Hm, mogoče kdo ve - danes mi je en kolega poslal link do ene spletne strani, kjer je bil objavljen moj članek, ki sem ga sicer spisala za drugo revijo in sem bla mal.... no, precej presenečena. Jaz sem članek napisala s točno določenim namenim za to revijo in ne z namenom da se brez moje vednosti posreduje naprej oziroma obljavlja še kje drugje. Zdaj pa ne vem, čeprav je spodaj navedeno od kod je članek vzet in navedeno moje ime, ali smejo to oni objavljat brez mojega dovoljenja? Sicer nimam namena delat kakšnih pi*darij in dvigat prahu, ampak vseeno mi je tole malce .... nefer recimo.
Edit: no, če bo slučajno se kdo našel v podobni situaciji sem malo pobrsakala. Kopiranje člankov (in drugih avtorskih storitev) je dovoljena samo, če v to privoli avtor, lahko tudi urednik revije ali odgovorni pri reviji/portalu ali pa če revija/portal eksplicitno navede da so vsebine niso avtorsko zaščitene in se jih lahko kopira prosto po preškotu.
Jaz sem sedaj stopila v kontakt z urednikom, da mi razjasni, ali je on posredoval to naprej in če se je politika revije medtem spremenila, ne da bi jaz vedela.