Kitajska kuhinja

Gurmanski užitki.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
jemina
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 3807
Na forumu od: 14. 6. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a jemina » 25. Maj. 2009 14:08

Joj meni je hrustljavi piščanec najboljšega, kar sem kdajkoli jedla
akashaa
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 1
Na forumu od: 24. 8. 2009
Kraj: Škofja Loka

Neprebrana objavaNapisal/-a akashaa » 12. Sep. 2009 14:33

js pa always naročim kislo pekočo juho, take kot jo oni skuhajo ne boste nikol skuhale, čeprov so recepti na netu pa po knjigah ampak oni itak tega original recepta ne bojo povedal, ker pol si jo lah vsak doma skuha in ne bojo mel več tok obiska.
zakon so mi tud škampi oz. rakci na kakršenkoli način, pa govedino majo svetovno mehko...
na konc pa valda ocvrte banane pa un takratek za spit...
doma pa full velikrat kuham kitajsko, kupm riževo vino pa rižrv kis, svetlo sojino omako pa ostale zadeve in je kr dost podobn kot pa v restavraciji.
akashaa
sončk
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 2379
Na forumu od: 27. 12. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a sončk » 13. Sep. 2009 7:32

gaby_ napisal/-a:

ps. ima katera recept za hrustljavega piščanca?? :oops: predvsem za tisto hrustljavo skorjo. me res že dolgo zanima, kako to naredijo, pa nikjer ne najdem. :?



Napihnejo piščanca v rit in ga spečejo. No kidding.
*QueenBitch*
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 879
Na forumu od: 6. 6. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *QueenBitch* » 13. Sep. 2009 10:53

amyZ napisal/-a:Sladko kislo omako je zelo težko pravo najdit. Ene so kao še neki pekoče, spet druge so kot kečap, tretje niso dobre. V glavnem sem preizkusla iz Spara, Mercatorja, Tuša. V hoferji mi pa majo še kr dobro. Neki je še v omakci, da ni samo zmes, mnde zelenjava al kaj, sam je pa dobra.

Če bi bilo čist v izi dobit vse sestavine in v izi nardit bi se celo spravla kej delat, tko pa...


Men se zdi una od Uncle Bensa še najbl podobna uni iz kitajske.

Drgač vsake tok časa imam rada kitajsko, nism pa glih ogromen fan. Kuhala pa doma še nism nč kitajskega k je treba ogromno sestavin nabavit pa če ne druzga jih nimam kam dat :?
christianna cruz
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 226
Na forumu od: 29. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a christianna cruz » 13. Sep. 2009 18:23

kitajska je 'the best' ....enkrat na teden mora bit :)

predjed : rakci + spomladanski zavitki
solatka : pekoče zelje
glavna jed : mongolska govedina (čeprov zj vedno večkrat naročmo piščanca) , pečeni rezanci z rakci/piščancem , ...
sladica : ocvrti ananas
Uporabniški avatar
jemina
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 3807
Na forumu od: 14. 6. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a jemina » 13. Sep. 2009 19:29

Jz sem si danes pri halo kitajcu naročila pečen riž s piščancem. Tega je v uni škatlici tolk da bom še jutri to jedla pomoje
Uporabniški avatar
powerpuf
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 140
Na forumu od: 11. 5. 2009
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a powerpuf » 13. Sep. 2009 20:18

a mogoče katera ve, da če se da v voku isto dobro pripraviti na električnemu štedilniku?
Uporabniški avatar
habibi7
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 144
Na forumu od: 13. 5. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a habibi7 » 23. Sep. 2009 3:50

^ pomoje je mislila ocvrt, sj to pa poznaš? Men je tud dobr :) če že jem sladico naročim to, ker raznega ocvrtega sadja ne maram.

Nasploh obožujem kitajsko. Skor zmeri jem kislo-pekočo juho, fant je pa sploh nor nanjo. Potem največkrat naročim piščanca, pač zmeri na kakšen drug način. Najboljši mi je hrustljavi in sladko-kisli.
Enkrat sm se pa zasrala z enimi lignji, se ne spomnim več kako se je imenovala jed, ampak je blo še kr obupno :?
Uporabniški avatar
*pikapoka*
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 440
Na forumu od: 16. 5. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a *pikapoka* » 28. Sep. 2009 13:25

Kitajski riževi rezanci s piščancem<3
Piščanec s curryjem<333
piščanec z arašidi<33
mongolsko meso<3
ocvrti sladoled<33
kitajski žlikrofi<33
Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 2239
Na forumu od: 12. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a red_rose » 28. Sep. 2009 13:37

uf js pa zivim par minut stran od ene zelooo dobre kitajske restavracije, tako da sm kr dostikrat tam :P sem pa vegeterijanka zato vsi piscanci, ribe itd odpadejo...

najraje mam kislo pekoco juho (brez mesa) in pa peceni rezanci z zelenjavo :) pa razne samostanske pojedine pa to...zraven pa zelena solata ali kalcki, pa kitajski pomarancni sok, pa na koncu se sladica :P
Uporabniški avatar
Seyfullah
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 851
Na forumu od: 4. 6. 2009
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Seyfullah » 28. Sep. 2009 15:25

Joj njami,kitajska je zakon....Že doug nism šla,ampak mam namen it v bližnji prihodnosti hehe...Drugač pa eetaq piščanec z arašidi al pa mandeljni,kislo pekoča juha,kalčki v solati,piščanec z jajci al pa zelenjavo,pečene banane z medom in sladoledom :D
***Everything is possible...Impossible just takes a while longer***
Uporabniški avatar
jemina
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 3807
Na forumu od: 14. 6. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a jemina » 12. Okt. 2009 22:13

Jz kadar grem ponavadi grem v Novi Šanghaj na bone, ker maš samopostrežno, ker meni je tolk dobr, da lah vsazga malo pojem :D
Uporabniški avatar
haley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 4891
Na forumu od: 20. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a haley » 13. Okt. 2009 8:22

Ej punce iz česa je rakov čips?? :D
Uporabniški avatar
PeggySue*
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1955
Na forumu od: 18. 11. 2006
Kraj: Gorenjska

Neprebrana objavaNapisal/-a PeggySue* » 16. Okt. 2009 17:51

Sicer ne vem,ampak najprej mi je na misel prišlo,da iz rakcev. :D
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 8839
Na forumu od: 3. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 16. Okt. 2009 20:14

Recept, 2, 3

Očitno se to da to tudi prov kupit- a katera ve kje?
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.

Vrni se na Kuhinja

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov