Finančna in materialna stabilnost moškega

Vse, kar nas zanima in še ne vemo o NJEM.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Kohant
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 41
Na forumu od: 20. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a Kohant » 20. Avg. 2012 3:58

Sem nov na forumu in zadnje čase dosti premišljujem o zadevi, kot so materialna in finančna stabilnost oz. preskrbljenost moškega.
Zanima me kako gledate na to, če tip pri 25+ letih še nima avta, zaenkrat živi še pri starših in je šele na poti k resnejši zaposlitvi? Kako bi ravnale, če bi spoznale tipa s katerim bi se ujele, potem pa bi izvedele da zaenkrat še ni "preskrbljen"? Bi se kljub temu spustile v zvezo s takim tipom?
Pa prosim za iskrene odgovore, kako bi ravnale če bi dejansko prišle v tako situacijo. Hvala.
Uporabniški avatar
claire
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 3646
Na forumu od: 19. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a claire » 20. Avg. 2012 7:04

no, res odvisno od ambicij. je namreč rahla razlika če je fant pri 25ih lih končal študij in išče službo, dela prek študentskega servisa, ima nekaj prihrankov (ali tudi ne), ima v planu avto, mu ne kuha, lika in pospravlja sobe mama (kasneje punca)... ali če je ta fant sfavliran študent, po možnosti že od srednje smrdi doma, igra igrice in hodi žurat...

fanta, ki ni vsaj približno preskrbljen si res ne bi želela (če govorimo o tipih, ki korakajo k 30ki). tako da jaz se v neko resno zvezo s tipom, ki nima pojma kako bi preživel brez mamice že v štartu ne bi spuščala. ker ne mislim prevzemat nalog mame. od vzgajanja sinčka do tega kako se kaj skuha, kako se zase poskrbi...

sicer pa je načeloma večina mladih pri teh letih še doma, ker ni služb in ne zaradi lenobe.
sAv€ ENErgy, plaY in The D@rk.
pupika123
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 40
Na forumu od: 10. 7. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a pupika123 » 20. Avg. 2012 8:15

mene pri teh letih, še nebi motilo, da je doma četudi že dela. nekateri so ravnokar končali študij oz delajo komaj kakšno leto ali 2, si hočejo prišparat za lasten avto oz si odplačujejo kak kredit za avto. ali pa enostavno hočejo nekaj prišparat, da bojo lahko šlli na svoje, to me nebi motilo. oz malce bi me mogoče motilo, da nebi imel pri teh letih avto, ker to bi pomenlo, da bi ga jaz morala okoli vozit, če bi se hotela videt. za kak stari rabljen avto bi skor lahko skrampal skup.

res pa nebi hotela imeti fanta, ki nima dobene perpektive, ki živi na račun staršev in za vsako stvar hodijo svojo ljubo mamico prosit za denar (poznam take primerke), cele dneve ga žurajo zunaj in se imajo za največje frajerje ali pa tipa ki bi cele dneve prespal, noči pa preživel z igranjem igric...
Uporabniški avatar
s0nckic4
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1633
Na forumu od: 29. 7. 2009
Kraj: Over the Rainbow

Neprebrana objavaNapisal/-a s0nckic4 » 20. Avg. 2012 10:15

meni se pa zdi avto metanje denarja skozi okno, če ga res ne rabiš.

sploh če živiš doma, bi se dalo skombinirat s starši - ker itak ima vsaka tipična familja 2 avta. pa se potem tudi stroški avta delijo.

meni je z materialnega vidika pomembno, da je tip perspektiven. kar je pa na začetku kariere še težko reči. šola ne pomeni nič. šele v kriznih situacijah se pokaže, kdo ima jajca in tvega ter kdo ima nos in intuicijo za uspeh.
Vsak raj ima svojo kačo.
Kohant
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 41
Na forumu od: 20. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a Kohant » 20. Avg. 2012 10:58

pupika123 napisal/-a:malce bi me mogoče motilo, da nebi imel pri teh letih avto, ker to bi pomenlo, da bi ga jaz morala okoli vozit, če bi se hotela videt.

Pa če bi se on do tebe pripeljal z javnim prevozom, ali s kolesom?

s0nckic4 napisal/-a:sploh če živiš doma, bi se dalo skombinirat s starši - ker itak ima vsaka tipična familja 2 avta. pa se potem tudi stroški avta delijo.

Kaj pa v primeru, če pri hiši ni avta oz. izposoja ne pride v poštev?
pupika123
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 40
Na forumu od: 10. 7. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a pupika123 » 20. Avg. 2012 11:08

Pa če bi se on do tebe pripeljal z javnim prevozom, ali s kolesom?


niso vsi v centru mesta doma in vsepovsod pač ni rednih linij, in pri 25+ letih skorda pričakuješ, da ma svoj lastni prevoz, ker verjamem, da mu ga starši ne morejo skoz posojat, še posebej če hodijo v službo.

seveda pa gledam čist drugače, če je kje v mestu doma in ima blizu vse, takrat pa je seveda najbolj praktično kolo. tudi jaz se po mestu večinoma s kolesom vozim. ampak vseeno mislim, da bi si skor lahko do 30 leta privoščil avto, da nebi bil odvisen od svojih doma, če bi slučajno avto za kaj potreboval.
Uporabniški avatar
s0nckic4
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1633
Na forumu od: 29. 7. 2009
Kraj: Over the Rainbow

Neprebrana objavaNapisal/-a s0nckic4 » 20. Avg. 2012 11:32

kohant, še 1x:
s0nckic4 napisal/-a:meni se pa zdi avto metanje denarja skozi okno, če ga res ne rabiš.

to pomeni, da če ga pač nujno rabiš je pa nujno, ane.

in to mnenje, da je do 30 leta pač treba imet avto je tako slovensko. zakaj bi imela avto, če bi se 2x na mesec nekam peljala? ga je ceneje rentat. avto ni poceni. gorivo+vzdrževanje+zavarovanje+registracija+parkirišče= nekje 250€ na mesec vsaj.
Vsak raj ima svojo kačo.
Fatalna
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 290
Na forumu od: 3. 7. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a Fatalna » 20. Avg. 2012 11:58

Če ima cilje za prihodnost in gre lepo korak za korakom vztrajno proti njim, me ne bi motilo. Bolj bi me motilo, če bi imel vse to, ker pač imajo drugi ali ker tako pač je.

Če nima avta, službe itd. z razlogom (ki je upravičen) bi mi bilo to še všeč, ker bi to pomenilo, da razmišlja, ve kaj hoče, kakšne so njegove prioritete itd.

Če pa nima nič od tega zato, ker samo čaka, da mu nekaj z neba pade in cele dneve samo žura, potem ga pa itk ne bi 2x pogledala.
sxe
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 118
Na forumu od: 18. 3. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a sxe » 20. Avg. 2012 12:34

Jaz sem objektivno gledano pri svojih 25 letih zelo finančno stabilen, z redno službo, pa nimam svojega avtomobila, čeprav imam dovolj prihrankov, da bi si lahko kupil marsikateri nov avtomobil.

Zame je avtomobil navadno stran metanje denarja. Nek povprečen nov avtomobil za recimo 15.000 eur, ob 10 km na dan v eno smer, stane človeka nekje 400 eur/mesec (preračunano z letne ravni stroškov za bencin, registracijo, zavarovanje, izgubo vrednosti vozila, itd.). Z daljšo potjo ali nakupom na kredit se ta znesek samo še dvigne proti 500 eur/mesec.

Ta denar raje prihranim, da bom res kaj imel od njega in sem si raje kupil vespo - požre 20€ bencina na mesec, nobenih parkirnin in težav z iskanjem parkirnega mesta ter posledično kazni za napačno parkiranje, prehitevanje stoječih kolon avtomobilov, veter v laseh namesto vročine v avtu, registracija in zavarovanje ne staneta niti 100 eur na leto...

Skratka to z avtomobilom zame ni kakšen hud kriterij resnosti. Prej je neresno imeti avtomobil, če si ga ne moreš privoščiti tako, da ti to ne povzroča težav vsak mesec.
PLUS ULTRA
Uporabniški avatar
claire
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 3646
Na forumu od: 19. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a claire » 20. Avg. 2012 13:03

dobro, ajde, kdo RES ne rabi avtomobila? ljubljanski centraši. ker kako že bi ljudje hodili v službo, četudi "le" 10 km? ok, če je šansa takšna, da si lahko avto sposodiš kadar ga potrebuješ, še gre. (se strinjam, da je avto velik strošek, če res se nimaš kam vozit).

pa saj avto ni samo za v službo. jaz si res ne predstavljam, da bi mlad par (25+) hodil kam na zmenke? kako na izlete? saj ni da rabiš prevoz samo za do punce. (sploh pa mnogi kaj hitro niti ne vlačimo fantov mami pod nos).

jaz si res težko predstavljam, da bi bila moja zveza omejena, ker sva brez avta. seveda se da marsikaj doživeti tudi s kolesom, peš, z rolerji, smučmi... jaaa, absolutno, ampak brez avta pa tudi na smučišče, do neke pametne proge za kolo, do morja, do bleda, do doline tamar, do krasnih slovenskih izletniških točk kaj težko prideš. in komur je v razmerju pomembno, da "se dogaja" bo kupil avto, ali si ga sposojal od staršev. (punca ali fant).

res si ne predstavljam kaj dela par brez avta? (četudi ljubljanski centraš)
sAv€ ENErgy, plaY in The D@rk.
Kohant
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 41
Na forumu od: 20. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a Kohant » 20. Avg. 2012 13:11

pupika123 napisal/-a:niso vsi v centru mesta doma in vsepovsod pač ni rednih linij

Kje potem ti to živiš?

claire napisal/-a:jaz si res težko predstavljam, da bi bila moja zveza omejena, ker sva brez avta. seveda se da marsikaj doživeti tudi s kolesom, peš, z rolerji, smučmi... jaaa, absolutno, ampak brez avta pa tudi na smučišče, do neke pametne proge za kolo, do morja, do bleda, do doline tamar, do krasnih slovenskih izletniških točk kaj težko prideš. in komur je v razmerju pomembno, da "se dogaja" bo kupil avto, ali si ga sposojal od staršev. (punca ali fant).

res si ne predstavljam kaj dela par brez avta? (četudi ljubljanski centraš)

Pa če bi spoznala tipa ki bi ti bil všeč, toda bi on bil brez avta, bi ga zato skenslala?
pupika123
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 40
Na forumu od: 10. 7. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a pupika123 » 20. Avg. 2012 13:24

jaz sem iz mesta in bo moj prvi nakup, ko bom doštudirala in se zaposlila avto. večina mojih kolegic ni iz mesta in je neprijetno, da moram vsakič ko želim na pijačo ali kaj doma prosit za avto, moj fant je iz neke boge male vasice, kjer avtobus lih pelje mogoče na vsake 2-3 ure in takrat že potrebuješ avto, da lahko sploh kam prideš. Na srečo ga ima on, vendar tudi meni ni najbolj prijetno, da me skoz on vozi.
Uporabniški avatar
claire
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 3646
Na forumu od: 19. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a claire » 20. Avg. 2012 13:30

Kohant napisal/-a: Pa če bi spoznala tipa ki bi ti bil všeč, toda bi on bil brez avta, bi ga zato skenslala?


ni lih da bi ga skenslala. pravim le, da bi brez avta težko kaj doživela (fajn je, da si avto lahko vsaj izposodiš). sem pač tak tip človeka, ki blazno rada hodim nekam. in to ni kino, pijača in sladoled.

in zakaj ti nimaš avta? kam bi punco peljal na zmenke? (luštno je, da ima vsaj ona avto).

se pa strinjam s sxe, da avto ni pokazatelj finančne stabilnosti, skuter pa tudi ne reši vseh težav. pozimi boš pa kaj?
sAv€ ENErgy, plaY in The D@rk.
Kohant
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 41
Na forumu od: 20. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a Kohant » 20. Avg. 2012 13:40

claire napisal/-a:in zakaj ti nimaš avta?

Zato ker mi finančno stanje tega doslej ni dopuščalo. V bližnji prihodnosti si nameravam nabavit avto, ne morem pa točno reči kdaj.

claire napisal/-a:kam bi punco peljal na zmenke?

Celo na Bled se da priti z javnim prevozom.

Točno tega sem se bal, po odzivih se mi zdi da dokler bom brez avta, je bolje da ženske pustim pri miru... Če se mi v preteklosti ne bi zgodil kensl le zato, ker bi se na zmenek pripeljal z vlakom in ne z avtom, bi še verjel da me ni treba biti strah njenega odziva ko bo izvedela, da zaenkrat nimam avta.
Uporabniški avatar
claire
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 3646
Na forumu od: 19. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a claire » 20. Avg. 2012 13:53

najhitrejši vlak iz mojega konca pripelje na bled v petih urah. recimo. in nazaj? a se bom pol dneva vozila, kot da grem v prago? :D

pa saj, lej, nisi edini. in pravim, lahko ima pa punca avto, ali si delita stroške. a sposoditi si ga pa ne moreš? od nikogar?
sAv€ ENErgy, plaY in The D@rk.

Vrni se na O moških

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov