občutek, da se mu "fučka"

Vse, kar nas zanima in še ne vemo o NJEM.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

bonbonček91
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 2
Na forumu od: 30. 12. 2015

Neprebrana objavaNapisal/-a bonbonček91 » 30. Dec. 2015 18:46

Pozdravljene... ker tule gor preberem ogromno zadev in so mi všeč vaši nasveti, se na vas obračam tudi jaz..

Imam fanta, skupaj sva 2,5 leti. Ne živiva skupaj, se pa vidiva dosti redno - ali grem jaz k njemu ali on k meni - odvisno, kak pač je..

Drugače se razumeva, koliko toliko, so pa vzponi in padci.. ponavadi zato, ker ko mi kaj ne paše, zbruhnem, ampak prej dosti časa zadržujem v sebi , ker sem ugotovila, da tudi če zlepa kaj hočem, tega ne dosežem, saj izpadem tečna.

Letos so me redno zaposlili, na kar sem zelo ponosna in seveda tudi jaz počaasi razmišljam o čem več, kot le o tem nomadstvu od enega do drugega. Prepričana sem, da bi nama z malo truda in volje uspelo, s tem, da bi se najverjetneje on moral prilagoditi meni, saj imam doma kmetijo in ogromno hišo, ki je sicer potrebna temeljite adaptacije, vendar bi si svoj kotiček hiše že počasi uredila, in pa še edinka sem, povrh vsega. On ima doma sicer že urejen svoje nadstropje, ima pa še brata, ki sicer ne živi doma, vendar mislim, da bi kaj kmalu prišel domov, čim bi se partnerjev "štuk" izpraznil.
Jaz vem, da z njimi ne bi živela pod nobenimi pogoji. Sicer sta oba vredu, vendar mislim, da bi drug ob drugem na dolgi rok popizdili - vsaj jaz ... Tašča in tast sta namreč taka, da bi dala za tebe vse in ju nič ne moti, vendar pa ko jima pride žuta minuta - torej, ko si malo spijeta, ti poveta za eno leto nazaj, kar ne počneš prav ... Če kdaj dlje spiš, da nič ne pomagaš.. kar je delno res, včasih sem res dlje spala, a takrat sta bila tiho, taščo sem pa pri delanju kosila zmeraj vprašala, če kaj potrebuje, pa je rekla, da bo že sama. Ne zmeraj, ampak dostikrat. Kaj se čem torej vtikovat?? Sama pri sebi doma vem točno kako pa kaj, pri drugi hiši je pa to drugače, še ko hočeš kaj delat, moraš predhodno vprašati .. Primer:če imam jaz doma kup drv za razžagati, bom fantu rekla:"daj, greva žagat", in to je to. Ne sprašujem staršev... Fant je pa takšen, da nobene stvari ne vidi sam, za vse sprašuje njih, za čisto vsako delo, kar me malo moti - mater, saj nisi star 10 let! Še ko hoče npr. delati kaj (kaj je redko, da se sam spomni kaj delati), pa da je slučajno nedelja, pa reče tašči - torej svoji mami za to, je njen odgovor "da ne, ker je nedelja, kaj bomo ropotali, kaj bojo pa sosedi rekli".. Saj sem že fantu rekla, da naj enostavno zagrabi posel, če ga vidi, da naj ne sprašuje svojih doma, ampak ni učinka. Še celo jaz sem pol usrana, ko dam pripombo na njih... Med tem, ko imajo oni pripombe name, je on čisto tiho, z glavo dol. To smo poštudirali na skupnem morju (NIKOLI VEČ) in takrat sem se zatrdno odločila, da kljub temu, da ima on svoj štuk, in so njegovi do neke mere ok, jaz tam živela ne bi NIKOLI, kajti vem, kaj bi čas prinesel.. to, kar velikokrat berem na forumih - pohojena tamlada po sreči s takim partnerjem, ki bi prej držal s svojimi starši... Raje sem doma, kjer vem, da se vame ne bi vtikoval nihče, čeprav vem, da bom mogla v adaptacijo hiše nekoč vložiti veliko denarja.

Torej, vem, malo sem zašla :) kar hočem reči je to, da pač, ker imam zaposlitev, začenjam razmišljati bolj resno.. pač nekoč skupno življenje, mogoče otroci.. problem pa je sledeč.. partner ima še od prej dva otroka in obemaa bivšima plačuje preživnino.. prav tako ima od tistih obdobij neporavnane dolgove, ki jih še sedaj plačuje, pa mislim, da se nabirajo novi in novi, ampak mi ne želi povedati..
S tem, seveda nisem zadovoljna. Že ves čas, odkar sva skupaj, je njegova plača mizerna, brez atija in mamice bi on bil že zdavni na hladnem. Star je 29 let in mu mama daje denar za oblačila, obutev, za tankat, itd .. Halo?? Saj sem ga vprašala, ko sem pač obrnila na temo o skupnem življenju, kako dolgo bo še tako, in kako se vidi čez nekaj let. Njegov odgovor je bil sledeč, še za jutri ne ve, kje bo, kaj šele čez nekaj let. Pa dobro ve, kaj mislim s tem vprašanjem. Isto je glede njegovih večnih dolgov. Že odkar sva skupaj, mi govori, da se jih bo kmalu rešil. A je zmeraj isto.. Pa sem mu rekla, naj se pozanima, kako dolgo bo še to trajalo, ampak njega dobesedno boli k..... Še to ne ve, za katere dolgove sploh njegov denar odteka! Še toliko se ne zanima. Ko pa jaz kaj rečem, s ciljem, da ga porinem, da bo JA NEKAJ NAREDIL, sem pa tečna, pa zoprna pa blablabla.. Ampak vsaj mene bi zanimalo, kam gre moj denar, ne pa ta njegov način. Saj ne, da bi se pri skupnem življenju popolnoma zanašala na njega, ampak ko si v skupnem gospodinjstvu lahko pozabiš na mamine pa atijove "zizeke". Jaz pa z eno plačo tudi ne bi morala obeh živeti, tudi tega nočem..
On pa se ne sekira, ne ve, ali bo dolgove odplačeval še 1 mesec ali 15 let.. Sklep o izvršbi na sklep o izvršbi, sam še čakam, da mu ne bojo kaj prišli zarubiti... Povedala sem mu že, da jaz ga ne mislim čakati, potem mi pa zabije, da smo vse ženske iste, samo denar nas zanima. Pač to govori zaradi slabih izkušenj v preteklosti, ampak sem mnenja, da za napake sta zmeraj potrebna dva in da tudi niso ženske vsega krive. Je pa najlažje itak nas okrivit za vse.
Očitno sem torej pogoltna, ker želim imeti dostojno in normalno življenje. On je pa car, ker 15ga kakor plačo dobi, tako jo tudi da. In je car, da preostanek meseca po domače povedano cuza mamico in atija za denar. A je to življenje?

Prav tako imam občutek, da recimo, če bi se on rešil dolgov in bi midva skupaj živela, bi on svoje starše preveč vtikoval v svoje življenje. Po morju sem začela ugotavljati, da ima nekatere značilnosti maminega sinkota. Star je 29 let pa je še zmeraj "moj sinek". Tega me je groza. Saj pere si sam, pa tudi pospravlja si svoj štuk sam koliko toliko (vsaj reda sem ga navadila), ampak vidim druge dejavnike. Dostikrat dam kako pripombo na njih - nič grdo ne rečem, in potem je cel rompompom. Tudi nasploh, če smo skupaj z njegovimi starši in če kaj skupaj delamo in jaz dam kako pripombo na delo, kako bi lahko bilo drugače, je moj fant tiho. Ko pa njegov tast začne pametovati meni, se mu pa takoj pridruži..Ko mu na samem povem, da me to moti, je pa njegov odgovor naslednji:"kaj meni govoriš, nisem jaz kriv, njim povej". Že to naj povem, z eno bivšo, s katero ima tudi otroka, se je civilno poročil, PA NE PO SVOJI VOLJI, AMPAK ZA TO, KER SO TO HOTELI NJEGOVI STARŠI IN SE NI HOTEL KREGATI, PA SE JE RAJE POROČIL, ČEPRAV KOT MI GOVORI, TEH BIVŠIH NI IMEL RAD, J... SE MU JE ZA NJIH IN JIH JE SKOS VARAL. Ajoj...
Skratka, so malenkosti mogoče, ki me pa čezdalje bolj motijo in zaradi tega se sprašujem že zelo dolgo časa, če ima ta zveza kak smisel? Ker to poslušanje njegovih staršev in občutek, da bi jaz v morebitnim nevšečnosti proti njim ostala sama, brez njega ob moji strani, me odbija od njega, pa še ti njegovi dolgovi.. Mogoče je napisano egoistično, vendar si res ne želim zaj.. celega življenja zaradi neumnosti, da bi potem morala sama preživljati oba, ker od njegove plače ne ostane NIČ. Od same ljubezni se pa ne da živeti.

Vem, da sem mogoče napisala preveč obširno, vendar me vse to tišči že preveč..Najbrž vidite, kaj je bistvo..
Upam, da si bo katera vzela čas, pa prebrala, pa dala kak nasvet ...

LP :)
Uporabniški avatar
Ananhas
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1818
Na forumu od: 20. 1. 2013

Neprebrana objavaNapisal/-a Ananhas » 30. Dec. 2015 19:15

Tip je navadna propalica.

Mlada si še, nadaljuj sama in spoznaj normalnega tipa, ki je dorasel svojim letom, nima x otrok z različnimi ženskami, katere je varal. Kak biser res!
Uporabniški avatar
slovenc79
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 3958
Na forumu od: 22. 7. 2011
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a slovenc79 » 30. Dec. 2015 19:18

zlo na dolgo napisan, ampak saj je prav tako :)

mislim da je problem v tem da ta tip očitno ni izkusil in se ne zaveda tiste odgovornosti, ki jo imaš, ko si dejansko prepuščen samemu sebi. tak tip potrebuje preživet eno ali dve zimi na mrazu, da mu bo kapnilo da je drva treba pripravit prej in to brez da mu kdo reče. težava je, da delo dojema kot dokazovanje da ni len in ne, da je neko delo dejansko narejeno.
to pove tudi sam, da sploh ne ve kje bo jutri in ne ve kaj ga čaka (in ga očitno tudi ne briga).. ne gleda vnaprej, širše slike, ker ima pač starša za backup. zaradi tega je zmeden, neodločen, ker nima občutka za pravo odločitev (dolgovi, bivše partnerke z otroki, "vsiljena" poroka) starši jasno po eni strani hočejo da bi postal odgovoren, po drugi strani se pa bojijo da bi bil v pomankanju, zato mu potuhe ne morejo nehati dajat.

največja težava je v tem, da se on tega problema ne zaveda ali pa ga hoče zanikat, zato se tudi brani, ko mu kaj rečeš (čeprav sem prepričan, da globoko v sebi dobro ve, da ima ta problem).

to, da bi se vselila v tvojo hišo, bi bil sam plus zanj. ampak prej se ga mora prepričat oz mora se "zbudit", da mora naredit tehh nekaj sprememb v življenju, se organizirat, postat odgovoren, gledat na prihodnost itd..

če se imata rada, se pogovorila in poslušala, bosta rešila tudi to. komunikacija je bistvo vsega.
če pa ti ne uspe in končata zvezo, je pa tudi razumljivo, ker se mi zdi normalno pričakovati, da ima 29 leten človek (sploh če je oče dveh otrok) to urejeno ali pa je pripravljen vsaj delat na tem, da se to uredi. da je poleg tega še varal partenrice, ki jih je imel.. bolj se nagibam k drugi možnosti.

zanima me še, koliko ima stikov z otroci? in kakšen ima odnos z njimi na splošno?
hej norci :)
Uporabniški avatar
donna.
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 519
Na forumu od: 22. 8. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a donna. » 30. Dec. 2015 19:26

Bonbonček, to niso malenkosti in nisi niti malo egoistična. Js s takim tipom ni šans, da si ustvarim življenje skupaj.. Js na tvojem mestu, če ga imaš rees rada in ti je do te zveze, bi mu dala ultimat, če ne pa bi ga js že zdavnaj pustila.
bonbonček91
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 2
Na forumu od: 30. 12. 2015

Neprebrana objavaNapisal/-a bonbonček91 » 30. Dec. 2015 19:50

zanima me še, koliko ima stikov z otroci? in kakšen ima odnos z njimi na
splošno?[/quote]

ima dve hčerki. eno staro 5 let, drugo 10.. ima jih vsak drug vikend. jaz sem nekaj časa, do lanskega leta imela dosti volje za njih, ampak enkrat, ko je bila doma pri njih štala (kreganje, skoraj pretep med njim in bratovo punco - pač vsi so se ga napili in to je take vrste familija, da ko se napije, se skregajo), sem jaz tamali kopala v kopalnici, ura je bila že proti 11 in ker imajo kopalnico lih pred kuhinjo, potem nisem želela iti ven med tisto hodro z napol nagimi otroci, in sem čakala v kopalnici, tamali pa sta vse to poslušali ...in potem sem poslušala njegovo bivšo, da kak to počnem, da kaj se pravi kopat otroka tak pozno, pa še ogromno drugh stvari in sem nad vsem dvignila roke, tako da me tiste vikende tam več ni in sedaj niti ne vem več, kako stvari stojijo. Mislim, da brez posebnosti nekih, sej tamale ma rad, niso nič krive. .

No, na grdo sem napisala. On jih je varal na polno, vendar tudi onidve nista bili angelčka, daleč od tega.. še dandanes se vlačjo po sodiščih, s tadrugo, s katero je bil poročen, naj povem to cvetko, da jo je enkrat zabrisal ven iz hiše, vendar jo je čez nekaj časa zavoljo otroka vzel nazaj in takrat je ta punca prišla nazaj noseča, nekaj časa je prikrivala. In na vsak način hotela tadrugega otroka podturiti pač mojemu fantu, pa nista sploh bila v stikih, takrat, ko naj bi zanosila.. Zaradi tega so bili tudi na sodišču, kjer je fant zmagal. Tale bivša, s katero je bil poročen, pa ima z njim to hčerko, tistega drugega otroka je priznal njen zdajšnji partner in zdaj je še baje noseča z dvojčkoma ... šihta nikoli ni poznala, je pa zelo zoprna oseba, enkrat že lani, sva s fantom tamalo pripeljala nazaj s stika in je prišla ta koza ven in začela lapat vse mogoče in tudi klela je pred tamalo .. pridejo od časa do časa kaki spori, v glavnem ni da ni. ampak sedaj nisem več del tega in se ne obremenjujem. mogoče sebično, ampak kaj je meni tega treba

No, ta druga ženska je pa sicer starejša in tudi bolj pametna, vendar pa kolikor vem, prepoveduje hčerki hoditi na stik k njemu, tak da to vprašanje, kaj še bo.. mislim, da bo spet sodišče.
Uporabniški avatar
Nesanica
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1813
Na forumu od: 23. 7. 2008
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Nesanica » 30. Dec. 2015 20:08

joooj čisto premlada si za takšno sranje.... Predvidevam da si letnik 91?

Tip je propalica, kot napisano zgoraj. Da ti do 29 uspe totalno zgrešiti dva razmerja in narediti otroka z dvema napačnima osebama, moraš biti idiot ali pa ti mora biti res vseeno za vse. Totalno neodgovorno skratka.

Ti se mi zdiš precej bolj odgovorna in ti priporočam, da ga zapustiš in si najdeš nekoga sebi primernega brez prtljage, ki ti bo z veseljem pomagal na kmetiji.
Uporabniški avatar
slovenc79
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 3958
Na forumu od: 22. 7. 2011
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a slovenc79 » 30. Dec. 2015 20:12

no, še tole, glede pijače.. tudi to ni ravno dobra stvar, da se ne znajo kontrolirat, ko ga spijejo. ampak spet, če bi bil pripravljen uredit stvari ki jih ima itak za uredit, bi tudi piti nehal, če bi se zavedal da lahko zaradi tega zoprn in celo nevaren.

to, da se bivših (še posebi te bivše žene) izogibaš je edino pametno. še eno sekiranje, ki ga ne rabiš. ubogi otroci, da so sploh narejeni v takih situacijah..
bolj me je zanimalo, kakšen odnos ima z otroci, če se sploh počuti sposobnega, da bi jih vzgajal, skrbel za njih, oz. da bi začutil neko odgovornost, da mora nujno sam zase brez problema poskrbet, če mora še otroka vzgajat.. pa se mi zdi, da nima tega občutka.

tako da ostajam pri mnenju da bi bilo bolje da ga zapustiš. da se, ampak da bi ratalo, ampak tiste vzgojo ki mu manjka bi potem morala nudit ti (iskreno, mene bi bilo sram, če me mora partnerica vzgajat), za kar rabiš velik potrpljenja in živcev in vprašanje, če boš to sploh dosegla.
jaz mislim da to nisi dolžna in si zaslužiš nekoga za zvezo (deluješ dost zrela in v redu punca) ki bo tudi kaj prispeval v njo, ne da bo v glavnem delo z njim. ampak, vse je odvisno od tega kaj čutiš do njega.

kot Nesanica pravi, boljše najt nekoga ki te bo cenil in z veseljem pomagal na kmetiji, prispeval k zvezi. in mislim da ti to ne bo težko najt ;)
Zadnjič spremenil slovenc79, dne 30. Dec. 2015 20:14, skupaj popravljeno 1 krat.
hej norci :)
Uporabniški avatar
haley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 4898
Na forumu od: 20. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a haley » 30. Dec. 2015 20:14

Nimam pojma zakaj vztrajaš še s tem tipom. Ne vidim praktično nobenega razloga...
celjanar
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 442
Na forumu od: 9. 1. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a celjanar » 30. Dec. 2015 21:55

Karkoli napišem te bom užalu.
Uporabniški avatar
Led Zeppelin
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7063
Na forumu od: 10. 8. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Led Zeppelin » 31. Dec. 2015 0:36

Tip je luzer.

Bejži stran od njega.

Najbrž si se zaljubila v njega, ker je deloval car in je bil vznemirljiv, zdaj pa vidiš da to prinese drek s sabo.

Ti si ga kot oseba prerasla, on noče zrasti, ti hočeš dajati, on hoče prejemati, ti hočeš naprej, on hoče nazaj.

Pusti ga, ne bodi še tretja prejemnica preživnine, luzerji so luzerji.
Cause the sweetest kiss I ever got, is the one I've never tasted.
Uporabniški avatar
Led Zeppelin
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7063
Na forumu od: 10. 8. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Led Zeppelin » 31. Dec. 2015 0:36

Tip je luzer.

Bejži stran od njega.

Najbrž si se zaljubila v njega, ker je deloval car in je bil vznemirljiv, zdaj pa vidiš da to prinese drek s sabo.

Ti si ga kot oseba prerasla, on noče zrasti, ti hočeš dajati, on hoče prejemati, ti hočeš naprej, on hoče nazaj.

Pusti ga, ne bodi še tretja prejemnica preživnine, luzerji so luzerji.
Cause the sweetest kiss I ever got, is the one I've never tasted.
MarijaNana
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 489
Na forumu od: 27. 6. 2015

Neprebrana objavaNapisal/-a MarijaNana » 31. Dec. 2015 9:12

Če je '91 tvoj letnik rojstva in si torej stara 24 let in imaš dejansko svoj job, je totalno nedopustno, da si v zasebnih odnosih še vedno na stopnji skrajno naivne (politična korektnost etc.) najstnice.

Tip je nesamostojen, neodvisen, nesposoben komunikacije (obtožuje te povsem morbidnih reči in je nespošljiv do tebe sto na uro), podrejen staršem, ima nepojasnjene dolgove (a te ne zanima, zakaj ima človek, ki ga nekdo drug preživlja, dolgove?), pije in je ob tem verbalno, potencialno pa tudi fizično nasilen. Ima dva otroka iz absolutno propadlih zvez, v katerih je nenehno varal (najverjetneje vara tudi tebe), poročil se je z osebo, ki je ni ljubil, na željo staršev, vlači se po sodiščih, za otroke komajda skrbi (bolj jih vsake toliko videva) in edini njegov plus je, da si stanovanje sam pospravlja. Star je 29 let.

Kaj hudiča bi tebi zadoščalo, da bi se ti zdel neprimeren zate in bi ga pustila enkrat za vselej? A če koga slučajno ubije, se ti še vedno ne bo zdelo dovolj? Ker res edino to še manjka ...

Daj, punca, še začela nisi živet, pa bi si rada že kar uničila lajf .. Steraj ga, preden dobiš kak neozdravljiv STD ali pa te "slučajno" zabode ... Mater ob vseh neumnostih, ki se jih tu prebere, je ta po mojem zmagovalna ...
Uporabniški avatar
saarijarvi
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Prispevkov: 4258
Na forumu od: 18. 4. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a saarijarvi » 31. Dec. 2015 15:26

^Res, cisto zares.. Na svetu je toliko kul deckotov, naredi si uslugo in jo popihaj.. :) ker tole je samo za na Ricky Lake..

Vrni se na O moških

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov