Spolne zlorabe v otroštvu

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Tjasas
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 1
Na forumu od: 20. 11. 2022

Neprebrana objavaNapisal/-a Tjasas » 20. Nov. 2022 21:53

Pozdravljeni,

Sem študentka Socialne pedagogike 4. letnika. Pri predmetu, kjer se to leto predvsem ukvarjamo s temo travm , strategijami spopadanja s travmami ter s celotnim sistemom podpore po tej izkušnji, smo z sošolkami ta semester pri tem predmetu dobile kar zahtevno nalogo.

Izbrati smo si morale določen pojav, ki je za osebo travmatski, in najti osebe, katere so to izkušnjo doživele in so se o njej pripravljene pogovarjati. S to osebo, bi naredile intervju (ena na ena), kjer bi v odspredje pogovora postavile strategije okrevanja s katerimi si je posameznik pomagal in jih uporabljal pri procesu prebolevanja.

Kot temo smo si punce izbrale spolno zlorabo v otroštvu, ki je zelo občtuljiva in težka tematika. Zdi se nam pomembno, da to tematiko naslovimo in osvetlimo, saj je v družbi preveč taboizirana in se o njen ne govori. Rade bi dale priložnost tistim, ki bi z nami delili svoj proces spopadanja s to travmo, in ne specifično govorili o dogodku samem.

Osebe, ki bi bile prioravljene to deliti z mano, bi prosila, da v zasebni pogovor pošljejo sporočilo. Seveda se bom prilagajala času in načinu izvedenega intervjuja, ki ustreza osebi. Intervju bo ostal anonimen.

Hvala!❤️
Christabel
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 1
Na forumu od: 23. 11. 2022

Neprebrana objavaNapisal/-a Christabel » 23. Nov. 2022 4:45

Veliko ljudi se boji govoriti o tej temilolbeans
assuredhas
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 3
Na forumu od: 13. 12. 2022

Neprebrana objavaNapisal/-a assuredhas » 13. Dec. 2022 4:49

o moj bogpou

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov