Kontracepcijske tabletke

Za dušo in telo.
Zaklenjeno
*hox*
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a *hox* »

Haha, če je tok prepričana v to, da je to pametno, naj drugič pove ginekologu kaj dela. Me prou zanima, če se ji bo pol še zdelo pametno. :roll:
Uporabniški avatar
rammsteingirl
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Gorenjska

Neprebrana objava Napisal/-a rammsteingirl »

če bi bila na ginekologovem mestu, ji sploh ne bi več napisala tablet, dokler ne bi postala bolj odgovorna. :roll:
ana__
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a ana__ »

Kontracepcijske tablete jemljem od maja 2008. Avgusta sem prestavila menstruacijo tako, da sem kar začela z novo škatlico (torej nisem imela premora). Sedaj sem zopet naredila isto, saj želim menstruacijo prestaviti za en teden. Zanima me, če mogoče veste ali to delam prepogosto? Zdaj sem namreč na tak način prestavila menstruacijo dvakrat v manj kot enem letu... Hvala za odgovor :)
Uporabniški avatar
klupko
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a klupko »

Če se ne motim znajo bit komplikacije če bi ti npr. hotla bit brez menstre tri mesce..kar pomeni da bi skos jemala tablete brez premora...menda se ti lahko pojavijo vmesne krvavitve. Glede na to da ti prestavljaš samo za en teden in boš potem imela premor, mislim da ne bi smelo bit problemov.
LanaMaxim
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a LanaMaxim »

Ne, s tem ne more biti nič narobe. Meni je še ginekologinja rekla, da lahko brez slabe vesti prestavim, če vem da bom imela kaj pomembnega takrat - izpit, morje... In je rekla, da nič ne škodi.
*hox*
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a *hox* »

rammsteingirl napisal/-a:če bi bila na ginekologovem mestu, ji sploh ne bi več napisala tablet, dokler ne bi postala bolj odgovorna. :roll:

Sej ginekolog verjetno ne ve, da ona to dela. :?
Uporabniški avatar
tanchii
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a tanchii »

^^Ne, ginekolog ne ve nič o tem, drugače pomoje ne bi tega delala...
Uporabniški avatar
positive vibration
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a positive vibration »

Jaz sem enkrat prekinla za 1 mesec, ker so mi neki z zavarovanjem zjebali, pa še z novimi tabletami sm pol začela, pa ni blo nič narobe, pa tud noben se ni bunil (gin. ali pa sestra).
Je pa res, da se je pr men zgodilo 1x, ne pa vsake par mesecev...
There once was a note
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...
Uporabniški avatar
anček
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: Ljubljana - okolica

Neprebrana objava Napisal/-a anček »

pozdravljene!

imam eno vprašanje: redno jemljem kontracepcijske tabletke Logest, v petek pa sem prvič eno izpustila in jo vzela šele naslednji dan po navodilih. naslednji dan sem imela spolni odnos brez dodatne zaščite, danes pa sem nepričakovano dobila menstruacijo oz. nekakšno krvavitev, ki je sicer ne bi smela imeti še 2 tedna. zdaj pa me zanima, zakaj je do te krvavitve prišlo? ali se je kateri že kaj podobnega zgodilo? pomislila sem celo na to, da sem morda v tistem času ko sem pozabila tabletko zanosila, zdaj pa sem spontano splavila in odtod krvavitve, vendar se mi to ne zdi preveč možno? ali pač?

hvala za odgovore,

LP Ana
Uporabniški avatar
¨nina¨
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a ¨nina¨ »

krvavitev imaš vrjetno zato, ker si eno tabletko vzela tok kasnej. prijatljci se je isto nardil in ji je ginikologinja rekla, da ni to nič tazga (sploh pri logest se to radu nardi). če se ti bojo pa ponavljale pa moraš obvezno na pregled. lahko pa vseen pokličeš ginikologa, da boš bolj pomirjena.
ŽuŽa
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a ŽuŽa »

tanchii napisal/-a:Moja kolegica vsakih nekaj mesecev za en mesec neha s tabletkami, ker pravi, da je to dobro za telo. Nisem hotela soliti pameti, zato sem bila tiho. Zanima me, kako škodljiva je dejansko enomesečna pavza?

Ni mi jasn kako ženske sploh to počnejo oziroma kaj jim pride na pamet?! Moja sestrična npr. gre pa v drugo skrajnost: pol leta je Kt brez premora. :?
Uporabniški avatar
rammsteingirl
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Gorenjska

Neprebrana objava Napisal/-a rammsteingirl »

same cvetke, ni kaj. :roll:
Uporabniški avatar
positive vibration
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a positive vibration »

ŽuŽa napisal/-a:
tanchii napisal/-a:Moja kolegica vsakih nekaj mesecev za en mesec neha s tabletkami, ker pravi, da je to dobro za telo. Nisem hotela soliti pameti, zato sem bila tiho. Zanima me, kako škodljiva je dejansko enomesečna pavza?

Ni mi jasn kako ženske sploh to počnejo oziroma kaj jim pride na pamet?! Moja sestrična npr. gre pa v drugo skrajnost: pol leta je Kt brez premora. :?

V bistvu sem slišala mnenja različnih ginekologov, da s tem v bistvu ni nič narobe, če recimo jemlješ tablete 3 mesece skup, potem pavza, potem pa spet 3 mesece skupaj.
V bistvu gre za to, da žensko telo tekom evolucije nikoli ni imelo toliko menstruacij kot v moderni dobi. Včasih so ženske imele veliko otrok, posledično tudi skoraj pol manj menstruacij, kot danes.
Torej, stanje brez menstruacije baje niti ni tuje telesu.

Sicer še nisem nikoli prakticirala tega, ampak res lahko potrdim, da sem to slišala od dveh ginekologov.
There once was a note
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...
ŽuŽa
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a ŽuŽa »

^^Mogoče je to z menstruacijami res; ampak kako pa zmedeš telo je pa druga zgodba.
snezinka*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a snezinka* »

mene pa zanima, ce je ok, ce kt vzames vsak dan ob priblizno istem casu (torej recimo enkt ob 11h, drugic ob 12h) al to lahko dela kasne prbleme oz. ni okej oz. je manjsa zascita? :)
Zaklenjeno