Prošnja za delo - nasveti

Od šolanja do uresničitve karierne poti.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Flavij
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 336
Na forumu od: 14. 4. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a Flavij » 20. Mar. 2016 21:18

epf2001 napisal/-a:...Omenil bi še, da tam kjer sem bil na razgovorih, da je bila prva stvar, ki mi jo je kadrovik omenil, da sem se zelo lepo potrudil ter da je malo takih ljudi, ki si vzame toliko časa za te stvari.


Kljub temu pa službe nisi dobil! :biggrin:
All is vanity, nothing is fair.
epf2001
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 6
Na forumu od: 4. 3. 2016

Neprebrana objavaNapisal/-a epf2001 » 26. Mar. 2016 2:13

Res je, nisem. Hehe. Bi bilo še celo smešno, če ne bi bilo preveč žalostno. :rolleyes:

Danes sem imel spet razgovor. Rezultatov sicer še ni, sem pa skoraj prepričan, da ne bom dobil službe. Razgovori so naslednje poglavje, kjer pa žal ne blestim.

Sem pa opazil, da nekako na razgovorih postajam vedno bolj samozavesten. Z razgovori sem se sicer prvič srečal šele prejšnji mesec, tako da si počasi nabiram izkušnje.

Nekako sem ugotovil, da name pred razgovorom zelo dobro vpliva, če se dobim še prej s kom na pijači, s kolegico-kolegom, da se malce pošalimo... kot pa da cel dan v sobi razmišljajoče čakam kdaj bo odbila ura za razgovor ter se smilim samemu sebi "ker itak ne bom dobu šihta" ;D

Rezultat današnjega dne je pa takšne: pohvala glede poslane prijave, zelo sem zadovoljen tudi z razgovorom (morda sem za odtenek malce preveč govoril), mislim pa da sem porazno pisal preizkus preverjanja znanja. Razgovor je bil po preizkusa znanja, vendar test še ni bil pregledan do takrat. Da sem slabo pisal sem v času razgovora vedel le jaz sam. :)

Koliko časa potrebujete, da po "še eni zavrnitvi" prespite zadevo?

Sem pa opazil danes, da si je kadrovik zelo dobro prebral priporočila, ki sem jih dal v vlogo. Nekatera priporočila so namreč takšna, da je pohvala glede mojega dela napisana v sredini sicer zelo dolgega dopisa, kar pomeni, da se je kadrovik dejansko prebral priporočila.

Upam, da izvlečete iz mojega pisanja kakšen uporaben nasvet. :cool:
Uporabniški avatar
haley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 4862
Na forumu od: 20. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a haley » 26. Mar. 2016 4:25

^^Kakšen je bil ta preizkus preverjanja znanja?
epf2001
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 6
Na forumu od: 4. 3. 2016

Neprebrana objavaNapisal/-a epf2001 » 26. Mar. 2016 11:26

pravno področje :)
Mahagonij
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 2524
Na forumu od: 24. 11. 2005
Kraj: LJ

Neprebrana objavaNapisal/-a Mahagonij » 05. Apr. 2016 0:43

Eh zakaj bi pisal v prosnje stvari, ki so v CVju, kot so izkusnje in kaj sem delal. To je vse v CVju.

Jst posljem mail, cirka 6-7 stavkov. Kdo sem, za katero mesto se zanimam, in zakaj bi delal za njih (tuki mal nalozis stavek, dva, zakaj te zanima njihov bullshit, da pokazes da si vsaj pogledal s cim se ukvarjajo).
Zadnje case tut napisem placo, ker se mi ne da na 4 razgovore, da pol ugotovim, da ne ponujajo zadost.

No v CV napisem ime, priimek, naslov, dosezena izobrazba, program in univerza (nobenih osnovnih in srednjih sol, ker to nobenega ne zanima, majo na Linkedinu), delovna doba, starost, znanja, potem pa se presnje zaposlitve in pri vsaki po alinejah kaj sem pocel, do 50 besed pri posamezni.

To je to. Nobenih osebnostnih lastnosti, druzinskih detajlov, dokazil (bodo ze vprasal ce rabijo), in predvsem nobenega pisanja o tem, da bom vesel priloznosti, ker gre za partnerski odnos, nisem jst prisel k njim na vrata s klobukom v roki kot siromak.

Bolj kot je vloga ohlapna in skromna, bolj se je potrebno izkazati na razgovoru. Z dobro in temeljito vlogo imaš neko iztočnico, na kateri gradiš na razgovoru. Če tega ni ali če vloga vsebuje le par vljudnostnih fraz v spremne dopisu ter par alinej v CV (in to so vloge, ki jih vse tukaj zagovarjate), bolj se je potrebno dokazati na razgovoru, kjer v takem primeru začneš z nule.


Se ne strinjam. Vec kot pises, vec je moznosti, da komu kaj ne bo vsec, ali pa da bo kdo kake zakljucke vlekel. Raje grem na razgovor, tam potem vidim kam pes taco moli in s kakim clovekom imam opravka, ko zacnejo sprasevat stvari, in potem vem kako obrnit plato.
Men and women agree on one thing: they both distrust women.
Uporabniški avatar
Ananhas
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1779
Na forumu od: 20. 1. 2013

Neprebrana objavaNapisal/-a Ananhas » 05. Apr. 2016 9:05

Vem, da se sliši mal grdo, samo na koncu velik zavisi od tega koliko jim je kdo všeč v živo.
epf2001
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 6
Na forumu od: 4. 3. 2016

Neprebrana objavaNapisal/-a epf2001 » 06. Apr. 2016 19:47

Mahagonij napisal/-a:
To je to. Nobenih osebnostnih lastnosti, druzinskih detajlov, dokazil (bodo ze vprasal ce rabijo), in predvsem nobenega pisanja o tem, da bom vesel priloznosti, ker gre za partnerski odnos, nisem jst prisel k njim na vrata s klobukom v roki kot siromak.Haha dobro si tole napisal.
Tjasaz
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 1
Na forumu od: 16. 7. 2018

Neprebrana objavaNapisal/-a Tjasaz » 16. Jul. 2018 13:49

Seveda je pametno, da se pri pisanju življenjepisa držite nekih okvirjev. Pazite samo, da vaše delovne zkušnje in znanja povežete s službo, na katero se prijavljate. V smislu: kako bodo vaše dosedanje izkušnje pripomogle k uspehu podjetja. Delodajalci vendarle iščejo rešitve. :)

Vrni se na Kariera

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov