*mala* napisal/-a:^^ A z Nemčijo se pa lahko primerjamo, z VB pa ne?
Se pa ne strinjam da je razlika v cenah stanovanj majhna med npr. Londonom in Ljubljano. Resda ni primerjave glede prebivalstva, sam to nima veze kle.
.
seveda ima vezo prebivalstvo, ker je prebivalstvi tisto ki potrebuje npr. nepremičnino in jo bo kupilo.in pri nas se boš z našimi plačami zapufal do vratu za v najboljšem primeru deset/dvsjt let, v najslabšem pa do smrti.
Z nemčijo primerjat?Hja, nevem, nemčija se mi zdi malo manj bogata država kot recimo VB.
sicer pa BDP ....nevem kako te statistike delajo, men se ne zdi tko zlo super.
prikrita revščina...Jah, seveda, nekatere ljudi ej sram, da morajo po oblačila če hočejo bit pozimi toplo oblečeni, hodit na karitas.Niso vsi taki, da boso svojo revščino priznali.In upam si trdit, da si revež res ne bo privoščil novega avta in se zaradi le-tega do grla zapufal.
je pa res, da smo slovensi tak narod, da rajš za kruh nimamo, sam da pred hišo stoji en hud avto nad katerim se lahko sosed naslaja.sicer v naši družini nismo takega mnenja, ker nam take materialne dobrine ne pomenijo veliko, vseeno pa se nam trenutno cenovno stanje, precej pozna.res imamo in tudi še kupujemo, ampak s tem, da mormo precej dobro preračunavati proračune in stiskati pasove na drugih področjih.
še tole o avtih.dandanes ubistvu ni problem kupit avta.vzameš nekajletni kredit ali lizing, odplačuješ po kakšnih 100-200 evrov na mesec in je.je pa spet problem če kupiš kripo in jo usak mesec voziš h mehaniku in tistemu plačuješ bajne vsote.In še to je, da so noveji avti bolj varni.Vsekakor smo mi gledali prej na varnosti in velikosti, kot pa da bi se odločili za nek majhen avto in nizkocenovni in bi bil lahko spet problem.
skratka, določene zadeve je treba preračunat.No, tist ki pa kupi avto da še za kruh nima, se mi pa itak zdi bedak.
in še nekaj.recimo hrvaška, tudi naj nebi bila tako poceni.ampak ko sva na morju v takoimenovanem mondenem hrvaškem letovišču na Hvaru kupovala kilo čevapčičov, sva precej hitro ugotovilo, da za ceno njihove kile, dobiva midva pri nas pol kile pa še trikratbolj neokusnih
ene državi so vse prej kot primerne za naše razmere.