Klepetalnica

Gurmanski užitki.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Picatinny
Picatinny 1. stopnje
Prispevkov: 452
Na forumu od: 19. 8. 2013

Neprebrana objavaNapisal/-a Picatinny » 08. Sep. 2013 15:50

haylee napisal/-a:Haha, tipi :D

Hrenovke so načeloma vse že termično obdelane, tko, da jih lahko ješ "surove" - zato je vrh glave, da jih daš v mrzlo vodo, počakaš, da zavre in takoj vn. Drgač pa tko kot je rekla že sirova - najboljša opcija je, da jih sploh ne jeste, ker bolj svinjske hrane verjetno ni.


Ne posluąuj bosta evelyn pa emanuela al kateri ľe fuuul jezni, ker imaą recimo kruąič top klasa prvovrstne hrenovke. :razz: :D
Uporabniški avatar
..Evelyn..
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 4759
Na forumu od: 4. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a ..Evelyn.. » 08. Sep. 2013 19:07

Dej tiho, ti ą-jevec. :P
It was forever..but it didnt last long..
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Prispevkov: 6633
Na forumu od: 28. 7. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a emanuela » 25. Sep. 2013 17:56

Je že katera sušila meliso?
Rada bi jo porezala, preden pride pozeba. Je pa res, da jo imam prvič, je kar ogromen grm ratala :)
In še to-se melisa pije kot samostojna sestavina za čaj ali jo mešate s še čem?
The world is as you are.
Uporabniški avatar
Summer055
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1297
Na forumu od: 31. 1. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Summer055 » 25. Sep. 2013 18:55

Inaa** napisal/-a:kako skuhate bolonjsko omako za testenine? zasledila sem že veliko različnih receptov, pa me zanima, kako to delate :D


meni je pa najboljsa taka:najprej preprazim veliko cebule in cesna, dodam malo belega vina. Nato preprazim mleto meso in na koncu dodam kak deciliter rdecega vina. Nato dodam kake 4 na koscke narezane paradiznike in cez kaksnih 10 minut se paradiznikovo mezgo. Dodam se pr jedilno zlico sladkorja, malo cimeta, sol, poper in cisto malo pekoce paprike. Vse skupaj dobro prekuham (ce je treba dodam malo moke).
Makarone skuham do 3/4 in odlijem vodo (prisparam 1 skodelico vode), dodam malo omake in preostalo vodo. skuham do konca in zmesam z ostankom omake. Po vrhu potresem veliko sveze narezane bazilike in nariban sir. :)


emanuela napisal/-a:Je že katera sušila meliso?
Rada bi jo porezala, preden pride pozeba. Je pa res, da jo imam prvič, je kar ogromen grm ratala :)
In še to-se melisa pije kot samostojna sestavina za čaj ali jo mešate s še čem?


ce jaz kaj vem mislim, da se melise ne susi. Drugace pa je v caju dobra z meto.

Iz sveze melise se pa da nardit tudi dober svez napitek z malo sladkorja in limone. liste narezes na trakce, dodas sladkor in kolobarje limone in pustis kaksen dan ali dva v hladilniku. dobro je tudi, ce dodas malo kisa.
Don't worry, be happy!!
Uporabniški avatar
Anjeske
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 876
Na forumu od: 13. 1. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a Anjeske » 26. Sep. 2013 14:43

Kar se tiče melise, jo je mami letos kar v sok predelala skupaj z bezgom in ingverjem. Drugač je pa top, če vržeš v vrč meliso, na koščke narezan ingver, kakšno rezino limone in zaliješ z vodo. Mmmmm.

Kokr vem, jo lahko tud posušiš. Mislim, da jo je sestra sušila kar s stebelci vred. Razprostreš po cajtng papirju in to je to. Mešala je pa potem to z rmanom pa še enimi drugimi rožicami.
Uporabniški avatar
Summer055
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1297
Na forumu od: 31. 1. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Summer055 » 28. Sep. 2013 10:30

kako bi lahko pripravila rakove palcke? :)
Don't worry, be happy!!
acih
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 40
Na forumu od: 7. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a acih » 12. Okt. 2013 20:22

...
Uporabniški avatar
Sarissima
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Prispevkov: 2896
Na forumu od: 26. 12. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Sarissima » 19. Okt. 2013 11:40

Kozmokuharce na pomoč! :D

Kolegica mi je prinesla par buč, po guglanju sem ugotovila, da so to buče Butternut

Slika

Do sedaj sem kuhala in pekla samo z hokaidkami in unimi konkavnimi muškatnimi bučami.
Je kaka pomembna razlika, če v istih receptih uporabim kar te buče??
Uporabniški avatar
Sarissima
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Prispevkov: 2896
Na forumu od: 26. 12. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Sarissima » 19. Okt. 2013 13:30

Lihkar naredila bučno juho kar iz teh buč in je božanska!

Delala sem po tem receptu:
http://www.austria.info/si/kulinarika-v ... 46640.html

Pa brez sladke smetane in brez moke (ker se mi zdi popolnoma nepotrebno dolivat v perfektno župco tako maso kalorij).
Uporabniški avatar
Anjeske
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 876
Na forumu od: 13. 1. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a Anjeske » 20. Okt. 2013 21:40

Eh js vse buče prpravljam po istem kopitu, ne glede na sorto.


joj, zdj bi pa jedla popečeno bučko s sirom in bržolo (in vse skp na enmu dišečmu domačmu kosu kruha). Mmmmm.
Uporabniški avatar
Inaa**
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 573
Na forumu od: 12. 3. 2013

Neprebrana objavaNapisal/-a Inaa** » 08. Nov. 2013 10:52

s čim lahko jem žlikrofe? če jih ne bi kot prilogo k mesu. bi jedla samo žlikrofe - s kakšno omako ali čim takim? kašno omako? :D
You make me smile, please stay for a while :)
floribunda
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 4933
Na forumu od: 22. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a floribunda » 08. Nov. 2013 11:57

po mojem, da grejo zraven vs eomake, ki grejo k njokom in testeninam...
Uporabniški avatar
_patchouli_
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 2000
Na forumu od: 25. 4. 2008
Kraj: Na soncni strani Himalaje

Neprebrana objavaNapisal/-a _patchouli_ » 10. Nov. 2013 7:15

S čim lahko nadomestim maslo pri sladicah? Na internetu sem našla, da lahko uporabiš banane, ampak sem malo skeptična, ker banana bi spremenila okus končnega izdelka, a ne?
Druge možnosti so bile še grški jogurt, ki mi ni dosegljiv in kokosovo olje, ki je najbrž drago, če ga sploh majo v naši trgovini. Torej, kake izkušnje z nadomeščanjem masla z bananami? Ali kakšna druga ideja? Delala bi pa brownije.
Uporabniški avatar
..Evelyn..
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 4759
Na forumu od: 4. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a ..Evelyn.. » 10. Nov. 2013 12:25

Ja kaj pa margarina? Navadno olje? Kokosova "mast"?
It was forever..but it didnt last long..
Uporabniški avatar
kikyca
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 2628
Na forumu od: 17. 9. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a kikyca » 10. Nov. 2013 12:33

Jaz uporabim margarino, če nimam masla al tega tam tud ne moreš dobit? Za banane lahk sam povem, da sem probala sam enkrat kao neko bananino pecivo spečt in sem ga pol na koncu kar celega vstran vrgla, ker je testo blo čist zbito in neužitno.
Yada, yada, yada...

Vrni se na Kuhinja

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri