Kontracepcijske tabletke

Za dušo in telo.
Zaklenjeno
Rožca*
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a Rožca* »

Zanima me po kolikem času jemanka KT Diane35 naj bi se stanje kože izboljšalo(mozolji)? Spremembe naj bi bile opazne po 3 mesecih? Kaj pa da se stanje popolnoma izboLjša?
Uporabniški avatar
Ryu
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Ryu »

men se je koža izbolšala v 3 do 6 mesecih in je zdej supr (razn kšnga mjhnga mozolčka med menstro, ampak ok)
*Gaja*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a *Gaja* »

Rožca* napisal/-a:Zanima me po kolikem času jemanka KT Diane35 naj bi se stanje kože izboljšalo(mozolji)? Spremembe naj bi bile opazne po 3 mesecih? Kaj pa da se stanje popolnoma izboLjša?

Meni se je že po slabih dveh mesecih pokazala sprememba na boljše, seveda pa se še vedno izboljšuje... ampak sem že zdaj zadovoljna s kožo, ker si je več ne prekrivam s pudrom - ni potrebe po tem. :) Je pa odvisno od vsakega posameznika kako hitro začne delovati izboljšanje kože...
Uporabniški avatar
jazz_
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a jazz_ »

Punce, za tiste, ki ste se odločile, da prenehate z jemanjem KT imam vprašanje - odločila sem se da po treh letih preneham z jemanjem KT (femoden) zaradi stranskih učinkov, ki se kažejo predvsem zadnje leto, pa me zanima ali moram o tem obvestiti ginekologinjo (do sedaj sem bila v stiku z njo samo ko sem prvič šla po recept, nisem še bila na pregledu ipd, kasneje sem imela "opravka" samo s sestro)?

Hvala :)

p.s.: se opravičujem, če se vprašanje ponavlja.
p!ka
Cosmofrik
Cosmofrik
Kraj: Šaurini

Neprebrana objava Napisal/-a p!ka »

Jz mislim, da ne rabiš. Jz je nimam namena nič obveščevat. Če bom hotla začet nazaj jest KT bom pač šla po recept.
...Voli me iz inata
voli me bez ostatka
voli me bilo gde sam
bas takvu kakva jesam

Voli me kad me nema
voli me pored svega
voli me kad ni jedan
bas razlog za to nemas...
LanaMaxim
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a LanaMaxim »

Js ti prvo kot prvo priporočam, da se naročiš na pregled. Glede na to, da KT jemlješ že 3 leta in še nisi bila na pregledu. Pa jo hkrati še obvestiš, da bi prenehala.
Uporabniški avatar
jazz_
Sramežljivka
Sramežljivka

ja, tako ali tako razmišljam da bi šla povprašat kako je s tem, ker mi je sestra že omenjala glede pregleda ampak v tem letu še nisem imela sreče da bi bila ginekologinja dejansko tam, da bi jo vprašala kako in kaj.

hvala obema :)
mily
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a mily »

Mene pa preseneča kako to, da ginekologi kr predpisujejo tablete, kljub temu, da ne pridete na pregled. Ko sem še jst mela tabletke, mi jih ni hotu predpisat, če nisem vsako leto šla na pregled.
Uporabniški avatar
Sinamore
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a Sinamore »

Tudi jaz še nisem imela pregleda pa jem KT že 3 leta.
Tiavanna
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a Tiavanna »

Jaz ne poznam nobene, ki bi morala na pregled, da bi dobila KT. :? Vse, ki sem jih vpašala, so šle samo tja, dobile par vprašanj in (nekatere) šle na ultrazvok, to je pa tut vse...
LanaMaxim
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a LanaMaxim »

Ampak to je zelo neodgovorno od zdravnikov in pravzaprav tud od samih punc. Čudno, da sploh lahko dajejo recepte tako dolgo brez pregleda. Ok, mogoče kakšno leto brez pregleda, ampak po treh letih? :?
Čeprav moram jaz sedaj tud pridt na pregled šele čez tri leta, ker mal preveč šparajo.
mily
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a mily »

JA ne vem, jst sem mogla it vsako leto na pregled. Sem bla na začetku šokirana in jezna, ker je sestra rekla, da mi ne da, dokler ne grem na pregled (je blo že več kot leto dni od zadnjega pregleda). Kr naenkrat sem ostala brez tablet in sem mela prisilno pavzo. Sam po drugi strani pa se zavedam, da je pametno imeti redne preglede, sploh če ješ tabletke in verjetno je eden redkih ginekologov, ki je dosleden glede tega.
Uporabniški avatar
jazz_
Sramežljivka
Sramežljivka

No ne vem, mogoče je pa problem v moji starosti in nekaterim G se sploh ne zdi nujen pregled pred 21. letom (zato me sestra takoj ni naročla, je rekla da bo G vprašala kako in kaj ;) ).
Razlagalka
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Štajerski konec

Neprebrana objava Napisal/-a Razlagalka »

Pregledi so na vsaka 3 leta, saj ti vzamejo tudi bris. Jaz sem dobila po pošti vabilo po treh letih. Jaz sem se tudi začela redit. V 3 mesecih 4 kg, jemljem Yasminelle. Pa nisem nič spremenila prehranjevalnih navad ali pa manj gibanja. Zato sem se odločila, da preneham z jemanjem. Pa bomo videli kak bo.
linnka*
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a linnka* »

Jaz imam vsako leto pregled in tudi vsako leto mi vzame bris, pa nimam nobenih zdravstvenih problemov ali kaj podobnega, izvidi so pa zmeraj ok. Očitno pri moji ginekologinji ne šparajo :D
Tabletk pa ne predpiše, če ne opravljaš teh pregledov, razen na začetku dobiš za 3 mesece po tem se moraš pa nujno naročiti, če ti ga ne dajo več.
Zaklenjeno