Sama imam tudi relativno nizek pritisk - ta se mi je znižal, ko sem se nehala bolj intenzivno ukvarjati s športom. Cifre se gibljejo pri spodnjem od 45 - 60, pri zgornjem pa od 85- 110.
Je pa ena zanimiva zadeva, ki sem jo pri sebi ugotovila v povezavi z nizkim pritiskom in počutjem. Če imam samo nizek pritisk in dovolj spim (vsaj 5 ur), jem redno in se gibljem (rekreacija) tako, da so gibi izvajani eksplozivno - šprint, dviganje uteži, poskoki, ipd., potem mi pritisk (čeprav je 50/90) ne povzroča težav in se odlično počutim. Kadar pa spim premalo (sploh na daljši rok), jem nepravilno (sploh kadar kdaj pojem obrok "čistega sladkorja") in ne športam (oziroma je to počasen tek), pa se mi malo zatemni pri hitrem vstajanju in zaspana postanem zelo hitro.
Kaj mi pomaga v teh primerih? (je pa treba vedet, da je zadeva "pozdravljena" trenutno in ne na dolgi rok)
- intenzivno in eksplozivno gibanje, najbolje na prostem
- zjutraj na tešče pol litra vode (kadar ne spim dovolj npr.)
- prehrana, ki je "konkretna" - vsebuje maščobe in B (zame: skuta, bučno olje, orehi, sir + žlička medu)
- kreganje

- če se pripravim do tega, da začutim agresijo in jo potem dam "ven" z kretnjami in povzdignjenim tonom glasu
Drugače pa morda obstaja povezava: nizek krvni pritisk (če dela težave) - slabše delovanje trebušne slinavke - slabše delovanje nadledvičnih žlez. Če slučajno katera/kateri pozna zadeve in vidi kakšno vez vmes.
(Namig: insulin, nihanje krvnega sladkorja, adiuretski hormon, kortizol)
Ps. Meni kava ne pomaga, "nared" mi še skoraj da slabše, če pa uživam več soli (ki naj bi višala pritisk), potem imam pa občutek, kot da me napihuje, pritisk pa se ne dvigne.