Napisal/-a pjotra » 26. Dec. 2004 17:19
No punce ne biti tako prestrašene; saj je cist cool ta job. Jaz sem ga opravljala dve leti, ampak pri Austrian Airlines, ker sem pač v Avstriji živela. Mislim, pa da na Adrii ni ne vem koliko razlik. Za študentko je super poklic, saj denarno. Ima pa seveda tudi svoje dobre in slabe lastnosti. Razpis pri Adrii je bil zdejle že dve leti zaporedoma, vedno enkrat oktobra, punce pa začnejo delati ponavadi s poletnim voznim redom, ki se letos prične s 27. marcom. Je pa tko, da ne boste mislile, da boste kaj videle, ker se ne leti več tako kot včasih ali če je let čezoceanski. Letele boste npr. V Frankfurt, boste tam slabo uro na avionu visele, ravno tolk, da vam ga očistijo in natankajo, potem pa via nazaj v Ljubljano. Pa popoldne kakšna destinacija proti balkanu. Kakšna Priština, Skopje ali kaj podobnega. Je bil pa še en razpis, za Alpe Air, se bo mislim, da začelo tudi spomladi. Da bi pa letele pri kakšni drugi družbi, se bo pa treba v tujino prijaviti.
Je pa lahko rečem, da bila zame super izkušnja, samo, da ima Austrian Airlines precej večjo mrežo svetovnih poletov, kot pa Adria, ki ima lete samo po Evropi. Na tečaju me pa niso nič tunkali v bazenu.
Če vas karkol še zanima, ka vprašite, samo na Adrii nimam izkušenj. Ampak delam tudi še v letalstvu, tko da upam, da vam bom lahko pomagala.