Kozmetični tehnik + NPK

Od šolanja do uresničitve karierne poti.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Lilah
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 402
Na forumu od: 14. 10. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Lilah » 11. Apr. 2018 20:09

Zanima me, ali je tukaj kdo, ki je šel naknadno opravljat izobraževanje odraslih program Kozmetični tehnik, ki traja dve leti in nato NPK maniker? Doma imamo na voljo bivše poslovne prostore, ki so idealni za preureditev v salon in bi si želela odpreti svoj s.p., vendar za le-tega potrebujem izobrazbo ustrezne smeri, ker pa moja srednješolska izobrazba ni kozmetične/zdravstvene ipd. smeri, bi morala najprej opraviti dve leti izobraževanja odraslih s tega področja in nato še NPK. Vse skupaj traja potem že skoraj toliko kot en faks, me pa zanima ali obstaja kakšna druga pot na tem področju (vizažist ali kaj podobnega, saj me vse to zelo veseli in imam žilico oz. ustvarjalno roko za to), ki ne traja tako dolgo, da se lahko odpre s.p.? Govorim pa o rednem s.p. s polnim delovnim časom, ne popoldansko obrtjo.

Do sedaj sem delala na čisto drugih področjih in imam vrh glave mobinga na delovnem mestu in da za vso stresiranje ne dobim več od minimalke oz. še manj od tega, medtem ko imam strast do čisto drugega področja (t.j. manikure in make upa) ter imam celo prostor za dotično dejavnost.
Prosim za kakšen nasvet kako se lotiti izobraževalne poti, da ne traja ravno slaba tri leta oz. če je kdo šel po tej oz. podobni poti do tega dela, da pove kaj več o tem. Z navadnimi tečaji, vsaj kolikor vem, se lahko samo zaposliš v nekem drugem salonu, ali še to ne? Govorim v primeru, če nimaš predhodne izobrazbe in narediš samo tečaj.

Hvala in lp :)

Vrni se na Kariera

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov