Meni gre v nos to, da se odbije prevelik del davka (29,5%). To je ful veliko. In ne dvomim, da bojo urne postavke zaradi tega nižje.
Hinavska se mi zdi tudi poteza, da so določli 14 ur na teden. Kot, da niso mogli dat 16 ur, kar bi zneslo okroglo 2 delovna dni. Kaj pa njih briga, če jaz delam vsako nedeljo. Sem še študentka, nimam svoje familije, da bi lahko nedelje z njo preživljala, k maši pa tud ne hodim. Poleg tega mnogi faksi ob petkih nimajo predavanj, kar nanese kar 3 dni, ko bi lahko delal.
Če bi delala npr. promocije od 8ih zjutraj do 7ih zvečer, jih bi po novem lahko delala samo en dan v tednu. Čeprav se jih je prej lahko normalno delalo v petek in soboto.
Všeč mi je, da so prepustili posredovanje del ZRSZ v roke. Vsaj tak sn jz to razbrala...
Moti me pa, da so v to skupino poleg študentov in upokojencev vključeni tudi brezposelni. Oni so posebna skupina, ki mora težiti k temu, da si najde redno delo - kdo bo kontroliral, da ne bojo vlekli tega in zato ne bojo iskali rednega šihta? Ta zakon je brezposelnim fušarjem itak na roko pisan.
Me prav zanima, kje so kaj dvignili štipendije. Saj to se bo izkazalo drugo leto, ampak ne zaupam jim ama ništa glede tega. Pol bojo pa republiške štipendije spet dobili otroci s.p.-jev, ki se prevažajo v audijih naokoli, ker je mati kao nezaposlena, foter si pa prikazuje minimalne dohodke.
Way to go.
Za tote 3 mesce na leto mi pač dol maha, če se mi všteje v pokojninsko dobo. Za tisto miloščino, ki jo bo naša generacija dobila za penzijo, če sploh...delovne izkušnje, ki si jih pridobil preko študentskega dela, so se pa itak že zdaj upoštevale pri kakih možgansko bolj razvitih delodajalcih.
Ohranja se 14 % dajatev od malega dela, spreminjamo pa njeno razdelitev med končne prejemnike. 10 % dajatve od vsega opravljenega malega dela študentov in dijakov, upokojencev in brezposelnih bo namenjenih predvsem za štipendije in študentske domove, manjši del pa za stroške organizacij za posredovanje malega dela, rizični sklad ter vzdrževanje in vodenje centralne evidence.
Preostali 4 % se bodo delili različno glede na posamezno skupino. Študentje in dijaki bodo ta sredstva namenili za delovanje Študentske organizacije Slovenije in financiranje projektov namenjenih za dijake in študente. Na ta način ohranjamo določena sredstva za delovanje Študentske organizacije Slovenije, hkrati pa širimo krog upravičencev, ki se bodo s svojimi mladinskimi projekti prijavljali na javne razpise za dodelitev sredstev iz tega naslova.
Zgoraj citiran del se mi zdi ful dobro razdeljen, hkrati je pa ravno to tisto, kar gre ŠOSu najbolj v nos
Predvsem pa me moti, da bi se naj lahko opravljala samo enostavnejša dela. Kot da smo fukjeni. In ravno zaradi tega mi je čisto vseeno, če se bo to vštevalo v delovne izkušnje. Kaj se mi bo vštevalo? Kelnarjenje? Ammm, čiščenje? Promocije Vileda krpic? Halooo.