Jaz sem jo že dobila zbujeno. Je pa čist prestrašena in taka boga. Sicer je nekaj malega tudi že pojedla in spila, tako da mislim, da bo. Ima pa učke cele take čudno temne (drugače ima modre). A je to od narkoze?

Uporabniški avatar
frigga
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a frigga »

Ja, učki so bili najbrž od narkoze takšni. A danes je že kul? Super, da si se tako zgodaj odločila za sterilizacijo. Je za mačko veliko manj stresno, ker mladi mucki veliko veliko hitreje okrevajo.
Pristajati na povprečnost pomeni pristajati na poraz.
floribunda
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a floribunda »

bubabiba napisal/-a:
Seyfullah napisal/-a:Našega je pa dva dni nazaj avto povozu :cry: :cry: :cry: nikol več mačka!!!!! :cry:

Modra odločitev, če ga ne mislite imeti not.

kva bi ti moj maček oči vn spraskal, če bi mu kej takega izjavla.

seyfullah. meni bi blo tudi hudo, ampak pomisli na vse brezdome mucke, ki jim lahko rešiš življenje in ponudiš topel dom in leta in leta lepega življenja.
Uporabniški avatar
Maychy
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Ja, danes je že boljša. Sicer še vedno ful počasi hodi, ampak se je pa tudi že povzpela na zadnje tačke in praskala, tako da mislim, da je ne boli. Učke ima pa tudi že dobre in je morala že vse prefirbcat, če je kaj drugače, kot je bilo prej. Se pa vidi, da je še vedno malo prestrašena in se ne pusti crkljat toliko, kot prej. Pa bo že. Glavno, da je vse v redu.

Uporabniški avatar
frigga
Kofetarica
Kofetarica

floribunda napisal/-a:
bubabiba napisal/-a:
Seyfullah napisal/-a:Našega je pa dva dni nazaj avto povozu :cry: :cry: :cry: nikol več mačka!!!!! :cry:

Modra odločitev, če ga ne mislite imeti not.

seyfullah. meni bi blo tudi hudo, ampak pomisli na vse brezdome mucke, ki jim lahko rešiš življenje in ponudiš topel dom in leta in leta lepega življenja.

Leta in leta? Dokler jih spet ne zbije naslednji avto. Ampak, ja, naravna selekcija, jebat ga.
floribunda
Cosmopsiho
Cosmopsiho

ja če živi na slovenski najbrž ni ravno pametno met mačka, ki se prosto šeta po ulici, ampak v nekem mirnem okolišu z vrtom je pa verjetnost, da ga povozi avto čist ista kot da ga pobere od česa drugega.

ampak dobro. to debato smo že meli.
Uporabniški avatar
frigga
Kofetarica
Kofetarica

floribunda napisal/-a:ja če živi na slovenski najbrž ni ravno pametno met mačka, ki se prosto šeta po ulici, ampak v nekem mirnem okolišu z vrtom je pa verjetnost, da ga povozi avto čist ista kot da ga pobere od česa drugega.

ampak dobro. to debato smo že meli.

A mi poveš, prosim, kje sploh še je kakšen miren VAREN okoliš z vrtom, ker se takoj preselim tja.
floribunda
Cosmopsiho
Cosmopsiho

lahko prides k nam na obisk, pogledat kako maček srečen skače po vrtu. veselo lovi ptiče, kobilice in ostale žuželke (pajkov ne, pajkov se boji), ponosno gleda iz najvišje veje na murvi in se uspešno izogiba tistim 10im avtom, ki dnevno pripeljejo mimo.

sicer pa. debata o zunanjih/notranjih mačkih je never ending story, kar smo v tej temi že večkrat ugotovile.
mene noben ne bo prepričal, da je žival bolj srečna za zaprtimi vrati, kot tudi tebe jaz ne bom prepričala v nasprotno.

fair enough?
kinna
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a kinna »

^^točno tak...in ˝varen˝ vrt mamo mi. naša muca popizdi, če je ne spustimo vn... v 3 letih se njej ni nič naredlo, pa ne živimo na takem placu, kjer se pripelje mimo 10 avtomobilov mimo.ampak smo 5 metrov od prometne ceste... sedanja muca in prejšni 10 let star mucek se je vedno izogni avtom-še več celo čez cesto je znav pogledat!

je pa res, da v mestu, kjer lahko imaš mačka v bloku, nikakor zunaj, ker če ti ga ne povozi avto, ti ga lahko zastrupijo, ali sse kakorkoli izživlajo na muckom... in v takem primeru muca ni za ven...
Uporabniški avatar
frigga
Kofetarica
Kofetarica

floribunda napisal/-a:sicer pa. debata o zunanjih/notranjih mačkih je never ending story, kar smo v tej temi že večkrat ugotovile.
mene noben ne bo prepričal, da je žival bolj srečna za zaprtimi vrati, kot tudi tebe jaz ne bom prepričala v nasprotno.

fair enough?

Ne ne, jst se čist zavedam, da bi bilo mačkom fajn kdaj pa kdaj bit tud zunaj (na sončku npr.) - kar nikakor ne pomeni, da jim je notri hudo, ampak si tega ne morem privoščit, ker okolje ni varno. In malo odgovornih lastnikov si to lahko privošči, ker okolje skoraj nikjer več ni varno. Zato sanjam o velikem zunanjem mačjaku. :)

Aja, btw, mam novega mačka :D

Meet Bes:
Slika
kinna
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a kinna »

jooo kake očke... je biv v šoli za poziranje?:D
Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a red_rose »

frigga napisal/-a:A mi poveš, prosim, kje sploh še je kakšen miren VAREN okoliš z vrtom, ker se takoj preselim tja.

center ljubljane ni cela slovenija...:D tam kjer mamo mi hiso (predmestje) so vse okrog same slepe ulice, v precej velikem radiju se okrog furamo samo stanovalci, avti vozijo ene 10 na uro...mali otroci se igrajo na ulicah, ucijo voziti s kolesi, risejo s kredami po ulicah itd...ogromno mack naokol...mislim da odkar sem na svetu se nisem slisala od kaksnega soseda da bi katero avto zbil =) itak ce mas macko kastrirano/sterilizirano je skos doma. nasa gre najdlje do sosedovega vrta kjer zivi njen prijatelj macek :D (in kako to vemo? ker jo veckrat cez dan kdo poklice in pride u najvec 10sekundah k vratom :lach: - vecino casa pa itak spi pred vhodom =)
Uporabniški avatar
frigga
Kofetarica
Kofetarica

Sej ne mislim, da je center Lj cela Slovenija. Tud jst sem včasih živela v ''mirnejšem'' okolju, pa so mačke od sosedov vedno znova umirale pod avtomobili. Poznam tudi primer ''idiličnega'' okolja, kjer je do hiše vodila makedamska pot, po kateri se je pripeljal samo lastnikov avto. No, pa je mačko en dan povozil poštar na motorju. Saj vem, da lahko notri pa tavelika omara s kozarci, ki stoji v dnevni sobi, pade na mačke, ampak mislim, da vemo, kje so večje možnosti za smrt.
Odgovori