Kontracepcijske tabletke
-
- Komunikatorka
- Kraj: Štajerska
Jz sm zdl začela nazaj jemat po pol leta. Pa me zanima, a ste vse, ko ste začele jemat prvič na prvi dan menstre potem takoj brez druge zaščite ble al ste vseeno prvi mesece uporabljale kondom? Vem da piše, da zaščita je, sam vsejn me mau skrbi. K sm jih prvič začela jemat sm prvi mesc mela še kondome, za vsak slučaj. Zdj pa ne vem če bi bla potreba po tem, mnde ne, a ne?
-
- Komunikatorka
zazu a res? Pa kaj so to ( Rigevidon) za preprečevanje nosečnosti, če se kaj zalomi, ali kaj? JAz takšnih ne potrebujem. Potrebujem močnješe katere bom lahko pojemala do konca 21 dni, potem pa 7 dni pavza z menzo in jovo na novo. Zdej sem jo pa kr par dni prej fasal, in mi je nekaj tabletk še ostalo. No saj grem danes vmes ven, pa grem do zdrav. doma in bo vidla kaj mi bo rekla ginek.
Always look on the bright side of your life.
jst mam yarine.
pa so brezplačne zdj že neki časa.
drgač majo pa yarina pa yasminelle edine ki usebujejo drospirenom ki je hormon najbolj podoben ženskemu progesteronu.in ne zadržujejo vode v telesu,telesta teža je zato stabilnejša,dojke so majn otekle,trebuh pa majn napihnjen.in ima antiandrogeno delovanje..lepša koža in lasje.ugodno upliva tudi na znake pms.
drgač majo pa yarina pa yasminelle edine ki usebujejo drospirenom ki je hormon najbolj podoben ženskemu progesteronu.in ne zadržujejo vode v telesu,telesta teža je zato stabilnejša,dojke so majn otekle,trebuh pa majn napihnjen.in ima antiandrogeno delovanje..lepša koža in lasje.ugodno upliva tudi na znake pms.
x.anna.x napisal/-a:jst mam yarine.
probala oboje...pri meni nič ni držalo...pri yarini morda kakšnega pol leta...potem pa full poslabšanje..pri yasminelle pa sem bruhala že po prvi tabletki..plus cel mesec sem krvavela pa še blazno sem bila napihnjena...pms pa pri obojih obupen...koža in lasje pa so bili v času jemanja pri meni katastrofa...
...i still believe in your eyes...
there is no choice, I belong to your life...
because I will live to love you someday...
you'll be my baby and we'll fly away....
there is no choice, I belong to your life...
because I will live to love you someday...
you'll be my baby and we'll fly away....
Ja mam eno prašanje, glede na to, da grem ju3 prvič h ginekologu po tabletke
So te vse tabletke brezplačne, ali moraš za njih kaj plačat, in ali jih dvigneš pri zdravnici, ali dobiš sam recept in odpeketaš v lekarno? Sam tolk da se pripravim xD
In pa šeeee, me bo 100% pregledala če sm že imela spolni odnos? Za zdaj me še ni strah in sram, upam da bo tko tudi ostalo xD

So te vse tabletke brezplačne, ali moraš za njih kaj plačat, in ali jih dvigneš pri zdravnici, ali dobiš sam recept in odpeketaš v lekarno? Sam tolk da se pripravim xD
In pa šeeee, me bo 100% pregledala če sm že imela spolni odnos? Za zdaj me še ni strah in sram, upam da bo tko tudi ostalo xD
-
- Komunikatorka
a se je kateri pripetilo da se je po tabletkah zredila?
Jaz imam zdaj Rigevidon, pa me zanima, kaj bo vplivalo tudi na težo mogoče? Možnost je, pa me zanima če katera točno ve pr katerih tabletah se je zredila, za kolko??
Vem da je tole že verjetn kje na tej temi napisno, ampak ne grem vseh 300 postov brat.
Jaz imam zdaj Rigevidon, pa me zanima, kaj bo vplivalo tudi na težo mogoče? Možnost je, pa me zanima če katera točno ve pr katerih tabletah se je zredila, za kolko??
Vem da je tole že verjetn kje na tej temi napisno, ampak ne grem vseh 300 postov brat.
Always look on the bright side of your life.
Jess° napisal/-a:Ja mam eno prašanje, glede na to, da grem ju3 prvič h ginekologu po tabletke
ginekolog ti napiše recept, ti pa greš potem v lekarno po tabletke.
če so prav vse tabletke brezplačne ne vem..
moja ginekologinja te ne pregleda, ko prideš prvič, ampak šele kasneje, ko prideš drugič ali tretjič po tabletke.. je pa res da se pri nas ni treba naročiti, ko greš prvič po tablete, ampak prideš kadar hočeš in naredi le karton+recept
ne vem pa če je povsod tako
Jess° napisal/-a:In pa šeeee, me bo 100% pregledala če sm že imela spolni odnos? Za zdaj me še ni strah in sram, upam da bo tko tudi ostalo xD
Mene je pregledala, me sploh ni vprašala če sem že sexala al ne.

ana__ napisal/-a:moja ginekologinja te ne pregleda, ko prideš prvič, ampak šele kasneje, ko prideš drugič ali tretjič po tabletke..
Moja me tudi ni pogledala, ko sem prišla prvič. Vprašala me je, če sem že imela spolni odnos, potem pa mi je napisala tabletke in sem se čez eno leto približno oglasila.
Tudi če bo pregled, nej te ne bo strah. Vse ti bo razložila in komaj boš vedela, da je začela, boš že konec