Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
spice girl napisal/-a:Kruh jem bel, in sicer zato, ker mi je kolega, ki dela v pekarni Mlinotest rekel, da je črni kruh poln barvila in zaradi tega bolj škodljiv kot bel.
breza28 napisal/-a:spice girl napisal/-a:Kruh jem bel, in sicer zato, ker mi je kolega, ki dela v pekarni Mlinotest rekel, da je črni kruh poln barvila in zaradi tega bolj škodljiv kot bel.
Točno to sem jaz slišala, da je res črni le, če ga spečemo sami in uporabimo črno moko. V pekarni pa naj bi dodajali barvilo in je lari fari.
breza28 napisal/-a:spice girl napisal/-a:Kruh jem bel, in sicer zato, ker mi je kolega, ki dela v pekarni Mlinotest rekel, da je črni kruh poln barvila in zaradi tega bolj škodljiv kot bel.
Točno to sem jaz slišala, da je res črni le, če ga spečemo sami in uporabimo črno moko. V pekarni pa naj bi dodajali barvilo in je lari fari.
Anjeske napisal/-a:Če doma spečemo kruh iz črne moke, kruh ni črn. Niti rjav, ampak je kar lepo bele barve. No, malček temnejši je od navadnega belega, ampak vseeno preceeeej daleč od temno rjave barve, kakršno dobimo v trgovini.
Kupujemo domačo mleto moko pri lokalnem mlinarju, kruh pečemo sami. Je bolj zdravo plus boljšega okusa.
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov