Napisal/-a UG84 » 07. Avg. 2011 19:52
Jaz skušam imeti neko ravnotežje met kuhano in presno hrano, vsaj 60:40 v dnevu v korist surovi hrani (kosilo je ponavadi več kuhanega kot surovega, zajtrk in malice pa skoraj vedno vse surovo). Da bi čisto preklopila pa mislim da zaenkrat še ne bom, vsekakor se pa trudim, da je je več.
Tudi jaz sem mislila da bo sir problem, pa sploh ni več. Meni se je paleta ful spremenila v zelo kratkem času. Enostavno mi več ni všeč pokus kakšnih (pred)pripravljenih jedi (razni pšenični koščki, fake namazi ipd), zelo zanimivo, da ne pogrešam več toliko ne mesnih, ne mlečnih stvari in se jim veliko lažje uprem tudi če jih jedo okoli mene.
Zdaj si želim samo "from scratch" pripravljene hrane, preproste, hranljive, sveže - sveža zelenjava, sadje, žita, riž (divji, rdeči), polnozrnate zadeve, to mi je najboljše.
Nazadnje so vsi za mizo jedli jelenji golaž (domač), jaz pa sveže pripravljen (presni, seveda) gazpacho. Niti slučajno ne bi hotela zamenjat.