Recept za (vege) pleskavicoKer ljubim (na žalost ali pa srečo

, kakor se vzame) junk food, to je razne
burgerje, tople sendviče, mesne in sirove nadomestke in se mi ne da vedno
pripravljati sejtana sem se odločila, da preizkusim mix za (hitro) pripravo
pleskavice in polpetov. Včasih so jih imeli v Mercatorju (dokler niso primešali jajc itd..) in potem tega artikla tam sploh nisem iskala.
Zadnjič sem pa preizkusila zmes za polpete in pleskavice znamke Vege&Dobro. Dobi se jih v trgovini K Naravi (ob Celovški, v Šiški) ali preko njihove spletne trgovine
https://www.vege-dobro.com/. In sem si dejala, pa poizkusimo. Vendar se bom danes osredotočila samo na pripravo pleskavic.
Čeprav je to zame še vedno junk food,ki se mu ne morem odpovedati, je vsaj brez dodanih ojačevalcev okusa in raznih, nam neznanih E-jev.
Priprava:Ker na ovitku piše, da naj se vsebina vrečke zmeša z 1,5 dl vode in pusti stati 5-10 min, nato pa na hitro popeče na obeh straneh in voila, že priloži v mojem primeru, slastno obložen kruh. To pa že ni tako težko, kajne?
Potem sem se lotila dela, in sledila navodilom. Namerila vodo, v neopremljivo ponvo vlila olje, za vsak slučaj vzela dve leseni kuhalnici. Zmes se mi je lepo strdila, v olje sem jih dajala kar z naoljeno žlico. In moram reči, da so uspeli.
Recept:Sama sem jih potem naredila v kruhu, katerega eno stran sem premazala s paradižnikovo omako, na pleskavico naložila še nadomestek sira, solato, bazilike,česna, kurkume, olive, drugo stran pa premazala z gorčico.
In pogrela v mikrovalovni pečici (vem, da ni zdravo). Bolje je, če se ga toplotno obdela v toasterju.
Glede na to, da sem pristaš "po liniji najmanjšega odpora," mi je bil čas priprave še kar všeč. Končni izdelek tudi, samo paziti se mora na pravilno razmerje vode in zmesi.
Seveda priporočam kakšno bolj zdravo kombinacijo. Kot prilogo h krompirju, rižu in solati. Če se bo kdo lotil priprave, upam, da mu tako teknejo kot so meni.