Črnolaske - negativen karakter?
Črnolaske - negativen karakter?
Mene pa zanima sledeče... Glede na vaše življenjske izkušnje in poznanstva, se vam zdi, da so črnolaske (pobarvane) bolj pesimistične ali karakterno negativne osebe? Jaz črno barvo nekako povezujem z negativnim in priznam, da pri črnolaskah prej pomislim na njihov morebiten negativen karakter. Kake iskušnje imate vi?
-
- Cosmopolitanka
- Kraj: Maribor
Hehe kera nenavadna teorija..
no jaz sem včasih veliko zahajala ven z družbo metalcev in sem srečevala veliko črno pobarvanih punc..ni se mi toliko zdelo, da so negativne po karakterju kot to, da naredijo čisto vse, da bi se ujemale s stereotipno (black) metalko: črni lasje, bel puder, zabrite in na novo narisane obrvi. Meni osebno ta look ni bil kaj dosti pri srcu, zato me nekateri tudi niso imeli za "true". Ampak se nisem sekirala.
Druga skrajnost so mi bile čisto main stream punce, pobarvane na črno, ker se mi je to vedno zdelo enako "ceneno" kot čisto peroksdno blond. Pa da ne bo zamer, govorim striktno o takem enem odtenku, ki se hitro izpere in potem, vsaj za moje pojme, zgeda obupno. Tudi sama sem imela zelo temno pobarvane lase, ampak sem izbrala en ton svetleje kot čisto črno, da je zgledalo nekoliko bolj naravno, tudi ko se je barva že izprala.
No point je, da se mi črnolaske ne zdijo negativno naravnane, da pa ta barva redko komu zelo paše.
no jaz sem včasih veliko zahajala ven z družbo metalcev in sem srečevala veliko črno pobarvanih punc..ni se mi toliko zdelo, da so negativne po karakterju kot to, da naredijo čisto vse, da bi se ujemale s stereotipno (black) metalko: črni lasje, bel puder, zabrite in na novo narisane obrvi. Meni osebno ta look ni bil kaj dosti pri srcu, zato me nekateri tudi niso imeli za "true". Ampak se nisem sekirala.
Druga skrajnost so mi bile čisto main stream punce, pobarvane na črno, ker se mi je to vedno zdelo enako "ceneno" kot čisto peroksdno blond. Pa da ne bo zamer, govorim striktno o takem enem odtenku, ki se hitro izpere in potem, vsaj za moje pojme, zgeda obupno. Tudi sama sem imela zelo temno pobarvane lase, ampak sem izbrala en ton svetleje kot čisto črno, da je zgledalo nekoliko bolj naravno, tudi ko se je barva že izprala.
No point je, da se mi črnolaske ne zdijo negativno naravnane, da pa ta barva redko komu zelo paše.
Houd de wereld tegen
-
- Cosmopsiho
Prvo kot prvo ne vem kaj naj bi črna barva las imela z metalom.
Metal je glasbena zvrst, ki pa nima nič opraviti s tem kakšno barvo las imaš. Če smo že pri metalu, bi lahko prej rekli, da je zanj značilno (o stilu govorim), da imajo privrženci te zvrsti dolge lase in so oblečeni v črno oz. bolj temno v glavnem. Zadnjih nekaj let je postalo bolj IN, če so metalke imele še črne lase zraven vse tiste črnine, ker s tem kao bolj sovpadajo v to subkulturo. Toliko o tem. Drugače pa sem jaz črnolaska kratek čas in pri sebi ne opažam, da bi bila zato negativno nastrojena. Temu kar ti netline sprašuješ, v bistvu sploh ne moremo reči teorija, kot je povzela ***Ally***, ampak neumestno vprašanje oz. predsodek.
Zakaj bi pri komerkoli barva las imela vlogo pri karakterju? Mogoče pri kakšnem težkem metalcu res
drugače pa ne... Če si že po naravi pesimist, si lahko tudi rdečelas ali blond, pa to nima veze s tem kako razmišljaš.

Ja, pozabil sem dodati, da dajmo metalce ali kake emote (al kaj so že) izključit iz debate, ker jih je dosti pobarvano zaradi imidža.
@Tamala_mrha: Pobarvane sem vključil zato, ker če si ti po naravi črnolas, to nima neke povezave s tvojim karakterjem (oz. če ta povezava dejansko obstaja, me ne zanima). Zanima me povezava karakter in črno ali zelo temno pobarvani lasje kot samostojna odločitev.
@Tamala_mrha: Pobarvane sem vključil zato, ker če si ti po naravi črnolas, to nima neke povezave s tvojim karakterjem (oz. če ta povezava dejansko obstaja, me ne zanima). Zanima me povezava karakter in črno ali zelo temno pobarvani lasje kot samostojna odločitev.
Zadnjič spremenil netline, dne 22. Feb. 2009 10:20, skupaj popravljeno 1 krat.
-
- Cosmopsiho
Recimo, da sem se tri leta barvala na črno... Pa sem bila daleč od pesimistke. Barva ni imela veze s tistim, kar poslušam - pa priznam, da mi je metal zvrst v času, ko sem začela z barvanjem na črno bolj ustrezala, kot vse drugo - ampak sem vseeno ostajala pri svojem optimizmu (torej niti glasbena zvrst nima veze s tem, ali si pozitivist ali negativist!).
Na črno sem se nehala barvat iz povsem praktičnega razloga - ni se mi več dalo in želela sem spet svoje naravne lase. Od takrat pa do zdaj sem se vmes enkrat pobarvala na črnorjavo (torej črno), zdaj, pred kratkim pa sem dala nase spet temno rjavo barvo in guess what?? Še vedno nisem spremenila karakterja
. Preprosto se s temnejšimi odtenki barve las počutim bolje pa še veliko bolj mi pašejo. Menda me bolj poudarijo
.
Pesimistični trenutki pa tako ali tako doletijo vsakogar.
Na črno sem se nehala barvat iz povsem praktičnega razloga - ni se mi več dalo in želela sem spet svoje naravne lase. Od takrat pa do zdaj sem se vmes enkrat pobarvala na črnorjavo (torej črno), zdaj, pred kratkim pa sem dala nase spet temno rjavo barvo in guess what?? Še vedno nisem spremenila karakterja

Pesimistični trenutki pa tako ali tako doletijo vsakogar.
Tudi jaz sem se kar nekaj let barvala na črno.. pa se mi ne zdi, da bi kaj vplivalo na moj pogled na svet. Pač takrat sem preizkušala veliko barv in črna mi je nekako najbolj pristajala
sem pa bila enakega razpoloženja, kot takrat, ko sem bila naprimer svetlo rjava, rdeča, vijola, pink,..
sicer sem imela tudi obdobje, ko sem se oblačila skoz v črno (pa sem bila daaaleč od metalke) pa sem drugač ful nasmejan človek.
V bistvu v moji omari še vedno močno prevladuje črna barva in tudi lase imam od novembra spet praktično črne (zelo zelo temno rjave) pa ravno v zadnjem letu čutim v sebi več optimizma kot kdajkoli doslej, tako, da bi tvojo teorijo vsaj v mojem pogledu ovrgla

sicer sem imela tudi obdobje, ko sem se oblačila skoz v črno (pa sem bila daaaleč od metalke) pa sem drugač ful nasmejan človek.
V bistvu v moji omari še vedno močno prevladuje črna barva in tudi lase imam od novembra spet praktično črne (zelo zelo temno rjave) pa ravno v zadnjem letu čutim v sebi več optimizma kot kdajkoli doslej, tako, da bi tvojo teorijo vsaj v mojem pogledu ovrgla

"And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the music." F. W. Nietzsche
- positive vibration
- Cosmofrik
A je res, da majo bjonde težave z gravitacijo? Glede na moje življenjske izkušnje in poznanstva so lahke. Svetlo barvo namreč povezujem z lahkotnostjo in naivnostjo....
Khm...da nau kdo verjel, sam ilustrirat sem hotla vprašanje v mal nasprotni smeri.
Khm...da nau kdo verjel, sam ilustrirat sem hotla vprašanje v mal nasprotni smeri.
There once was a note
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...
positive vibration napisal/-a:A je res, da majo bjonde težave z gravitacijo? Glede na moje življenjske izkušnje in poznanstva so lahke. Svetlo barvo namreč povezujem z lahkotnostjo in naivnostjo....

"And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the music." F. W. Nietzsche
Ah kakšna neumnost. Črnolaska je lahko ravno toliko pesimistična kot blondinka ali celo, pazi to, na živordeče pobarvana punca. Morda ima samo rada črno barvo, morda se ji zdi, da ji ta barva zaradi temnih oči in polti najbolj pristaja, morda samo noče biti več "neumna" blondinka in se zato pobarva na črno. Mogoče obstaja majhen delež tistih, ki se v črno oblačijo in barvajo, zaradi svoje pesimistične narave in depresivnosti, ampak ta delež je najbrž tako zelo zanemarjajoč, da ga je brezveze omenjati.

Naravno imam temno rjave lase - skoraj črne ampak se pol za lepši lesk še dodatno barvam na črno in tako že leta in leta - pa baje (po besedah) drugih sem zelo prilagodljiv človek in se da z mano ful na easy shajat, ker ne kompliciram in ne prihajam v konflikte razen če se kdo ne vtakne vame in mi stopi na rep....pol pa znam fajn zamjavkat in popraksat...pa tudi na splošno je zame kozarec vedno na pol poln

Zadnjič spremenil keri, dne 22. Feb. 2009 12:09, skupaj popravljeno 1 krat.