meni se recimo fižola v zrnju ne ljubi kuhat, to si kupim lepo neke brezvezne piksne, ker za fižol baje ni tolko krize če je konzerviran (vir, nevem, ena knjiga ki jo imam, lahko preverim če kterga ful zanima

)
vse ostalo pa, se poskušam držati načela Čimveč svojega! Da vem kje in kako so stvari zrastle.
imam svoj vrt, za katerega zelo pridno skrbim in imam čez leto en kup domače zelenjave. Veliko tudi shranjujem za zimo - zmrzovalnik in v kozarčke, vse za svoj namen.
imam par sadnih dreves in grmičevja, vsako leto si naredim ogromno zalogo jabolčnih krhljev, sušene češplje in hruške, kar pač ne uspemo pojesti sproti.
Višek jagodičevja gre v zmrzovalnik za zimske smoothije.
Ker je stvari vedno preveč, poleti in jeseni obkladam kolege z bučkami, solato, korenjem, paradižnikom, peteršiljem in drugimi začimbami, jabolki in že pripravljenimi krhlji.
Vedno ko pridem na obisk k blokovskim kolegicam, pridem s šopkom narejenim iz zelišč - tega so zmeri vsi ful veseli
Večina potem vrača drugače, marsikdo ima 'babico na morju' ali kaj podobnega in tako pridem do domačih kakijev, kivijev, breskev, mandarin, itd...
Kar se le da, torej pridelam sama, ali dobim od drugih. Rajši imam malo škiljave breskve od neke random babice, kot lepe narisane breskve iz Kdovekje, ki jih dobiš v trgovini.
sušene začimbe - kar se da, se nabere, intenzivno rabutanje lovorja in rožmarina, ko sem na morju, baziliko sesekljam, vržem v kozarček in čez olivno olje - na žalost čez zimo še nikoli nisem uspela začimbnice dat v nek lonček, da bi imela sveže.
tudi čaj povečini naberem sama, čimmanj kupljenega (razen zelenega). Iz vrta posušim meto, meliso, ognjič, kamilico in še kar zraste bolj po nesreči
ostalo pa med sprehodi po gozdu, pohajanju po hribih... Materina dušica, rman, robida, bezek,...
Krompir se meni ne zdi nič kaj preveč nezdrav, je pa res da v velikih količinah pač redi, kot vsaka stvar z OH.
Ima kalij, magnezij, C vitamin, v lupini precej B vitaminov in je bogat z vlakninami.
Zato imam mogoče rajši za prilogo krompir, kot bel riž!
Kruha ne jem nekaj dosti, bi se pa rada naučila speči svojega.
Riž rjav (iz Kalčka), testenine kar mi pač pride pod roke (edina stvar, kjer ne kompliciram preveč), pojem veliko kvinoje, kuskusa, ajde, ovsenih kosmičev, koruze (bio moko imam za muffine), ječmena, in pa leče. Vse kar se da, kupujem bio.
Pijem samo vodo in čaje, sem vegetarijanka zadnjih 10+ let in se mi ni potrebno ukvarjati še z mesom - drugače bi verjetno tudi za to bila cela picajzlasta od kje je prišlo
mleka ne prenesem, z jogurti se silim, poleti pa ni paradižnikove solate brez mocarele!
Pomoje se prehranjujem relativno zdravo, je pa itak prostora še za par izboljšav, ki so v teku...

I can''t wait! To look for bees, climb our trees, and carve our names in three inches deep