Starši in vaš partner

Pomoč iz čustvenih stisk.
Odgovori
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *purple* »

jullia_ napisal/-a:
*purple* napisal/-a:ah, v tem primeru bi stisnla zobe in pobrala kufre, pa naj majo svojo streho.če me imajo kot svojo hčer pod svojo streho, to še ne pomeni, da lahko ordinirajo s kom si bom delila partnerstvo.

Mja, tale streha je čisto precenjena :)
In sploh je smešno, kako se stvari v življenju obračajo. Isti starši, ki terorizirajo svoje otroke in jim poskušajo regulirat življenje, bodo čez 30-40 let obupno potrebovali pomoč svojih potomcev.

vsaj ena ki je enakega mnenja, da ni treba skos govna žret (eni ga dobesedno žrejo) zato da lahko živijo !doma!
in ja dejansko je res.danes ona tebe za*ebava v glavo, čez par let bo po kolenih prosila za pomoč.
jst nevem, lahko mi rečete, da sem nevem kaj, ampak starš tako ne more delat z otrokom, ne more regulirat njegovga življenja, enostavno ne!splooh pa ne z raznimi neumnimi izsiljevanji,češ, pod mojo streho si delala boš to kar ti bomo rekli.ma ja, sigurno ja!
GoldenEye...to je pač tvoj problem.če tvoji lajajo čez tvojga fanta, ne vidim razloga zakaj nebi ti lajala nazaj.kšn se bo zihr oglasil, da je starše treba spoštovat, ampak zakaj bi nekoga spoštovala ki ne spoštuje mene?Ja res je, nam dajejo streho nad glavo, hrano, toploto pozimi...Ampak v primerjavi z kljubeznijo in s spoštovanjem, so materialne stvari nula.
freaky
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a freaky »

*purple* napisal/-a:jst nevem, lahko mi rečete, da sem nevem kaj, ampak starš tako ne more delat z otrokom, ne more regulirat njegovga življenja, enostavno ne!splooh pa ne z raznimi neumnimi izsiljevanji,češ, pod mojo streho si delala boš to kar ti bomo rekli.

Tega mislim da ni nihče izrekel. Definitivno to ni prav!

*purple* napisal/-a:kšn se bo zihr oglasil, da je starše treba spoštovat, ampak zakaj bi nekoga spoštovala ki ne spoštuje mene?

No, se bom jaz oglasila. :D Za razliko od tebe jaz spoštujem vse ljudi, tiste, ki me imajo radi, ki mi želijo dobro, in tudi tiste, ki me sovražijo. Ja smo si različni. Če ti ne bi spoštovala, še ne pomen, da jih drugi tud ne smemo. :wink:

*puppa* In katera je tista karakteristika tvojega fanta, ki moti tvoje starše (bom razumela, če ne želiš povedati :wink: )? Mi je pa nekaj nejasno. Ta stvar bi verjetno tudi tebe motila, če bi bila starš, torej imaš do tega neke predosdke. Zakaj te v zvezi to ne moti?
How many years can some people exist before they're allowed to be free?
The answer, my friend, is blowin' in the wind.
GoldenEye
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a GoldenEye »

Sej jst moje spoštujem in tud oni mene spoštujejo. Nudjo mi vse, materialne stvari in tud vse ostale (recimo podpirajo me v zvezi s šolo, ful jih skrbi za mene...) - edina stvar, k jim ne gre v račun je ta moj "bogi" fant. Sej glih zato, je to še bolj težko, ker če se že tko ne bi razumel, bi jih poslala v tri krasne in bi šla. Ker pa ni tko pa tega ne morm nardit... Začaran krog :nixweiss:
Uporabniški avatar
*puppa*
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a *puppa* »

freaky ni karakter, je nekaj v zvezi z drogami...ampak ne trdimi... pač vsak dela napako ko je mlad, pa priznajmo da je že skoraj vsak izmed nas probal travo. hočem povedet da bi verjetno isto odreagirala kot moji starši,ker bi hotla dobro za otroka, nebi pa nasprotovala temu da se nebi videvala. mene trava osebno ne moti nekaj če je le v zmernih količinah in ob posebnih priložnostih, ne vsak dan... moji starši so pač preveliki kaos naredli iz tega...najebala sem seveda pa jaz..najmanj kriva. :(
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a jullia_ »

GoldenEye napisal/-a: - edina stvar, k jim ne gre v račun je ta moj "bogi" fant.

V določenih primerih bi bilo bolje, če bi punce malo bolj poslušale mnenje svojih staršev o fantu.
Kadar pa njihovo nasprotovanje zvezi ni utemeljeno, se mi pa zdi, da lahko upravičeno pričakuješ in zahtevaš od njih vsaj eno osnovno spoštovanje do človeka, ki si ga izbrala za partnerja.
Ni treba, da z mamo skupaj zjutraj kofetkata in da z očetom hodita na fuzbal tekme, ampak korekten odnos se pa da z vsakim človekom vzpostavit.
Če tega nista pripravljena narest, pa tvoj odnos s starši tudi ni tako fajn, kot ga tu predstavljaš.
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

freaky napisal/-a:Tega mislim da ni nihče izrekel. Definitivno to ni prav!

res ni nihče rekel, sem pa vseeno prej povedala, preden kdo bi /če bi.
in ja res ni prav.In če želiš ta prav dosežt, se je treba pač upret.

No, se bom jaz oglasila. Za razliko od tebe jaz spoštujem vse ljudi, tiste, ki me imajo radi, ki mi želijo dobro, in tudi tiste, ki me sovražijo. Ja smo si različni. Če ti ne bi spoštovala, še ne pomen, da jih drugi tud ne smemo

no, jst pač nisem tak človek, da bi spoštovala nekoga ki mene ne spoštuje.nisem za variante po kristusovo tudi sovražnika je treba ljubiti. Ne, če je nekdo proti meni sem tudi jaz proti njemu.Ker tukaj se gre za moj lajf, da bo meni lepo in lepše in ne mislim vsega boga požirat, v zameno za nekaj, kar si ubistvu lahko sama ustvarim.

GoldenEye napisal/-a:Sej jst moje spoštujem in tud oni mene spoštujejo. Nudjo mi vse, materialne stvari in tud vse ostale (recimo podpirajo me v zvezi s šolo, ful jih skrbi za mene...) - edina stvar, k jim ne gre v račun je ta moj "bogi" fant

nevem, men se pač vtikovanje v intimo ne zdi spoštovanje in kot je julia rekla, tud tvoje dobro razumevanje s starši me tukaj bega, ker če bi se dobro razumeli, potem vtikovanja v tvojega partnerja nebi bilo.
ok razumem, da je posredi kakšen kriminal, droge, kazniva dejanja, mal zmešan tip, ampak če starši ne marajo partnerjev zaradi dobesednih neumnosti ala izobrazba, stan, njegovi starši, stil oblačenja (itn) je to seveda neumno!preveč staršev očitno gleda na to, da bo dec dobrega stanu in dobre izobrazbe, da bo skrbel za njihovo hči.ampak ej, odvisnost od deca je bila moderna stoletja nazaj, dandanes pa mora biti tako ženska kot tudi moški sma odvisen od sebe in samostojen.moja mami nikol ne gleda kakšne plače/avte/debelino denarnice/izobrazbo imajo moji deci.važno je da so samostojni in najbolj važno je da sem samostojna sama!in izobrazba še zdaleč ni nobeno merilo.lahko ima slabo šolo in se znajde :)
freaky
Kofetarica
Kofetarica

*purple* napisal/-a:Ker tukaj se gre za moj lajf, da bo meni lepo in lepše in ne mislim vsega boga požirat, v zameno za nekaj, kar si ubistvu lahko sama ustvarim.

Prav, spoštujem tvoje mnenje. Meni pa je med drugim pomembno tudi to, da imam čisto vest. Imam jo pa le takrat, ko nobenemu nočem nič žalega, četudi me on/a sovraži.

*purple* napisal/-a:in izobrazba še zdaleč ni nobeno merilo.

Ni merilo, je pa odvisno od posameznika, kakšne preference ima. Če je nekomu pomembno, da ima partner izobrazbo, bo takšnega tudi iskal. Seveda starši ne smejo govorit otroku, da ne smejo imeti partnerja, ki ni izobražen. Lahko pa jih moti, s tem ni popolnoma nič narobe (ker je njim pomembna izobrazba). Lahko povejo svoje mnenje in ga ne vsiljujejo, hčer/sin pa se bo odločil/a na podlagi svojih preferenc.
GoldenEye
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a GoldenEye »

"...preveč staršev očitno gleda na to, da bo dec dobrega stanu in dobre izobrazbe, da bo skrbel za njihovo hči.ampak ej, odvisnost od deca je bila moderna stoletja nazaj, dandanes pa mora biti tako ženska kot tudi moški sma odvisen od sebe in samostojen..."

*purple*, to se pa čist strinjam s tabo :)
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

freaky napisal/-a:
*purple* napisal/-a:Ker tukaj se gre za moj lajf, da bo meni lepo in lepše in ne mislim vsega boga požirat, v zameno za nekaj, kar si ubistvu lahko sama ustvarim.

Prav, spoštujem tvoje mnenje. Meni pa je med drugim pomembno tudi to, da imam čisto vest. Imam jo pa le takrat, ko nobenemu nočem nič žalega, četudi me on/a sovraži.
.

tukaj sva si pač različne :)

Ni merilo, je pa odvisno od posameznika, kakšne preference ima. Če je nekomu pomembno, da ima partner izobrazbo, bo takšnega tudi iskal. Seveda starši ne smejo govorit otroku, da ne smejo imeti partnerja, ki ni izobražen. Lahko pa jih moti, s tem ni popolnoma nič narobe (ker je njim pomembna izobrazba). Lahko povejo svoje mnenje in ga ne vsiljujejo, hčer/sin pa se bo odločil/a na podlagi svojih preferenc.

če je nekomu pomembno to naj pač išče.vsakemu svoje, kukr mu paše.ampak starši ma mislim da nekak nimajo pravice ti take vsiljevat oziroma slabo izobražene spodbijat.kot sem rekla, izobrazba ni nobeno merilo.lahko si nevemkolk izobražen pa tumpast in nerazgledan, nevzgojen itn....lahko si visoko izobražen pa cela dušica.čist odvisno.sam eni majo pač take predstave, da če si izobražen si superkul.pa ni res.
izobrazba je res dobra življenska poteza, ampak če se ne znaš znajdt in če izobrazbe ne znaš uporabt, ti tud doktorat nč ne pomaga.
Damyanchyka
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Poletje

Neprebrana objava Napisal/-a Damyanchyka »

Mislm,da je teorija(kako in kaj naj bi blo prav) čist drgačna od prakse ;)

Vsak starš ma pravico izrazt svoje mnenje. Odreagira pa vsak posameznik po svoje. Men recimo mnenje mami ful velik pomen. Sam jst vem, da bi jo zlo težko razočarala z izbiro fanta. ;)
Narava je krivična. Psi ne znajo govoriti, medtem ko nekateri ljudje odlično lajajo!
freaky
Kofetarica
Kofetarica

*purple* napisal/-a:ampak starši ma mislim da nekak nimajo pravice ti take vsiljevat oziroma slabo izobražene spodbijat.

Seveda da ne. Lahko pa povejo svoje mnenje, da je njim pač pomembna izobrazba. Vendar pa po drugi strani povedat, da so veseli zate in da je pomembno to, da uživaš s fantom. To je seveda teorija, kako je pa praksa... :?:
sanja24
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a sanja24 »

Nikoli nisem imela teh težav! Moja mama pravi jaz z njim ne bom šla v pojstlo, če je tebi všeč je meni tudi! Čeprav če bi bila jaz na tvojem mestu, moj fant nebi imel uhana v ušesu- mi je mama stalno govorila, moj dragi ga pa ima he he
Damyanchyka
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Poletje

Neprebrana objava Napisal/-a Damyanchyka »

Ma ja sej to je pač nekak normaln,"zdrav" odnos;da starš pokomentira oz. pač pove svoje mnenje o partnerju..pač če je kul je kul..če ni pa pač ni..

Mogoče se je za vprašat,če ma nekdo zdrav odnos s starši..pa so res odprti,si zaupajo pa to..Pa če pač izrazjo negativno mnenje,vrjetno u naše dobro(oz.njihovo). Jst vem,da če bi mi moja rekla da bi pač premisla besede..ni pa mus,da bi jih resno jemala..sploh,če bi mela fanta ne vem kako rada..Velik je pa primerou,k kasnej spozna folk,da so starši mel prou;kljub temu da so takrat izpadl ful butasti,zategnjeni. Če se štekaš z njim pa use..vrjamm,da ni brezveze nasvet,da fant ni zate!

Drugo je če starši niso to,kr sm napisala.. :)
Narava je krivična. Psi ne znajo govoriti, medtem ko nekateri ljudje odlično lajajo!
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

freaky napisal/-a:
*purple* napisal/-a:ampak starši ma mislim da nekak nimajo pravice ti take vsiljevat oziroma slabo izobražene spodbijat.

Seveda da ne. Lahko pa povejo svoje mnenje, da je njim pač pomembna izobrazba. Vendar pa po drugi strani povedat, da so veseli zate in da je pomembno to, da uživaš s fantom. To je seveda teorija, kako je pa praksa... :?:

ja mnenje lahko povejo, zakaj ne?ampak med mnenjem, prepovedmi, siljenjem, pranjem možganov in podobno, je pa velika razlika.

kakon je praksa'tako kot si boš ustvaril.
freaky
Kofetarica
Kofetarica

*purple* napisal/-a:tako kot si boš ustvaril.

To ni odvisno samo od otroka, temveč tudi od staršev. Konec koncev je v družini več članov in ustvarjajo nek odnos. Kakšen pa je, je pa odvisen od vseh. :wink:
Odgovori