jullia_ napisal/-a:Preveč ste napisali v teh parih urah, bom odgovorila samo na tole.Boris napisal/-a:jullia_ in ryu10kyu!
Vidva partnerju težko zaupata osebne stvari. Hkrati pa si želita, da bi se s partnerjem med seboj razumela. Kako ocenjujeta stopnjo takega zaupanja?
Moj fant je vedel geslo mojela maila (zdaj nisva več skupaj in je spremenjeno). Vedel je geslo mojega računa na računalniku, kadarkoli bi se lahko na daljavo povezal in mi prebrskal vse. Tudi mobitela nisem nikoli nosila s seboj na stranišče. Ampak vse to zato, ker sem bila mnenja, da tega ne bo izrabljal in v udobju domače dnevne sobe prebiral moje elektronske pošte, ki ni namenjena njemu.
Poleg tega sem že napisala, da sem mu osebne stvari sama zaupala, marsikatero.
Torej svojo stopnjo zaupanja ocenjujem kot ustrezno
Potem si mnenja, da bi lahko kaj izgubila, če bi on prebiral tvojo el. pošto.
Če ne bi bila takega mnenja, bi ti namreč ustrezalo, da jo bere.
Torej si bila mnenja, da mu gre zaupati le geslo e-pošte, ne pa vsebine te pošte.
Drži ali ne drži?
Na moji lestvici zaupanja je tako zaupanje povprečno.
Jaz npr. vem, da bi moral za vsako nanizanko StarGate Atlantis plačati. Ogled je namenjen tistim, ki plačajo. Jaz pa jo enostavno snemem z neta z bittorent programčkom. Gledam stvari, ki mi niso namenjene, ker mi paše in ker imam od tega korist, škode pa nikomur ne povzročam s tem. Celo koristim komu, ker to nanizanko cenim in širim njihovo dobro ime. Če lahko jaz gledam stvari, ki mi niso namenjene, lahko tudi drugi gledajo moje maile, če s tem ne povzročajo komu škode.