Sorodniki

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
andrejav88
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 248
Na forumu od: 29. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a andrejav88 » 31. Okt. 2008 18:30

Jaz mam 1 prababico, vse stare starše še, 3 tete+ vsaka je poročena, mam pa še pol 3 sestriče. Drugač z očetovimi sorodniki mam skos stike, ker so vsi ful povezani med seboj. Mamine sorodnike pa tko vidim vsakih 5 let.
Uporabniški avatar
*sanja*
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 617
Na forumu od: 2. 1. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a *sanja* » 31. Okt. 2008 20:28

Jaz imam živi še obe babici, dedkov pa ne več. Babica po mamini strani živi 500 m stran, skupaj z mojim stricem, ki ni poročen in nima otrok. Njiju vidim vsaj enkrat na teden, babico skoraj vsak dan, če ne pride ona k nam, gremo pa mi malo do nje na obisk. Ko sem bila majhna, me je tudi ona čuvala. Mami ima še dve sestri, od katerih ima ena 3 otroke, druga pa 5. S prvo se vidimo recimo enkrat na dva meseca, ponavadi na rojstnih dnevih, z drugo pa malo pogosteje. Ker so bratranci in sestrične vsi še majhni, se vedno praznuje njihove rojstne dneve in je povabljeno celo sorodstvo, tako da se takrat vidimo. Obiščemo se tudi za praznike...
Po očetovi strani je podobo, en brat ni poročen in živi pri babici, a ga nikoli ne vidim, ker je nekaj jezen na mojega očeta in se ponavadi zapre v sobo, ko mi pridemo na obisk. Doma živi še en brat z dvema otrokoma, tretji brat pa je poročen, ima dva otroka in živi pri ženi doma. Tudi s sorodniki po očetovi strani se videvamo za rojstne dneve od bratrancev in sestričen in obvezno na vse večje cerkvene praznike.
Mi je pa malo bedno, ker so vsi bratranci in sestrične toliko mlajši od mene, večina več kot 10 let mlajši. Bolj bi mi bilo všeč, če bi imela še kakšnega bratranca ali sestrično, ki bi bil približno enake starosti kot jaz. Ravno zato, ker so sami majhni otroci, tudi naša praznovanja nikoli niso pretirano zanimiva :?
Uporabniški avatar
*~Liesl~*
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 198
Na forumu od: 27. 11. 2006
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a *~Liesl~* » 01. Nov. 2008 14:33

Ja pri meni je pa tako:
Imam sestro in brata (oba mlajša), starše, in še vse stare starše (z maminimi živimo v isti hiši, očetovi so v sosednji ulici). Po mamini strani imam eno teto in 4 bratrance, oče je edinec. Mi + tetina družina+stari starši se vidimo za vsak god, rojstni dan pa še kdaj vmes.
Mami ima ogromn tet, stricev, bratrancev in sestričen, ampak jih ne vidim skoraj nikoli. Enkrat na leto ali pa na dve imamo srečanje vseh bratrancev in sestričen z družinami, ampak ponavadi ne grem. Če gledam kakšne slike, jih je veliko takih, za katere sploh ne vem, kam bi jih dala.
Ati ima tudi veliko tet, stricev, sestričen in bratrancev. Ponavadi se vidimo na kakšni trgatvi ali pa pride kdo na obistk. Za te vsaj vem kako je komu ime.
Imam pa po starem očetu (atijev oče) veliko sorodnikov v ZDA (njegova teta se je z družino preselila tja in razmnožili so se po vseh zveznih državah :wink: ). Nekaj jih poznam, nekaj jih je že prišlo v Slovenijo, nekaj sem jih spoznala med obiskom tam, vsake tok časa pa dobimo kakšen mail, da pride nekdo v Slo., nekdo, za kogar slišimo prvič. Ga poiščemo na družinskem drevesu pa je :D. Pol mu razkažemo Slovenijo, predstavimo ostale sorodnike in to je to. S tistimi bližjimi si pa napišemo kakšen mail ali dva na leto, pošljemo nekaj fotk, slišimo po telefonu in obvezno pošljemo voščilnico za Božič.
No morem trdit da smo med sabo močno povezani, sploh ne. Kar se mene tiče, dosti lažje zaupam prijateljem kot pa sorodnikom. Pa tudi če grem kam za dalj časa jih ne pogrešam kaj preveč. Sej jih mam rada, ne me narobe razumet, ampak kej posebej povezani pa res nismo.
Take me away cuz in your eyes I'd like to stay...
Uporabniški avatar
star7
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 344
Na forumu od: 30. 6. 2007
Kraj: tam, kjer so zvezde

Neprebrana objavaNapisal/-a star7 » 01. Nov. 2008 15:06

js imam pa po mamini strani teto k ma 2 hčeri in se z nimi full vidimo, z njihovimi otroci sm ful in so vsi super.
po očetovi strani pa imam dva strica in en ma 2 otroka en pa 3. po očetovi smrti se je vse spremenilo, folk se je obrnu...
z eni se še kr razumem, se ne vidimo, ampak čujemo 1x na leto, kr je ful malo doma. z drugi stricom pa se videt ne mormo kr je debil, sam gleda kje bi denar dubu, čeprav z eno njegovo hčero mam stike sam prek neta kr je prow fajn punca.
non in nonotov pa nimam več...
Uporabniški avatar
*frisko*
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 470
Na forumu od: 9. 6. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a *frisko* » 01. Nov. 2008 17:39

imam še obe živi stari mami, s katerima se vidim 5x na leto (pa še to je velik). ena (mamina) me ne mara in zato nimam pretirane želje se videvat z njo, druga je dementna in me je sicer imela včasih najraje na svetu, zdaj pa se me ne spomni več. potem pa je tu še edini še živ stric, ki živi 500 metrov stran od nas, pa ga tut ne vidim prav pogosto (rojstni dnevi, prazniki). njegova žena je faca in taka mladostna, se velikrat dobiva na kavici. njen sin je pa deloholik in ga vidim na vsake kvatre. nazadnje smo se vidl na zabavi za bratovo diplomo, ampak je bil, kot vedno, ves zamorjen in je govoril samo in samo o službi, delu .... tu so še tri stare tete in od ene od njih mož, ki jih pa nisem vidla že najmanj eno leto. ostalih sorodnikov ne poznam. češrav jih imam baje veliko .. skratka, nismo bog ve kako povezana družina, ampak je men čist fajn tko kokr je
fun
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1401
Na forumu od: 15. 8. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a fun » 01. Nov. 2008 21:19

Jaz mam še obe babici in oba dedka... Na vse sem zelo navezana in jih pogosto obiskujem. (en dedek je sicer bolan, in včasih pozabi kdo sem, ampak ok... vseen je moj deda : ) ...)

Mam 3 tete in 4 strice; vsi so poročeni in majo družine, tako da mam ogromno sestričen (6)in bratrancev(8)... Z vsemi smo kakortolko v stiku... Moj najljubši bratranček je isto star kot jaz, živi v isti ulici kot jaz, in sva res ogromno skupaj... Kot 2.bratec mi je, ko sva bila majhna sva govorila da se bova poročila, skos sva visela skup itd :P ... Zdej ga pa z njim+ šeenim bratrancem in bratom hodmo skup žurat, ful si pomagamo pri vseh stvareh itd...

Drugače majo vse moje tete eno skupno lastnost; vsakič ko me vidjo začnejo kako sem zrastla, kako sem čim bolj podobna mami/atiju; in vse me na vsak način hočejo zredit... :lol:

Zelo super se razumem s možem od ene tete; hodim na isti faks kot je hodil on, zato mava ogromno skupnih tem itd...

Se pravi; smo ena veliiiika družina; kar naprej se nekej dogaja; itd... Včasih mi grejo taka velika srečanja mal na živce; ker je enostavno vse preveč glasno... :D (tamali bratranci in sestrične so čist preveč polni energije, skos norijo, vreščijo, se hočjo igrat ponija z mano- to pomeni da se po 2 naenkrat obesta name, in jih moram potem nosti okol :roll: :D itd...)
Uporabniški avatar
_martina
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 114
Na forumu od: 11. 5. 2008
Kraj: primorska

Neprebrana objavaNapisal/-a _martina » 01. Nov. 2008 22:53

gremo po vrsti :D :
~ mama
~ oče ( ne vem kje je, ne komuniciramo)
~ maljša sestra
~ eno pravo teto po mamini strani, ki živi v kanadi, in se bolj poredko oglasi
~ sestrično, hči od tete v kanadi
~ 2 strica po fotrovi strani ( ne vem kje sta)
~ eno 'teto'.. ni čist prava teta, sam meni je kot druga mama
~ babice, nonoti.. ne obstaja pri meni
~ 1 pravega bratranca, ki ga tudi bolj poredko vidim

to bi blo to pri nas :P

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov