Sladice

Gurmanski užitki.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
*pikapoka*
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 440
Na forumu od: 16. 5. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a *pikapoka* » 14. Dec. 2011 9:50

Midva dobiva v soboto obisk in bi jih nardila, ampak zgleda res dost zapleteno. Poročam, če se odločim, kako mi je uspelo.
Uporabniški avatar
DoeJane
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 92
Na forumu od: 23. 8. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a DoeJane » 24. Dec. 2011 17:52

nimam recepta, imam pa eno vprasanje.. v bistvu rabim pomoc..
je katera pekla sarkelj v okroglem teflonskem modelu? jaz ga namrec zelo rada pecem, ampak mi vedno poci.. kaksna ideja, kako bi lahko to preprecila? :?: :)
hvala..
what goes around, comes around
Uporabniški avatar
punkie_
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1199
Na forumu od: 17. 4. 2006
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a punkie_ » 27. Dec. 2011 14:28

hej jaz bi pa rabla kšn dober recept za baklavo!
Uporabniški avatar
keepsake
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 972
Na forumu od: 19. 9. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a keepsake » 27. Dec. 2011 14:31

v-e-s-n-a napisal/-a:Sama profiterolov nisem nikoli delala, sem jih pa jedla od Bofrosta letaaaaaa nazaj.....in so ressss dobri. Njam! :D

Mogoče tudi sama kdaj nardim...se mi že sline cedijo :D


v McCaffee jih dobiš in so za dol past dobri :oops:
I can''t wait! To look for bees, climb our trees, and carve our names in three inches deep
sončk
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 2379
Na forumu od: 27. 12. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a sončk » 02. Jan. 2012 5:50

punkie_ napisal/-a:hej jaz bi pa rabla kšn dober recept za baklavo!


Sicer ga še nism poskusla, sm se pa 2 mesca nazaj najedla sirskih baklav vseh vrst in lahko le priporočam: http://www.getcookingblog.com/syrian-st ... es-part-5/

Kot alternativo poišči še kako izraelsko s kokosom.. meni osebno so velik okusnejše kot bosanske, mn sladke :)
Uporabniški avatar
ricola
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 46
Na forumu od: 15. 9. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a ricola » 05. Jan. 2012 12:43

glede teh princes krofkov imam jaz vprašanje: je kateri s katermo načinom ali s katerm receptom uspelo naredit princeske da so se notri zapekle. meni pridejo zelo lepi, sam notri je tako bolj mehko in ne vem ali je pečeno ali ni.
tako da sem morala malo se znajdt in jih prerezat na pol in dala še malo pečt, da so bili tudi notri pečeni za zihr.

pa še to: a ima katera kakšno datoteko (word, pdf) kjer ima shranjene kakšne recepte - npr. preizkušene ali kakšne druge - za sladice ali jedi, ki bi se jih dalo deliti (npr. poslat na e-mail) - če ima katera naj mi piše tukaj ali na zasebno sporočilo ;) imam jih tudi jaz nekaj (preizkušenih).
Uporabniški avatar
*Eliza*
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 583
Na forumu od: 28. 11. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a *Eliza* » 13. Jan. 2012 22:05

Čokoladno-pomarančni cookiji


Sestavine (za 30 do 40 piškotkov, odvisno kako velike delaš):
- 90g masla
- 150 g rjavega sladkorja
- vanilijev sladkor
- 1 jajce
- 175 g moke
- 1 žlica pecilnega
- 60g zmletih orehov (lahko tudi lešnikov ali mandljev)
- 90 g čokoladnih koščkov (jaz uporabljam kar jedilno čokolado)
- vrečka pomarančne arome (lahko dodaš še naribano pomarančno lupino)

Jajce in sladkor penasto umešaš, dodaš zmehčano maslo, vanilijev sladkor in pomarančno aromo in naprej stepaš. Potem preseješ moko+pecilni in vmešaš orehe, na koncu pa še čokoladne koščke (nastane zelo gosta masa). Zajemaš jo z žlico in z roko narediš kroglice, ki jih na pekaču malce potlačiš. Je pa treba paziti na razdaljo med njimi, ker kar precej narastejo med peko. Pečeš na približno 160-170°C 15 min.

Najboljši so takoj pečeni, ko so še mehki :) pa dober tek :)
Uporabniški avatar
Summer055
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1297
Na forumu od: 31. 1. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Summer055 » 14. Jan. 2012 9:04

ricola napisal/-a:glede teh princes krofkov imam jaz vprašanje: je kateri s katermo načinom ali s katerm receptom uspelo naredit princeske da so se notri zapekle. meni pridejo zelo lepi, sam notri je tako bolj mehko in ne vem ali je pečeno ali ni.
tako da sem morala malo se znajdt in jih prerezat na pol in dala še malo pečt, da so bili tudi notri pečeni za zihr.

pa še to: a ima katera kakšno datoteko (word, pdf) kjer ima shranjene kakšne recepte - npr. preizkušene ali kakšne druge - za sladice ali jedi, ki bi se jih dalo deliti (npr. poslat na e-mail) - če ima katera naj mi piše tukaj ali na zasebno sporočilo ;) imam jih tudi jaz nekaj (preizkušenih).


http://www.culinaryjourneybyme.com/2011 ... cotto.html
preizkušeno vsaj 15× in lahko rečem, da meni najboljša torta kar sem jih kdaj jedla. Tudi moji domači so bili vsi navdušeni.

______________

je katera kdaj delala macaronse?
Don't worry, be happy!!
Uporabniški avatar
arrow
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 800
Na forumu od: 5. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a arrow » 14. Jan. 2012 14:57

Mmmmm, tole bo pa treba sprobat, zgleda odlično! Summer055 ti pri tem receptu potem tudi potrojiš količino panna cotte, kot je med komentarji zapisala avtorica? Kaj pa količina limonine kreme?
I fear to keep an open mind, for there are those who would use it as a door to my soul.
Uporabniški avatar
Summer055
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1297
Na forumu od: 31. 1. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Summer055 » 15. Jan. 2012 8:36

panna coto sem sigurno potrojila, limonino kremo in žele pa mislim da sem podvojila.
Drugače pa dela ni veliko, edino pogosto moraš kaj čakati, pa še to sem jst zmanjašal in segrela pol smetane, dala notri želatino in nato vmešala mrzlo smetano in mrzli jogurt. Je želatina dosti prej začela prijemati. Pazit moraš le, da je želatina popolnoma stopljena.
Don't worry, be happy!!
Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7639
Na forumu od: 13. 2. 2006
Kraj: Lj

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 18. Jan. 2012 13:50

impro sacher (za lenobe)
-biskvit :D
-ostanki marelične, pomarančne in mešane marmelade (mal pogreto, za lažje mazanje na biskvit)
-čokolada za kuhanje/glazuro (z mal smetane (bilokakšne), da se ne strdi preveč)
MarceLiica
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 115
Na forumu od: 20. 7. 2010
Kraj: DreamLand

Neprebrana objavaNapisal/-a MarceLiica » 06. Feb. 2012 20:23

Njami njami.. Ob vseh teh receptih se ti pa začnejo sline cedit :P
legally blonde
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 957
Na forumu od: 2. 1. 2005
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a legally blonde » 12. Feb. 2012 19:16

*Eliza* napisal/-a:Čokoladno-pomarančni cookiji


Sestavine (za 30 do 40 piškotkov, odvisno kako velike delaš):
- 90g masla
- 150 g rjavega sladkorja
- vanilijev sladkor
- 1 jajce
- 175 g moke
- 1 žlica pecilnega
- 60g zmletih orehov (lahko tudi lešnikov ali mandljev)
- 90 g čokoladnih koščkov (jaz uporabljam kar jedilno čokolado)
- vrečka pomarančne arome (lahko dodaš še naribano pomarančno lupino)

Jajce in sladkor penasto umešaš, dodaš zmehčano maslo, vanilijev sladkor in pomarančno aromo in naprej stepaš. Potem preseješ moko+pecilni in vmešaš orehe, na koncu pa še čokoladne koščke (nastane zelo gosta masa). Zajemaš jo z žlico in z roko narediš kroglice, ki jih na pekaču malce potlačiš. Je pa treba paziti na razdaljo med njimi, ker kar precej narastejo med peko. Pečeš na približno 160-170°C 15 min.

Najboljši so takoj pečeni, ko so še mehki :) pa dober tek :)



Mmmmmm, tele sm ucer nardila, jih je takoj zmankal :) dons sm vajo ponovila in nardila dvojno dozo, ampak sm v polovico mase dodala se kakav. Oboji so njam :)

Sem pa delala malo vecje piskote, tko da je ratal ene 15 (oz. dons iz dvojne doze 30) piskotov.
Live. Love. Surf.
Uporabniški avatar
arrow
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 800
Na forumu od: 5. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a arrow » 28. Feb. 2012 14:09

Summer055 napisal/-a:http://www.culinaryjourneybyme.com/2011 ... cotto.html
preizkušeno vsaj 15× in lahko rečem, da meni najboljša torta kar sem jih kdaj jedla. Tudi moji domači so bili vsi navdušeni.


Ta vikend se spravim tole delat in me še par stvari zanima. Kako dolgo in pri kolikih stopinjah si pekla testo? Jogurt pri panna cotti je mišljen tist v lončku ali tetrapak? Zanima me zaradi količine. In pa še nekaj, ko narediš malinov žele ga kar takoj ohlajenega poliješ po panna cotti, se pravi med procesom njenega strjevanja ali počakaš tisti 2 urci in šele nato preliješ?

Uf, hvala za odgovore, bo tortica za bratov rojstni dan in bi res rada, da uspe :)
I fear to keep an open mind, for there are those who would use it as a door to my soul.
Uporabniški avatar
Summer055
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1297
Na forumu od: 31. 1. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Summer055 » 28. Feb. 2012 14:41

Pekla sem pri kakih 180 stopinjah (brez ventilatorja) in pomoje kakih 20 minut (prebodi z zobotrebcem in če je čist je pečeno)
Jogurt je mišljen kot navadni jogurt v lončku, ampak ker moraš za navadno torto količino panna cote potrojiti, sem sama ponavadi uporabila kar tisti velik jogurt v tetrapaku.
Malinov žele pa v posodi pustiš le toliko, da se shladi na sobno temperaturo, nato pa ga poliješ čez panna coto.

Boš vidla, noro dobra tortica. Vsaj meni :D
Don't worry, be happy!!

Vrni se na Kuhinja

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Google [Bot]