Poakenske brazgotine plastični kirurg pomoč!

Vse o ličenju in negi kože.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Gelko
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 1
Na forumu od: 30. 12. 2020

Neprebrana objavaNapisal/-a Gelko » 30. Dec. 2020 20:46

Pozdrav vsem članom!

Končno sem se po parih letih težkega boja znebil 95% aken...Boj je bil težek, ampak ga žal ni konec. Imel sem opravka z cističnimi velikimi aknami, ki sem jih na svojo žalost in ne vedenje tudi redno stiskal. Sedaj se mi poznajo poakenske brazgotine po obrazu, na obeh licih...Nekatere so bolj globoke nekatere manj globoke, intenzivnost nekaj srednjega, kakor za koga...Po internetu na tujih forumih sem zaslednil "na mojo oceno nekaterih brazgotin", da bi bila zame primerna subcizija aka. "subcision". Zanima me, če imaste kakšne izkušnje ali poznate nekoga da bi mi priporočal kakšnega dobrega plastičnega kirurga, ki me nebo samo "obral" denarja in videl tiste minimalne do skoraj nične rezultate. Gledal sem:
Estetika Med-art
Estetika Zorman
Klinika Božikov - Plastična kirurgija
Dermatologija Rogl Fabjan
Plastična kirurgija Janežič
Zavedam, se da gladke kože žal nikoli nebom imel, ampak če bi dosegel vsaj 50%+ izboljšanja bi bil preserečen.Hvaležen bom vsakemu odgovoru.

Hvala in lep pozdrav.
Samo K-123
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 3
Na forumu od: 20. 6. 2021

Neprebrana objavaNapisal/-a Samo K-123 » 20. Jun. 2021 9:59

Pozdravljen,

žal nimam izkušenj s takim problemom, sem pa uprabljal kirurga za druge reči. Ne vem sicer, ali je tema še aktualna...

Če te res moti, v smislu da ne moreš živeti s tem, šele potem bi ti svetoval kirurgijo. rezultati ne bodo najbrž perfektni.

subcizija, berem, je kar lepo kirurški poseg. pozabi na dermatologe, jaz bi šel po mnenje h krirurgu. tvegaš keloidne brazgotine, če si temu naklonje (belci imamo sicer precej majhno možnost za le te, se pa tudi zgodijo). to je bila meni glavna skrb pri posegu.

Seveda kirrugi minimalizirajo to možnost, rekli ti bodo, da bodo potem uporabili kortikosteroide, ampak če se ti keloid zgodi, ne pomaga praktično nič.

Če te še nisem prestrašil :) napisal sem pa zato,d a dobro premisliš, kako zelo te motijo brazgotine na obrazu. če si še za operacijo, ti potem lahko dam nasvet, da pojdi po informacije h kirurgu, mogoče ta metoda, ki si jo bral na netu, vseeno ni prava zate.

jaz sem šel k Fabjanovim, tam nisem imel dobro izkušnjo. razmišljal sem o Božikovu in še enem kirurgu iz Ljubljane, in se odločil za slednjega. Ne bom pa delal reklame, ker sem napisal precej negativno mnenje o Fabjanih, da ne bo delovalo, da sem to mnenje napisal iz nekih nizkih vzgibov ali oportunizma.

Kakorkoli, k dermatologom jaz ne bi šel. mogoče so delno usposobljeni za to, ampak meni niso uspeli najti razlog za moolje na obrazu (sem šel k trem dermatologom in dobil tri različna mnenja), tako da sem izgubil zaupanje v to vejo zdravstva. pa tudi če bi recimo potreboval zobni impantat, bi jaz šel k zobnemu kirurgu ne k zobarju, ki so bolj priučeni v teh tehnikah.

Na koncu se boš pa itak moral sprejti in naučiti živeti s seboj. brazgotine so le del naše preteklosti, nihče ni popoln. mogoče kirurgije niti ne potrebuješ.

Srečno,
lp

Vrni se na Lepota

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov