Vse kar sem že vedno želel-a vedeti #2

Klepetalnica, info, humor in ogromno drugih zanimivih reči...

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

lollypop-@
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 120
Na forumu od: 7. 1. 2014

Neprebrana objavaNapisal/-a lollypop-@ » 01. Avg. 2020 20:31

Mmm: To da »ne znam biti srečna«, je bilo neko spraševanje sebe, v smislu, ker še nisem bila res srečna s katerim koli partnerjem, razen prvih nekaj mesecev. Pri tem ni mišljeno da bi me mogel partner osrečevati, ker sem mnenja da moraš znati biti srečen sam in si znati narediti da ti je lepo. To glede sreče, sem sebe spraševala, ali je problem da jaz ne znam biti zadovoljna v zvezi in kompliciram, ali pa res še nisem srečala »the one«.

Hayley jaz se kar strinjam, da v zvezo greš, ker ti je nekdo všeč, privlačen in ti ima ok karakter, se ujameš. Je pa res, da se mi zdi da šele ko z nekom živiš skupaj, zares ugotoviš (če že prej ne), kakšen ima kdo karakter in kako se zares ujameš, ker človeka vidiš vsak dan zaradi česar se ne moreš izogniti konfliktom in slabim dnevom, prav tako se čez čas oba bolj sprostita. Lahko pa da se jaz samo toliko časa v začetku slepim da je vse ok in še kar spregledam stvari, ki me potem začnejo motiti.

Jaz nekako dojemam tako, da se v začetku seveda zaljubiš, ti je nekdo všeč, ga začneš spoznavati, se ti zdi zanimiv in če se dovolj ujemaš nadaljuješ v resno zvezo, ker se ti zdi, da bi lahko v prihodnosti z njim zgradil nekaj več. Ampak ko si že nekaj časa v odnosu, spoznaš to osebo še bolje in vidiš stvari, ki jih prej nisi, ali pa niso bile tako izrazite kot potem. Seveda ne greš narazen ob prvi krizi. Ampak po nekaj časa, se vsaj jaz, začnem spraševati, ali je to to. In potem prideš do ugotovitve da te preveč stvari moti, pri katerih veš, da če se na dolgi rok ne bodo spremenile, da ne boš srečen ker ti te stvari jemljejo vsakodnevno energijo, hkrati pa partner nima razloga da bi se spremenil. Ob enem pa vem da ima vsak napake, seveda tudi jaz, in noben se zaradi drugega ne bo bistveno spremenil, če že sam nima neke želje po spremembi. To mi je jasno. Zato tudi mi ni do tega, da bi nekoga kakor koli spreminjala.

Slovenec, jaz ne verjamem da najdeš popolno osebo in potem stojiš na mestu. Ampak za to, da dva skupaj rasteta, morata imeti po mojem mnenju približno enako* vizijo, približno enake cilje, pogled na svet in vrednote. Vsaj po mojem mnenju, ker se mi zdi da potem lahko z nekom skupaj rasteš, se razvijaš, se izboljšuješ,… Je pa verjetno odvisno tudi od tega, kaj si kdo želi v odnosu in kako si ga predstavlja. Lahko pa seveda da se motim.
*Približno enako, ker z nobenim ne boš čisto vsega imel enakega, je pa fajn da so glavne stvari enake.
Never explain yourself to anyone.
Because the person who likes you doesn`t need it,
and the person who dislikes you won't believe it.
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 4639
Na forumu od: 31. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 01. Avg. 2020 21:34

* ja možno, glede tega, da živiš skupaj da so stvari drugačne..
Jaz ne bi vedla nič komentirat glede tega, ker nisem z nobenim uradno živela skupaj..

Najbrž, da pomaga, da imaš v naprej čim bolj razčiščeno, kaj si želiš od zveze oz kaj želiš od odnosa in kako si predstavljaš zvezo.. Ali otroci družina ja ali ne, ali kmalu ali ne tako kmalu, koliko časa bi oba rada posvetila partnerju/družini, kolikšen del časa posvetiti službi/ karieri, način preživljanja prostega časa - vrednote.. in seveda, da je na začetku nek faktor x, kemija, ti je oseba všeč, te privlači..
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
mmm
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 278
Na forumu od: 5. 11. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a mmm » 02. Avg. 2020 2:12

lollypop-@ napisal/-a:Mmm: To da »ne znam biti srečna«, je bilo neko spraševanje sebe, v smislu, ker še nisem bila res srečna s katerim koli partnerjem, razen prvih nekaj mesecev. Pri tem ni mišljeno da bi me mogel partner osrečevati, ker sem mnenja da moraš znati biti srečen sam in si znati narediti da ti je lepo. To glede sreče, sem sebe spraševala, ali je problem da jaz ne znam biti zadovoljna v zvezi in kompliciram, ali pa res še nisem srečala »the one«.

Ja razumem, hvala za odgovor. :wink: Kaj pa ko si samska, si srečna? (to bolj za primerjavo s sabo sprašujem, meji na offtopic)
Mislim, da še nisi srečala "the one". Meni so/ste všeč ženske z visokimi merili in standardi. :)

In potem prideš do ugotovitve da te preveč stvari moti, pri katerih veš, da če se na dolgi rok ne bodo spremenile, da ne boš srečen ker ti te stvari jemljejo vsakodnevno energijo, hkrati pa partner nima razloga da bi se spremenil.

Partner ima razlog, da se bo spremenil. To si ti. Enako potem velja zate.
Drugo je, da nimaš pravice spreminjati partnerja. Itak ga nenazadnje ne moreš. Lahko mu pa poveš kaj te moti, pa se ti proba prilagoditi. Če je dost odprt. In če stvari niso pretežke.

Vredno je probati se pogovorit o spremembah, če misliš da bo to rešilo tvoj problem "sreče". Če ne drugo je dobro, da odpreš temo, da bo vsaj vedel na čem je. Mogoče ga bo to zmotiviralo, da te bo skušal prepričati, da je on pravi zate.

Vrni se na Splošno

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov