Hitri recepti
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
LARIKA - Cosmopolitanka
- Prispevkov: 1209
- Na forumu od: 6. 2. 2005
dostikrat naredim doma kitajsko ali pa kaj podobnega ali pa si sama izmislim kakšen recept. ponavadi narežem meso na dolge trakove- morajo biti tanki, potem jih namočim v mešanici sojine omake,riževega sakeja in koruzne moke(to ne ravno vedno) in pustim 10-15 min. v tem času narežem papriko na trakove ne pretanke ker izgubi okus, poleg tega pa mora malo pokat ko jo ugrizneš. potem narežem šampinjone sveže ali vložene, dodam koruzo, narežem čebulo na kolobarje, dodam sojine kalčke(včasih kupim kar pripravljeno mešanico v konzervi-ker je manj dela). ko imam vse sestavine pripravljene v ločenih posodicah-zaradi neprijetnega vonja surove hrane pripravim vok,ki ga močno segrejem. potem popečem meso in ko je nared ga vzamem ven in dam v posodo ki zadržuje toploto- da se ne ohladi, in nato dam v vok še vso zelenjavo ter jo podušim tako da ni čisto kuhana,nato dodam meso dušim še 5-10 min in dodam sojino in ostrigovo omako-včasih dodam še čemaž(to je divji česen)ki da božanski okus. potem postrežem z rižem uncle bens ker se ne razkuha.
pa dober tek njami,sem kar lačna postala
pa dober tek njami,sem kar lačna postala
-
karin248 - Sramežljivka
- Prispevkov: 3
- Na forumu od: 6. 3. 2005
Na olivnem olju prepražiš čebulo, nato panceto (narezano na tanke lističe) in na koncu malo konzervico graha. Ko je vse skupaj lepo prepraženo, dodaš sladko smetano, nekaj svežega peteršilja, sol in poper, ter mešaš 1 minuto na zmernem ognju. V vse to vmešaš skuhan riž - meni najljubši je basmati..
Lp, Karin
Lp, Karin
-
Dalila - Debatorica
- Prispevkov: 375
- Na forumu od: 5. 8. 2004
- Kraj: Ljubljana
Gregec napisal/-a:A je že Kdo, eh sej tu ste same ženske, Katera probala "pogrej in pojej"?
A mislite da ni to preveč umetno in nezdravo?
Tega lih nism jedla, jem pa dostkrat kakšno knor špageterijo, al si pa nardim pire iz praha. Lih vrhunc zdrave prehrane to najbrž res ni, sam kaj češ v današnjem tempu življenja. Kuhat pire eno uro al dve minuti, jaz vzamem dve minuti.
pa pa
-
Playgirl - Komunikatorka
- Prispevkov: 151
- Na forumu od: 3. 9. 2004
Joj, šele zdejle sm odkrila tole temo...Jst tolk rada kuham...bom objavla par simpl nasvetov, da si boste mal popestrile jedilnike....
Široki rezanci s šunko, bučkami in gorgonzolo
- široke rezance (ne vem, kok pojeste...ene 20 dag na osebo)
- olivno olje,
- pol čebule,
- malo česna-en strok,
- 25 dag prešane šunke (lohk tut kuhan pršut),
- 1 kisla smetana,
- 1 bučka
- 1 trikotnik gorgonzole
- poper, origano, svež peteršilj
Skuhamo rezance »al dente«. Istocasno na olivnem olju prepražimo sesekljano čebulo, ko postekleni dodamo strok strtega česna, premešamo in dodamo na male kockice narezano šunko.Malo pražimo, dodamo na kockice narezano bučko, lonček kisle smetane, malo popra, malo origana, pustimo da dobro prevre, dodamo še na kocke narezano gorgonzolo in mešamo, dokler se sir ne stopi, dodamo kuhane rezance in nasekljan svež peteršilj, dobro premešamo in pustimo pokrito na malem ognju se minutko ali dve.
Parmezan in dober tek!
Široki rezanci s šunko, bučkami in gorgonzolo
- široke rezance (ne vem, kok pojeste...ene 20 dag na osebo)
- olivno olje,
- pol čebule,
- malo česna-en strok,
- 25 dag prešane šunke (lohk tut kuhan pršut),
- 1 kisla smetana,
- 1 bučka
- 1 trikotnik gorgonzole
- poper, origano, svež peteršilj
Skuhamo rezance »al dente«. Istocasno na olivnem olju prepražimo sesekljano čebulo, ko postekleni dodamo strok strtega česna, premešamo in dodamo na male kockice narezano šunko.Malo pražimo, dodamo na kockice narezano bučko, lonček kisle smetane, malo popra, malo origana, pustimo da dobro prevre, dodamo še na kocke narezano gorgonzolo in mešamo, dokler se sir ne stopi, dodamo kuhane rezance in nasekljan svež peteršilj, dobro premešamo in pustimo pokrito na malem ognju se minutko ali dve.
Parmezan in dober tek!
-
Playgirl - Komunikatorka
- Prispevkov: 151
- Na forumu od: 3. 9. 2004
Če mate rade osliče....da jih vedno ne panirate ali samo popečete, si lahko zraven nardite še kakšno zelenjavno omakco...
Osliča povaljaš v koruzni moki in ga lepo zapečeš, zraven nardite omako iz paradižnika, paprike, čebule in česna (prepražiš čebulo, dodaš česen, da zadiši, dodaš papriko in paradižnik, soliš ter dušiš dokler ne dobiš gostljate omakice).
Full je dobr.
Osliča povaljaš v koruzni moki in ga lepo zapečeš, zraven nardite omako iz paradižnika, paprike, čebule in česna (prepražiš čebulo, dodaš česen, da zadiši, dodaš papriko in paradižnik, soliš ter dušiš dokler ne dobiš gostljate omakice).
Full je dobr.
-
Playgirl - Komunikatorka
- Prispevkov: 151
- Na forumu od: 3. 9. 2004
evo, še neki zelenjavnega...tko za na hitr...
Rabite:
1 listnato testo
80 dag različne zelenjave
1 čebula
10 dag naribanega sira
2 jajci
2 dcl kisle smetane
sol
poper
peteršilj
Listnato testo razvaljaš v velikosti pekača in ga položiš v pomaščen pekač. Prebodeš ga z vilicami ter pečeš 10 min. Zelenjavo prepražiš na čebuli, v kisli smetani pa zmešaš z metlco jajca in začimbe. Vse posuješ po testu in pečeš približno 40 min. pri 200 stopinjah.
Za prste obliznt!
Rabite:
1 listnato testo
80 dag različne zelenjave
1 čebula
10 dag naribanega sira
2 jajci
2 dcl kisle smetane
sol
poper
peteršilj
Listnato testo razvaljaš v velikosti pekača in ga položiš v pomaščen pekač. Prebodeš ga z vilicami ter pečeš 10 min. Zelenjavo prepražiš na čebuli, v kisli smetani pa zmešaš z metlco jajca in začimbe. Vse posuješ po testu in pečeš približno 40 min. pri 200 stopinjah.
Za prste obliznt!
-
_ladybird_ - Komunikatorka
- Prispevkov: 218
- Na forumu od: 8. 11. 2004
- Kraj: .......
ena omaka za testenine...narežeš čebulo prepražiš na olivnem olju, potem daš na kockice tanke narezano bučko pa melancane, papriko potem to vse skup pražiš, dodaš paradižnikovo omako, na koncu pa še kislo smetano pa jst dam ful enih začimb(bazilika, poper, origano, peteršilj, sol)....
aja velikrat pa nardim sam s kislo smetano brez paradižnikove omake, pa včasih dam namesto bučk šampinjone....
še ena gobova omaka, prepražiš česen in čebulo, dodaš gobe in olive, mejčken paradižnikove omake, kislo smetano in sir....mmmmm, aja pa ne pozabt na začimbe
aja velikrat pa nardim sam s kislo smetano brez paradižnikove omake, pa včasih dam namesto bučk šampinjone....
še ena gobova omaka, prepražiš česen in čebulo, dodaš gobe in olive, mejčken paradižnikove omake, kislo smetano in sir....mmmmm, aja pa ne pozabt na začimbe
-
samjaz - Debatorica
- Prispevkov: 328
- Na forumu od: 21. 9. 2004
Skuhaš makarone (polžeke) in jih ohladiš. Na majhne kvadratke narežeš papriko, paradajz in sir. Fajn popraš, da malo peče (jaz najraje z belim poprom), preliješ s sojino omako (je dovolj slana, da ne rabiš druge soli) in zmešaš s polžeki. Njami solatka
-
Naughty grl - Kofetarica
- Prispevkov: 599
- Na forumu od: 4. 9. 2004
- Kraj: Lj
samomojca napisal/-a:Skuhaš makarone (polžeke) in jih ohladiš. Na majhne kvadratke narežeš papriko, paradajz in sir. Fajn popraš, da malo peče (jaz najraje z belim poprom), preliješ s sojino omako (je dovolj slana, da ne rabiš druge soli) in zmešaš s polžeki. Njami solatka
ooo tole se pa tok dobr sliš da morm čimprej probat
-
samjaz - Debatorica
- Prispevkov: 328
- Na forumu od: 21. 9. 2004
Naughty grl napisal/-a:samomojca napisal/-a:Skuhaš makarone (polžeke) in jih ohladiš. Na majhne kvadratke narežeš papriko, paradajz in sir. Fajn popraš, da malo peče (jaz najraje z belim poprom), preliješ s sojino omako (je dovolj slana, da ne rabiš druge soli) in zmešaš s polžeki. Njami solatka
ooo tole se pa tok dobr sliš da morm čimprej probat
Povej, kako se ti bo zdelo, ko si boš naredila! Meni je njami
-
tinak - Sramežljivka
- Prispevkov: 20
- Na forumu od: 1. 9. 2004
tole je bol malica, kot pa glavna jed:
rabite toaste- kruhke za tople sendviče, sir, posebno salamo, majonezo, kečap, gorčico, začimbe (sama dodam kar mešanico začimb za pico)...
sir in salamo narežete na majhne kockice, daste v posodico, zraven zmešate poljubno količino majoneze, kečapa in gorčice (ponavadi 2 žlici) in zmešate.
Kruhke razporedite na pekač, enega poleg drugega in na njih namažete zgoraj omenjeno zmes. Daste v pečico in zapečete.
mam pa še eno "omako", ki lahko damo tudi na take kruhke in zapečemo ali pa na špagete.
potrebujemo: tuno, kečap, sir, parmezan, origano.
tuno v lastnem olju podušimo, dodamo kečap (lahko tudi paradižnikovo mezgo), prevremo. na koncu začinimo, dodamo sir (narezan ali nariban) da se lepo stopi, potresemo s parmezanom in to je to.
rabite toaste- kruhke za tople sendviče, sir, posebno salamo, majonezo, kečap, gorčico, začimbe (sama dodam kar mešanico začimb za pico)...
sir in salamo narežete na majhne kockice, daste v posodico, zraven zmešate poljubno količino majoneze, kečapa in gorčice (ponavadi 2 žlici) in zmešate.
Kruhke razporedite na pekač, enega poleg drugega in na njih namažete zgoraj omenjeno zmes. Daste v pečico in zapečete.
mam pa še eno "omako", ki lahko damo tudi na take kruhke in zapečemo ali pa na špagete.
potrebujemo: tuno, kečap, sir, parmezan, origano.
tuno v lastnem olju podušimo, dodamo kečap (lahko tudi paradižnikovo mezgo), prevremo. na koncu začinimo, dodamo sir (narezan ali nariban) da se lepo stopi, potresemo s parmezanom in to je to.
-
sweet_kitty - Debatorica
- Prispevkov: 485
- Na forumu od: 24. 2. 2005
Jest sem pa čist anti-cooker .... . Prov mau me je sram .
Ni moj trip v svetu sanj-
Moj trip je lajf!
Moj trip je lajf!
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov