Kontracepcijske tabletke

Za dušo in telo.
Zaklenjeno
chiqqa
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a chiqqa »

Eno vprašanje

A je to normalno, da si s svojim ginekologom ful zadovoljen pa z stalno sestro, potem pa pridš po enem letu tja na pregled in ena zoprna tečnoba študentska-lih neki tazga je zgledala- ki je vsa nejevoljna in lih tok da ne bo umrla, ti reče, da nemorš na pregled ker je ginekolog šu na neko nujno pot lih zdej... ok to štekam, ampak da mi ni hotla predpisat tablet, ki jih jemljem že 3 leta?? Hm, njen izgovor, da ji ne delajo računalniki že od zjutri (in spet vzdihljaji k da bo kmalu umrla).. in ji rečem, da sem si nazadnje podaljšala in da sm zdej vse porabla in da rabm ker za ju3 ne bo več tablet.. njo boli k, reče mi SORČI? hmmm k jz dobr vem, da majo oni v enmu predalu te recepte, če jim slučajnooo ne dela računalnik..pa a je to sploh normalno oz. obstaja, da jim cel dan ne delajo računalniki? In spet jovo na novo, noben me ni poklicu da ga ne bo, in zdj morm čakat še 4 mesce na pregled WTF?? In ful dobr, zdj sm kr nek nasred prekinla tablete zrt nje,najdla sm sicer enih par iz starejših škatlic, pa še to yarino pa diane, jz pa jemljem yasminelle :/
chiqqa
Cosmofrik
Cosmofrik

ana__ napisal/-a:
Tearjerker napisal/-a:@any_any: po navodilih se priporoča dodatna zaščita v primeru, da pozabiš 1 tabletko v prvem tednu novega cikla, sedem dni.

jaz sem tudi pozabila vzeti prvo tabletko (vzela sem jo okoli 17 ur bolj pozno kot običajno). Še sedem dni bom uporabljala dodatno zaščito, vendar me zanima za prejšnji teden. Imela sem spolne odnose, vedar ga je dal ven, preden mu je prišlo. Vem da je možnost zanositve majhna, ampak v navodilih tabletk piše, da obstaja možnost zanositve, če sem v prejšnjem tednu imela spolne odnose. zanima me, če ima katera kakšne izkušnje...

to se je meni zgodilo že uf uf uf -krat :) pa je vse v redu, je pa res da jih jem že 3 leta, tako da neka podlaga je

princess3 napisal/-a:js sm pa lih zdej začela z tabletkami in mam ful dougo menstro(8 dni) in me zanima če je to normalno al pa če je kera že tko mela? :oops:

jz mam že od kar jemljem mestro na 3.dan po 4 dni :) Nikol vmesnih krvavitev, tut če sm kdaj kšno pozabila al pa vzela prehitr.
Uporabniški avatar
jessyca
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a jessyca »

chiqqa napisal/-a:Eno vprašanje

A je to normalno, da si s svojim ginekologom ful zadovoljen pa z stalno sestro, potem pa pridš po enem letu tja na pregled in ena zoprna tečnoba študentska-lih neki tazga je zgledala- ki je vsa nejevoljna in lih tok da ne bo umrla, ti reče, da nemorš na pregled ker je ginekolog šu na neko nujno pot lih zdej... ok to štekam, ampak da mi ni hotla predpisat tablet, ki jih jemljem že 3 leta?? Hm, njen izgovor, da ji ne delajo računalniki že od zjutri (in spet vzdihljaji k da bo kmalu umrla).. in ji rečem, da sem si nazadnje podaljšala in da sm zdej vse porabla in da rabm ker za ju3 ne bo več tablet.. njo boli k, reče mi SORČI? hmmm k jz dobr vem, da majo oni v enmu predalu te recepte, če jim slučajnooo ne dela računalnik..pa a je to sploh normalno oz. obstaja, da jim cel dan ne delajo računalniki? In spet jovo na novo, noben me ni poklicu da ga ne bo, in zdj morm čakat še 4 mesce na pregled WTF?? In ful dobr, zdj sm kr nek nasred prekinla tablete zrt nje,najdla sm sicer enih par iz starejših škatlic, pa še to yarino pa diane, jz pa jemljem yasminelle :/

:eek: Probaj od kakšne kolegice si "sposodit" eno škatlo Yasminelle, pa ji potem vrneš, ko jih dobiš...Čez par dni pokliči to kuro in jo vprašaj, če ji že dela printer , da prideš po recept..
(aja, glede na to da je bil ginekolog odsoten - a ni tako, da mora on podpisati vsak recept, in da ga sestra ne more kar sama izdati??)
Uporabniški avatar
Blair
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Blair »

^^ja, ginekolog naj bi vsakič podpisal recept (vsaj pri mojemu je tako).. drugače pa se je enkrat zgodilo, da sm šla po recept (je bilo lih v času, ko je imel ginekolog dopust in takrat ponavadi nardijo eno zalogo podpisanih receptov).. pred mano je bila na vrsti ena punca, ki je mela to nesrečo, da je ravno zmankal receptov za tiste tablete, ki jih je rabila. In je sestra rekla, naj gre do osebne zdravnice, da ji lahko tudi ta napiše. Tko da pomoje najbolje, da to nardiš tud ti.. pač razloži situacijo (mislim, da ne bi smelo bit blema).. jst na tvojem mestu ne bi jemala tabletk druge vrste, k bi se bala, da bi blo kej narobe.
Liena
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Liena »

Jaz dobim recept vedno kar pri sestri. Sicer je podpisan, ampak ne od ginekologa, kar od sestre.
chiqqa, a ni neka fora, da lahko dobiš eno škatlico tudi pri osebnem zdravniku ali pa celo kar v lekarni, nekak tako, če je nujno? No, pri osebnem sem sigurna, da lahko dobiš recept, za lekarno sem pa samo slišala. Danes seveda dela samo dežurni, če ne drugače, probaj tam.
Nauk pa je seveda: Nikoli po novo zalogo tabletk zadnji dan. Se mi je že zgodilo podobno, da je bil na dopustu.
Uporabniški avatar
Blair
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Blair »

^^ja lahko dobiš tudi v lekarni (itak je na tvoji zdravstveni kartici podatek o tem, kaj jemlješ). Ampak jst sm mogla takrat, ko sem šla brez recepta v lekarno, založit 20 €, ki sem jih potem nazaj dobila, ko sm prinesla recept :wink:
Uporabniški avatar
punkie_
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a punkie_ »

chiqqa napisal/-a:Eno vprašanje

v prvi vrsti si si kriva sama, ker greš po tabletke zadnji dan. zakaj ti ni dala recepta, že sama ve. v lekarni se da ponavadi zmenit, da založiš denar in ti dajo eno škatlico, ko prineseš recept, pa ti dnar vrne.
Liena
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Liena »

Pol sem pa prav slišala. Torej ni nič izgubljenega, samo znajt se je treba. Sej če dobiš tisti denar nazaj, ni nobene panike.
Uporabniški avatar
love.<3
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a love.<3 »

zakaj pa ne vzamete recepta, ki velja 1 leto in na vsake 3 mesece hodiš po nove škatlice??
choco.cat
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a choco.cat »

^^Ker ga ne dajo vsem.
I laugh at gilded butterflies.
chiqqa
Cosmofrik
Cosmofrik

^men dajo recept in sicer za 3 mesece vnaprej..torej dvignem kt za 3 mesece vnaprej.
Uporabniški avatar
love.<3
Komunikatorka
Komunikatorka

ja sj prašaš če ti lahk dajo za 1 let?..
choco.cat
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a choco.cat »

^^Ja naj bi ga kao dali bolj starejšim ženskam na KT
I laugh at gilded butterflies.
chiqqa
Cosmofrik
Cosmofrik

Mislm da tle tega ni, sem enkrat namignla če lohka dobim jih več, ker itak mi te res ustrezajo, pa je rekla da ti morjo vsakič znova zmert pritisk, pa stehtat te, tko da mi je čist logičn :) Usaj nekje da celo mal bl skrbijo za pacientke.
Uporabniški avatar
love.<3
Komunikatorka
Komunikatorka

am.. stara sm 17, KT jem 6 mesecev, nazadnje k sm šla h zdravnici mi je dala recept za 12 škatlce (pač prieš 4x po 3 škatlce iskat).. tko da nevem no?..
Zaklenjeno