Postati bolj uspešna

Od šolanja do uresničitve karierne poti.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

AAAA!
zgubljen
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 27
Na forumu od: 31. 10. 2017

Neprebrana objavaNapisal/-a zgubljen » 30. Dec. 2019 14:01

Zanima me, kaj svetovati sodelavki, da bo pri delu bolj uspešna. Njena napaka je, da je preveč površna. Šefico je to zaćelo zelo motiti in če ne bo spremembe, se ji slabo piše. Delo, ki ga opravlja pa je računalniško: stranka želi na spletni strani nekaj sprememb, sodelavka mora potem to urediti. Včasih gre za vidne spremembe (dodajanje nečesa novega na spletno stran ali odstranjevanje obstoječega), včasih pa je treba namestiti le kakšne posodobitve, zaradi česar se izgled naj ne bi sprememnil.

Njena površnost se kaže tako:
- Pisava ni v redu: včasih je le za spoznanje premajhna ali prevelika
- Barva ni v redu: včasih se razlikuje le za odtenek
- Razmiki med elementi niso v redu
- Pozicioniranje elementov ni v redu: kakšna stvar previsoko, spet druga stvar prenizko.
- Nedelovanje stvari: zaradi nameščanj posodobitev se kakšna stvar sesuje: kakšen obrazec ni možno poslat, ob kliku na gumb se nič ne zgodi, meniji se ne prikažejo ustrezno itd.

Večina stvari ni kritičnih in jih nahitro niti ne opaziš (naprimer barvni odtenek, malenkost prevelika pisava ipd.). Kljub temu pa se te stvari pri njej že dolgo ponavljajo in nič ne kaže, da bi jih odpravila. Verjamem tudi, da si je pri 50 spletnih straneh težko do potankosti vsako zapomniti, kako mora izgledati... ampak ko to opazi stranki in nekajkrat opozori, je situacija resna.

Ostali imamo sicer drugačno delo, tako da njenih podrobnosti in težavnosti dela ne poznamo. Kaj lahko sodelavki svetujemo, da bo pri delu bolj uspešna oz. manj površna?
AAAA!
Uporabniški avatar
slovenc79
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 4011
Na forumu od: 22. 7. 2011
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a slovenc79 » 30. Dec. 2019 15:04

deluje, kot da ta sodelavka nima ravno dobrega občutka za vizualno oblikovanje. kdor ima občutek, ga bo avtomatično zmotilo, če je nekaj asimetrično, da slika ni optično uravnotežena, da velikosti elementov niso ustrezne itd.. prav tako pa bo imel smisel za stilsko oblikovanje, ki ga želi stranka, in ne samo naredil nekaj "good enough", ampak bo samoiniciativen in stranki tudi dal ideje, predloge. vsaj to bi jaz pričakoval, če bi dal nekomu za izdelati spletno stran

kako bi se dalo to priučit, ne vem. mogoče je začetnica, pa se bo sčasoma navadila, ampak vse je odvisno od interesa, za katerega menim, da če bi ga imela, ji osnove oblikovanja ne bi bile tuje in bi si ogromno o spletnem oblikovanju pogledala in prebrala že v prostem času.

jaz bi rekel sodelavki, naj razmisli, če je to res to, kar si želi početi. ker fora je v tem, da je dobrih in talentiranih oblikovalcev kar veliko in si zelo prizadevajo dobiti tako delo.
hej norci :)
AAAA!
Uporabniški avatar
Ananhas
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1858
Na forumu od: 20. 1. 2013

Neprebrana objavaNapisal/-a Ananhas » 09. Jan. 2020 15:11

Oprosti, ampak jaz taki sploh ne bi nič svetovala. 1x mogoče, potem pa...

Ali si sposoben za neko delo ali pa pač greš. Veliko sposobnih ljudi išče delo in si bolj zaslužijo priložnost. Če sama ni toliko odgovorna in vestna delavka, da bi se malo spravila v roke in izobraževala v prostem času, da se izboljša in odpravi napake, potem ji ni pomoči. Standard mora bit.

Vrni se na Kariera

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov

cron