TEŽAVE S FANTOM-PUSTITI ALI VZTRAJATI

Zadovolj(e)n/a v postelji.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

modrooka10
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 2
Na forumu od: 21. 10. 2015

Neprebrana objavaNapisal/-a modrooka10 » 21. Okt. 2015 16:48

Zivjo, imam eno težavo in nanjo ne odgovora. In sicer imam fanta že skoraj 2 leti. Stara sva skoraj 18 let in spoznala sva se v srednji šoli, kjer sva tudi sošolca. Na začetku je bilo vse kot bi moralo biti sedaj pa že približno pol leta škriplje v najini zvezi. Iz obeh strani se čuti da nisva več tako predana drug drugemu in si pogosto ne vzameva časa za skupna druženja (vidiva se vsak dan v šoli vendar to ni približek temu). Sama menim, da bi ga morala pustiti saj se v tej zvezi počutim utesnjeno in nisem srečna, kot bi morala biti. Mogoče si bi pri teh letih želela tudi malo svobode, glede na to, da še nisem imela nobenega drugega fanta. Se pa bojim, da se imava še vedno preveč rada in bi naju razhod preveč prizadel ter bi svoje dejanje obžalovala. Bilo bi pa tudi težko, ker sva sošolca. Imava tudi veliko skupnih prijateljev in me preveč skrbi kako bi se vse skupaj razpletlo. Mi lahko kdo svetuje kaj naj naredim? Hvala za odgovor :)
MarijaNana
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 489
Na forumu od: 27. 6. 2015

Neprebrana objavaNapisal/-a MarijaNana » 21. Okt. 2015 17:09

1. V vsakem odnosu zaljubljenost mine oz. popusti in treba se je potruditi, da se čustva vznemirjenja spet pojavijo, hkrati pa je treba vedeti, da zaljubljenost ni trajno in nenehno stanje in na dolgi rok ne zdrži oz. se občuti drugače, kot na začetku.
2. V zvezo je treba vlagat: čas, trud, delo na sebi ... sicer odnos razpade. Očitno vidva tega ne počneta.
3. Stara si 18 let, možnost, da boš s tem fantom do konca življenja, je skoraj nična. Glede na to, da že zdaj dvomiš v odnos in ni videti, da bi se zanj želela truditi ali da bi sama verjela, da je ''to to'', bi bilo pošteno, da odnos prekineš in zunanji dejavniki na to ne bi smeli vplivat. Ampak če prekineš, prekini za vedno, nobenih podaljševanj odnosa in ''zdaj ja'', ''zdaj pa ne'' situacij in ''seksa po koncu'' in tako dalje ...
4. Zavedaj se, da vsaka ustaljena zveza pade v rutino in da lahko manj prijetna obdobja trajajo tudi dlje časa. Najbrž je zato smiselno, da se takih zvez lotiš, ko boš na to celostno pripravljena in boš znala pravilno reagirati, ne pa v času, ko si želiš drugačne vrste odnosov. Kar je okej in čisto lepo in prav.

Na kratko: ja, pametno je, da odnos končaš, če čutiš, da je to tisto, kar bi morala narediti.
modrooka10
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 2
Na forumu od: 21. 10. 2015

Neprebrana objavaNapisal/-a modrooka10 » 21. Okt. 2015 20:32

Najlepša hvala za odgovor. Ga bom poizkusila upoštevati in se upogumiti ter narediti pravo stvar.
*Lani*
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 401
Na forumu od: 1. 12. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a *Lani* » 22. Okt. 2015 16:09

Glede na to, da si sama povedala, da čutiš, da v zvezi ne s tvoje ne z njegove strani ni istega občutka predanosti kot na začetku, ti pa se poleg tega v zvezi ne počutiš srečno in se celo počutiš utesnjeno, mislim, da bi bilo še najbolj logično, da bi zvezo, ki tako vpliva na tvoje počutje, končala. Verjetno bi ti takoj po razhodu res bilo težko in bi v kakšnem trenutku konec zveze tudi obžalovala, a se mi zdi, da bi ti verjetno vseeno bilo manj težko, če bi nekaj časa čutila napor, ker si zvezo končala, kot če bi še dalj časa čutila še več napora, ker zveze, znotraj katere se počutiš utesnjeno, nisi končala.
Flavij
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 336
Na forumu od: 14. 4. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a Flavij » 23. Okt. 2015 3:39

@modrooka10:
Potrpi do študentskega obdobja, ko se bo vajino življenje drastično spremenilo.
All is vanity, nothing is fair.
Beary
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 1
Na forumu od: 30. 12. 2015

Neprebrana objavaNapisal/-a Beary » 30. Dec. 2015 20:56

Zivjo.imam vprasanje. S fantom sva skupaj ze 3leta. Spoznala sva se v srednji soli 4 leta nazaj.na zacetku sva imela on/off razmerje sedaj pa je ze dve leti tako kot bi moral biti na zacetku. Samo to je da nisva sla po "postopkih".. Na zacetku sva veliko hodila ven potem pa vedno manj.sedaj samo se obcasno. Vidiva se v soli,vcasih za vikend in po soli. Je zelo ljubosumen zto sem se nehala druziti s fanti(prijatelji). Nekaterih prijateljic ni maral zato sm se morala nehati druziti ker me je postavil pred izbiro. Sedaj sm z njim ko nima casa se pocutim osamljeno. Mece mi stvari za nazaj ko sm storila nekah napak. Rada ga imam in nevem kaj naj naredim. Vcasih ko mu kaj povem,ali pa se kaj pogovarjava se mi smeji ali pa zajebava. Velikokrat se počutim odrinjeno ko je nesramen ali siten.nevem kam pele to razmerje?poleg tega da sva ista(starost,horoskop,) vcasih razmisljava iste stvari. Nikoli si nism mislila da bo tako tezko z osebo ki je ista kot jaz .like i am dating me... Njegova druzina je zelo vredu ceprav je edinec in mu starsi dajo vse.je pa problem tudo to ker ga moji starsi niso sprejeli in mi on to naprej mece? Ceprav je popeg vsega tega zelo uredu oseba ,posten fant. Ampak vcasih se ob njem pocutm neprijetno? Ali ke z mano kaj narobe ?
Uporabniški avatar
Ananhas
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1779
Na forumu od: 20. 1. 2013

Neprebrana objavaNapisal/-a Ananhas » 30. Dec. 2015 21:03

Ne, s tabo ni nič narobe. Je pa narobe to, da vztrajaš v odnosu z nekom, ki te ne spoštuje.

In, ko smo v zvezi z nekom, bi nas moralo to osrečevat, bi se naj počutili sprejeti in ljubljeni, ne pa, da se večino časa počutiš neprijetno in se sprašuješ če je kaj s tabo narobe, ker se fant grdo vede do tebe in te ne ceni.

In za dober odnos je potrebno še kaj drugega kot horoskopsko ujemanje.
slovenc79
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 3925
Na forumu od: 22. 7. 2011
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a slovenc79 » 30. Dec. 2015 21:15

mislim da je tip en dick in te ne ceni, če je vse to res kar si napisala. poleg tega še posesiven, kar ni (nujno) radost, navezanost, ampak egoizem. glede na to da si še mlada in se relativno dolgo poznata/sta skupaj, najbrž ne veš točno kako bi se kak drug fant obnašal v zvezi.
glede horoskopa in starosti, razmišljanje o isti stvari.. to ne pove nič. zdi se mi da mal preveč v zvezde postavljaš to zvezo. za zdravo zvezo mora najprej štimat odnos, neki taki detajli so podrobnosti ki nimajo velik veze s tem.

mogoče imajo starši prav. ampak nima veze. ti moraš sama spoznati, da si tudi ti zaslužiš v zvezi kar si želiš, in tudi zdravo mero svobode (da greš s prijateljicami ven, on se nima kaj za pritoževat).

v glavnem, s tabo ni nič narobe :) povej mu, kaj te muči, če tega ne jemlje resno, mu pokaži da v takem razmerju kjer te ne jemlje resno ne misliš bit. če bo začel kaj poslušat in se zamislil nad sabo in postal bolj pozoren in spoštljiv do tebe, fajn, če pa ne, pa ga pusti, in začni spoznavati več ljudi, ampak ne takoj hitet v novo zvezo, najprej spoznaj kako so si ljudje različni kar se medosebnih odnosov tiče :)
hej norci :)
MarijaNana
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 489
Na forumu od: 27. 6. 2015

Neprebrana objavaNapisal/-a MarijaNana » 30. Dec. 2015 22:51

Seveda je nekaj narobe s teboj! Najverjetneje to, da si (še) nisi izgradila zdrave samopodobe in si pripravljena prenašat čustvene manipulacije ter psihično nasilje. Ni nerešljiva situacija ljubosumnost partnerja (kar omenjaš), je pa odnos nerešljiv, če si nekdo dovoli izvajat psihično nasilje, se ni pripravljen pogovarjat in ne pripozna, da ima problem. Zaključi ta odnos in skušaj izgradit trdnejšo samopodobo.
Zaline
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 1
Na forumu od: 7. 5. 2020

Neprebrana objavaNapisal/-a Zaline » 07. Maj. 2020 20:26

Imam težavo... z enim fantom sma prijatelja že malo več kot 2 leti... En teden pred Valentinovim me je vprašal, če bi bila njegova punca in rekla sem ja... Sedaj pa imam težave... na začetku je bilo vse popolno, čez čas pa sem opazila vedno več stvari, ki so me motile... vedno več kot sem se družila z njim, vedno manj mi je bil všeč. Tudi, ko sem ga predstavila staršem niso bili ravno navdušeni. Nima ravno dobrih manir in je zeo razvajen. Doma je vedno dobil vse, kar je hotel, zato tudi vedno vstraja, dokler mu ne uspe. Do mene je drugače bil vedno zelo prijazen in spoštljiv, in se tudi zelo trudil, vendar je do drugih zelo nesramen, kar mi ni ravno všeč. Tudi do moje najboljše prijateljice, s katero smo se vsi trije družili na začetku je postal dokaj nesramen... On sicer reče, da se le heca, vedar jo je dostikrat prizadel. Ko sma se pogovorila je sicer bilo boljše, vendar še vendo ni čisto ok... Tudi po karakterju se zelo razlikujeva... On je zelo živahen, glasen in ves čas išče pozornost, jaz sem pa bolj tiha in ne maram prevelike pozornosti... Na čase je tudi grob in napadalen, prav tako ima slab temperament. A me še nikoli ni poškodoval.. opazila sem tudi, da se s svojimi prijatelji kar naprej krega in vedno izpade, kot da so samo oni krivi... vendar sem tudi njih spoznala in so pravzaprav zelo vredu fantje, in so v večina primerih imeli tehten razlog, da so se sprli z njim... Včasih so se tudi tako skregali, da so relki, da se več z njim ne bodo družili, vendar jih je vedno znova prepričal v nasprotno, saj je obljubljal, da se bo spremenil in da mu naj dajo samo še eno priložnost... Prav tako se v njegovi družbi počutim vse bolj neprijetno in občutek imam, da bi bilo boljše, če nebi bila več skupaj... Vendar potrebujem še mnenje nekoga drugega... Počutim se, kot da je problem v meni, in se moram samo naučiti spregledati vse te nepopolnosti, saj nihče ni popoln... To je moja prva zveza in res ne vem kaj naj naredim...
Manea1
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 4
Na forumu od: 8. 5. 2020

Neprebrana objavaNapisal/-a Manea1 » 08. Maj. 2020 9:24

Priporočam da se z njim dogovoriš še za zadnji sex, pri katerem se res potrudi. Potem pa ko bo še malo zmeden in otrujen od uzitkom mu pač rečem Hvala ne. Če ne gre pač ne gre, tako je to. :D

Vrni se na Ljubezen in seks

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov