Napisal/-a floribunda » 22. Jan. 2013 0:37
1. Si vegetarijanec, vegan, vsejed,...? Vsejed.
2. Koliko obrokov imaš čez dan? Zelo različno, odvisno od dneva in obveznosti. Ponavadi imam 2 obroka in kak prigrizek ali sadje vmes.
3. Kje in kaj najpogosteje ješ? Jem doma, razen priložnostnih fast foodov v nočnih urah, ko je treba popivnat alkohol iz želodca in doma ni ničesar primernega za jest. Jem raznoliko prehrano, narejeno 'from scratch', od mesa jem večinoma belo meso in ribe v kombinaciji z zelenjavo, rižem ali krompirjem.
4. Se ti zdi, da je za vegetarijance in vegane slabo poskrbljeno v restavracijah, ko kam potuješ preko šole itd.? sicer zmerja obstaja nek obrok za vegeterjance (ki se ga večkrat tudi poslužujem, ker ne zaupam ravno kvaliteti mesa v gostilnah dvomljivega slovesa), ampak so to navadno pohani siri in podobne oslarije.
5. Če si vsejed: razmišljaš, da bi spremenil prehrano in postal vegetarijanec ali vegan? ne, ker se mi po določenem času neuživanja mesa tako zalušta en pnicel, da sem se pač sprijaznila z dejstvom, da si moje telo želi mesa in ga očitno potrebuje. tako kot mi po raznoraznih praznikih, ko se je skoraj potrebno prenajedat raznih dobrod, paše jest zelenjavne juhice in solatke ter ostalo lahko hrano.
6. Imaš kakšne zdravstvene težave in se posledično moreš izogibati kakšni prehrani? Ne.
7. Ali paziš na to, kaj kupiš v trgovini, četudi je dražje? Da. zanekrat nisem še tako revna, da bi morala blazno šparat na hrani. Prav tako je hrana zadnje, pri čemer mislim šparat. Vseeno pogleda proizvajalca in etiketo zadaj, ker ne mislim dat ful enga denarja za zadevo, ki je trikrat dražja,samo zaradi reklame ali lepše embalaže.