Koncerti, eventi ter ostala dogajanja

Od družabnih iger; izbiranja daril, verzov in glasbe;
pa vse do mega koncertov in zabav

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Futuristing
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 31
Na forumu od: 4. 11. 2013

Neprebrana objavaNapisal/-a Futuristing » 04. Feb. 2014 15:55

Za UMEKa v predprodaji le še nekaj vstopnic!

Februar je končno tu in le še nekaj dni nas loči od težko pričakovanega dogodka v Ambasadi Gavioli.
Ta je spet dokazala, da velja za fenomen na slovenski klubski sceni, saj se tam le redko zgodi, da plesišče ni polno in vzdušje vrhunsko.

Nekaj vstopnic še vedno na voljo na prodajnih mestih Eventim: www.eventim.si
Za zamudnike bo tudi poskrbljeno, saj smo nekaj vstopnic rezervirali in bodo tudi na dan dogodka na voljo pri vhodu.

Posebnost tokratnega partija bo 12-urno trajanje s 14 nastopajočimi na dveh plesiščih. Naš najuspešnejši DJ bo kot gostitelj nastopil na vrhuncu večera, družbo pa mu bodo delali domači in tuji prijatelji, mnogi od njih člani Fotrove izjemno uspešne založbe 1605.
Od 21.00 pa do 9.00 se bodo za DJ pultoma zvrstili: UMEK, Stefano Noferini, Mike Vale, Uto Karem, Olivier Giacomotto, Groovebox, Heartik, Siniša Tamamović, Shark, Urban Jeram, Dataminions, Stanny Abram, Alex Ranerro in Urko.

Obiskovalce Ambasade bomo tudi presenetili z najavo naslednjega dogodka, ki se bo zgodil sredi maja, glavna senzacija pa bo gost, ki ga pri nas nismo videli že nekaj let in velja za enega najbolj energičnih legendarnih DJ-jev na svetu.

Več informacij najdete na uradnem Facebook dogodku

Slika

Futuristing
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 31
Na forumu od: 4. 11. 2013

Neprebrana objavaNapisal/-a Futuristing » 11. Feb. 2014 10:43

UMEK s prijatelji odnesel strop Ambasadi Gavioli

Umek pravi, da se Prešernu ne pokloni s sedenjem pred televizijo, temveč si naš največji pesnik zasluži vsaj 12-urni žur in točno to se je zgodilo v soboto v Ambasadi Gavioli.

Galerija utrinkov na povezavi: https://www.facebook.com/media/set/?set ... 1992574625

Slika

Uroš je na svoj tradicionalni osmofebruarski parti povabil še 13 svojih prijateljev - od domačih DJ-jev do tujih virtuozov in skupaj so na dveh plesiščih pokazali, zakaj Ambasada že več kot 18 let drži kultni status med klubi v regiji.
Da si zaslužijo biti na Umekovi založbi 1605, so na spodnjem plesišču dokazali Stefano Noferini, Uto Karem, Mike Vale in Umekovo zadnje odkritje Groovebox, medtem ko so si rejverji glave hladili na zgornjem mezzaninu, kjer je na vrhuncu večera Ambasadino ozvočenje na test postavil Francoz Olivier Giacomotto. Značilni zvok Umekove založbe je bil rdeča nit večera in Uroš je še enkrat dokazal, da za polno plesišče prepotenih teles ni treba vrteti radijskih hitov največjih svetovnih DJ-jev. S tehnično zahtevnim in izjemno dovršenim setom je dve uri udrihal po množici basov lačnih obiskovalcev in na koncu se je zdelo, da je 12 ur občutno premalo.

Organizator pa je že na vhodu poskrbel za glavno presenečenje večera, saj so najavili prihod enega in edinega - Carla Coxa v Slovenijo. Obiskovalcem so v zahvalo za zvestobo in podporo razdelili kupone za cenejše vstopnice. Velik Umekov prijatelj bo v Slovenijo prišel 17. maja, lokacija pa je zaenkrat še skrivnost.

Več o CARL COX & UMEK dogodku na tej povezavi: http://www.facebook.com/events/230522733738658


Slika
floribunda
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 4942
Na forumu od: 22. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a floribunda » 05. Maj. 2014 14:37

William Basinski 21. 5. 2014 v Kino Šiška.

Uporabniški avatar
Libido.
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 2891
Na forumu od: 30. 7. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Libido. » 19. Maj. 2014 13:40

Letos upam da mi uspe it na Schengenfest in Pivo in cvetje! :) Predvsem Schengenfest, hočem videt v živo Die Antwoort in HIM! :D
Let's swim to the moon .....
floribunda
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 4942
Na forumu od: 22. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a floribunda » 19. Maj. 2014 17:47

Slika

Festival MED je vse od svojega vzbrsta v letu 2008 zavezan vodilu odprtosti za različne načine glasbenega ustvarjanja in namenjen poglabljanju interakcije med različnimi mediji produkcije. Temelji torej na žanrsko čim bolj neobremenjenem dojemanju elektronske oziroma elektroakustične glasbe, z željo omogočanja svojevrstne estetske izkušnje prek drezanja v nevralgične točke glasbenega dogajanja, novih konceptov in raziskujoče narave produkcije. Za svoje konceptualno izhodišče jemlje glasbo druge polovice 20. stoletja, predvsem načela destrukcije in analiziranja ter nadaljnjega povezovanja in sintetiziranja form – torej akustične in elektronske glasbe v elektroakustično.

Letošnja edicija se bo prvikrat odvila spomladi, prav tako pa bo dogajanje prvikrat zgoščeno v en dan ... Kratak ali ljut! Saj smo še vedno programsko zavezani čim bolj idiosinkratičnim glasbenim pristopom, s čimer želimo delovati v smeri opaznejšega tukajšnjega etabliranja celotne sfere tovrstnega ustvarjanja. MED – kot vselej do sedaj – išče ravnotežje med dvema morda na prvi pogled nasprotujočima si aspektoma ustvarjanja elektronske glasbe – eksperimentalnim in igrivim. Eksperimentalni pol je s strani igrivega pogosto dojet kot dejavnost, ki je namenjena sami sebi, igrivi pol pa z vidika eksperimentalnega večinoma kot pretirano profano početje. Zato je MED osmišljen kot popotovanje po kontinuumu, ki leži med tema dvema poloma ter kot tak teži k »spravi« in medsebojnemu komplementiranju različnih pozicij znotraj ustvarjanja elektronske glasbe. Zato je vsekakor pomembno tudi, da se prek takšnih dogodkov teži k deelitizaciji, ki pa se nikakor ne sme odvijati v smeri banalizacije vsebin.

Mental Overdrive (live act)
Pera Martinsena je v zgodnjih devetdesetih letih prejšnjega stoletja s skrajnega severa Norveške naplavilo k legendarni založbi R & S, ki se ponaša s prelomnimi izdajami na elektronski sceni in glasbeniki tipa Aphex Twin, Cabaret Voltaire, DJ Krush, Biosphere … Martinsen velja za botra norveškega techna ter nasploh za enega najvplivnejših norveških elektronskih glasbenikov in v tem dejstvu se najbrž skriva tudi odgovor na vprašanje, zakaj toliko dobre elektronske produkcije prihaja prav iz tistih krajev. K nam prihaja s svežim albumom Everything Is Connected, ki je – tako kot praviloma vse izdaje doslej – požel nadvse pozitivne odzive kritikov.
http://mentaloverdrive.com/

One Man Nation (live act)
Tara Transitory, znana tudi pod imenom One Man Nation, je transseksualna eksperimentalna glasbenica, dejavna tudi na področju medijske in zvočne umetnosti. V svojem delu raziskuje teme spola, nojza in katarze prek kolektivnega izkustva, ki izvira iz nastopov v živo v sodelovanju s trans*queer skupnostmi po svetu. Živi med rodnim Singapurom in Španijo, kjer organizira Translæctica nights. Za seboj ima tudi mnoge nastope na priznanih festivalih ter v galerijskih in muzejskih ambientih, kot sta na primer v Guggenheim muzej v Bilbau ali Muzej sodobne umetnosti v Tajpeju.
http://www.onemannation.com/
http://tara-transitory.tumblr.com/

Nina Hudej & NinaBelle (live act)
Nina Hudej pri svojem delu sodeluje z različnimi ekipami in prostori, doživela je že številne tuje izdaje, v angleški reviji Vibe pa so jo lani aprila razglasili za eno izmed dvanajstih najboljših techno producentk. NinaBelle je techno DJ-ka, flavtistka v zasedbi Orkestrada, kot vokalistka in avtorica besedil pa sodeluje tudi v novonastalem projektu After Two. Na festivalu MED bosta nastopili z novim skupnim projektom večplastne eksperimentalne elektronike v živo.
http://soundcloud.com/huda
http://soundcloud.com/ninabelle

Qualiass (DJ set)
Za imenom Qualiass se skriva producent in DJ Alan Ropoša. Njegova prva pomembnejša izdaja je izšla pred desetimi leti pri Minimal Records, od takrat pa je pod različnimi založniškimi strehami nanizal že kakšnih dvajset stvaritev. Med drugim tudi pri londonski založbi Nang, specializirani za disco in house, ali pa pri priznani Compost Records. Če nas Alan pod imenom Qualiass pelje plesat, pa z drugim psevdonimom Evol Ai vzpostavi njegov pandan … in v kratkem se obeta »njun skupni« dolgometražni prvenec.
http://soundcloud.com/qualiass-records

CИHИ (DJ set)
Siniša Šafarić je znan po svojih razgibanih setih, katerih ton je odvisen od tega, v kateri od svojih inkarnacij nastopa, vendar gre vselej za eruditska popotovanja. Zaradi tega ga je v zadnjih letih mogoče slišati skoraj vsak vikend na kateri od techno, house, electro, IDM - in kaj je še teh označevalcev - žurk. Sicer pa je tudi član ekipe, ki organizira klubske dogodke Tehnični pouk, kot grafični oblikovalec pa sodeluje tud z domačo založbo Biomechanics.
http://soundcloud.com/cnhn/

REDOSLED NASTOPOV:
- One Man Nation
- Nina Hudej & NinaBelle
- Mental Overdrive
- CИHИ
- Qualiass


KIBLA PORTAL, Valvasorjeva 40, Maribor (zemljevid)
http://www.kibla.org/en/contacts/kibla- ... zemljevid/Vstopnine ni!
vir: FB dogodek (https://www.facebook.com/events/6918026 ... 1/?fref=ts)

Lani je bilo odlično, toplo priporočam vsem štajercem. Plac je super, muzika bo brez dvoma odlična, vse skupaj je pospremljeno še z razstavo. V osnovi je to elektronski dogodek, vendar ga priporočam vsem glasbenim sladokuscem, saj ne gre za standardno elektronsko štanco. DaLEč od tega ;)
Axl
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 46
Na forumu od: 8. 5. 2014
Kraj: Lj

Neprebrana objavaNapisal/-a Axl » 27. Jun. 2014 17:57

Tulip
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 160
Na forumu od: 10. 1. 2014

Neprebrana objavaNapisal/-a Tulip » 01. Jul. 2014 13:29

:flower:
Uporabniški avatar
Mikopina
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 83
Na forumu od: 28. 6. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a Mikopina » 17. Jun. 2015 11:00

Danes je prvi telemachov žur v Kopru (Taverna), sedili pa bodo žuri še drugod po Sloveniji: http://govori.se/dogodki/telemachov-paj ... eza-zurov/
nosoroginja
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 10
Na forumu od: 28. 4. 2015

Neprebrana objavaNapisal/-a nosoroginja » 28. Jun. 2015 9:39

Če koga zanima lahko pošlje brazplačno vabilo na za katerikoli dogodek na www.e-invite.eu

Super za organizatorje razmih dogodkov.lAhko sheras prek Facebooka,Gmaila,Twitter....
Uporabniški avatar
saarijarvi
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Prispevkov: 4390
Na forumu od: 18. 4. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a saarijarvi » 06. Jan. 2016 2:03

26. Februarja London Elektricity vrti v K4 :cool: :cool: :cool:

https://www.facebook.com/events/191565591194577/
Flavij
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 353
Na forumu od: 14. 4. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a Flavij » 12. Avg. 2016 13:23

Jutri bo v Izoli slovenski Comic-Con! :D
http://center-izola.si/dogodki-in-prire ... nime-2016/
All is vanity, nothing is fair.
koncerti
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 1
Na forumu od: 9. 10. 2016

Neprebrana objavaNapisal/-a koncerti » 09. Okt. 2016 13:49

Prodam dve ali eno vstopnico za razprodani koncert
Status Quo, "The Last Night Of The Electrics" tour,
ki bo v Celovcu 13. oktobra 2016.

Cena za dve vstopnici je 130 EUR
Cena za eno vstopnico je 70 EUR

Možen je osebni prevzem, karte lahko
pošljem tudi po elektronski pošti (PDF).
Možno plačilo osebno ali preko TRR.

Informacije na zasebno sporočilo ali
za hitrejši kontakt na e-mail koncerti2016@gmail.com

Vrni se na Glasba in zabava

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov