Sanje, obup, groza (lucidne sanje, astralna projekcija, OBE)

Pomoč iz čustvenih stisk.
Uporabniški avatar
Nency
Komunikatorka
Komunikatorka

Sanje, obup, groza (lucidne sanje, astralna projekcija, OBE)

Neprebrana objava Napisal/-a Nency »

Pozdravljene, javljam se po dolgem času, vendar potrebujem pomoč, to temo sem dala v čustva, ker me je strah in čedalje huje je...

Problem so moje sanje, ki so tako jasne a hkrati strašljive. Zaspim in v sanjah me ¨ obišče¨ pokojna babica, ki mi ne dovoli vstati iz postelje tišči me dol, ali pa samo pride na obisk, čutim jo, zavedam se je , ne morem pa odpreti oči, kričim ( a neslišno), a telesa ne morem premakniti, ne znam drugače razložiti, ampak zavedam se, čutim vse, želim leteti stran, zbežati v zgornje nadstropje hiše, kjer so moji starši in sestra a ne morem.

Ali pa me obišče moj pokojni stric z mojo babico. Z obema sem imela lep odnos je pa tudi že 9 let od kar je stric umrl in 4 od kar babica. Bili smo povezani a sem to izgubo prebolela.

Druga stvar so pa sanje, ki so grozne, nekdo, ne vem kdo, ker ga ne vidim, pride k meni, mi ne pusti vstati iz postelje, želim leteti stran, bežati, niti luči ne morem prižgati, ker ne morem premakniti telesa.
V vseh teh primerih se mi dogaja enako,zavedam se a me neka sila ne pusti vstati, ko končno lahko prižgem nočno lučko, imam mravljince po celem telesu in težko telo, cela sem prepotena ura pa je okoli 2h 3h zjutraj, grozno je in potem komaj zaspim s prižgano lučjo, če se mi to ne ponovi seveda. Včasih pa počakam,da je ura 6h zjutraj, ko je svetlo, saj se mi takrat načeloma to ne dogaja.

Nekaj časa sem imela mir pred tem, lani nazadnje, a sedaj so se mi pred 2 tednoma zopet začele in zadnja dva dni je nenormalno hudo, ker mi ta sila ne pusti vstati iz postelje.

Ima katera/kateri podobne izkušnje, ve za koga, ki se mu to dogaja, ker to je resnično strašljivo. Kaj naj naredim? Psiholog? Psihiater? Ne vem, sama sem veliko v duhovnosti, psihologiji itd, ampak tukaj si žal ne znam sama pomagati. Hvala za kakršno koli informacijo-nasvet.
Še vedno lahko povemo, kar smo zamolčali, ne moremo pa več zamolčati, kar smo povedali.
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Lj

Neprebrana objava Napisal/-a purple_rain »

Ta tvoja "sila" bi lahko bila spalna paraliza, lucidne sanje so pa pogost spremljevalec (oz. obratno).

A si pod kakšnim težjim stresom zadnje čase, kej travmatičnega doživela?
Uporabniški avatar
Nency
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Nency »

Tole s spalno paralizo bi nekako šlo skupaj. Glede lucidnih sanj pa sem že govorila s prijatelji in nekaj na tem že delam, brala sem pa o tem že lani poleti. Vendar si moram več prebrati, predvsem pa se naučiti kako in kaj. Vem, da si je potrebno prešteti prste na roki, kajti vedno, ko si v sanjah jih imaš 6, torej, ko jih je 5 si v budnem stanju. Poleg tega si zamisliš neko čarobno palico, včeraj sem jo uporabila, ampak je bilo še huje.

Stres? Kaj pa vem, morda je to krivo, ker sem skos pozitivna, optimistična in ne gledam na probleme, kot na nekaj nerešljivega in si pač rečem že mora tako biti. Poleg tega pa, ko sem sedaj brala to spalno paralizo od česa to pride, sem se spomnila, kako sem izgubila nedolžnost, nisem si želela spolnosti a me je en pijan kreten dobesedno posili na neki žurki, kljub temu, da sem ga prosila, da tega ne želim, res pa je, da je od tega že 10 let, ampak vedno sem si želela prvo spolnost z nekom, ki ga bom ljubila, vendar do tega ni prišlo... To sem nekako potlačila vase... Ampak zakaj potem te sile, ki delujejo name, ko spim in to po 10 letih, če je temu tako? Ahh preveč vprašanj...

Ne vem pa na koga se naj obrnem glede teh sanj, kdo bi mi lahko kaj povedal, kaj konkretnega, kako in zakaj se to dejansko dogaja?
Še vedno lahko povemo, kar smo zamolčali, ne moremo pa več zamolčati, kar smo povedali.
Uporabniški avatar
slovenc79
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a slovenc79 »

mogoče ni psihično ampak fizično? kakšen je prostor v katerem spiš, prezračen ali ne, je majhen prostor, velik? poskusi spati v drugačnih položajih, z drugačno pižamo, mogoče prestavi ležišče.. za začetek poskusi spat z malo odprtim oknom :) svež zrak zelo dobro vpliva na spanje, vsaj pri meni je tako.
mal tudi pomisli kaj počneš preden greš spat, npr. če ješ tik pred spanjem so lahko problemi, itd.. taki problemi potem zelo vplivajo tudi na sanje ;)

seveda možno da je tudi v psihi problem.. ampak se mi zdi da velja pomislit na oboje.
Zadnjič spremenil slovenc79, dne 20. Mar. 2012 23:46, skupaj popravljeno 1 krat.
hej norci :)
Uporabniški avatar
Nincha II
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a Nincha II »

Kaj pa, če bi obiskala nekoga, ki se ukvarja z nadnaravnimi stvarmi? Recimo kakšnega ezoterika, mistika? Ali osebo, ki se spozna na regresijo itd. Ker to, kar se ti dogaja, je pač nadnaravnega izvora in po moje se z nadnaravnimi metodami oz. osebami, ki se na to spoznajo, tudi rešiš.

Jaz mislim, da je vse to psihičen vzrok in da so se vate naselile nepotrebne misli/energije, ki te ovirajo na raznih področjih. Tega se v budnem stanju sicer ne zavedaš, vendar zato toliko bolj, ko zaspiš.

Ne vem no... če malce pobrskaš po netu, se najde ogromno ljudi s tega področja, ki ti lahko svetujejo ali odprejo luč, ki je še ne vidiš.
Uporabniški avatar
s0nckic4
Cosmofrik
Cosmofrik
Kraj: Over the Rainbow

Neprebrana objava Napisal/-a s0nckic4 »

moj cimer je imel enak problem, sicer kot otrok. prišlo je tako daleč, da mu je bilo grozno sploh iti spat. mislim, da se je rešil tako, da si je nekako vbil v glavo, da so to samo sanje in da jih lahko nadzoruje. in potem vedno ko se je začelo, si je zamislil svoj potek in si dal super moč metanja gorečih krogel (froc, haha, sej vem, ampak bil je cca 12 let star) in je pač vrgel kroglo in je tisto grozno šlo stran.

če ti lučka nudi neko uteho, potem zaspi s prižgano lučko.
Vsak raj ima svojo kačo.
lucidDreamer
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a lucidDreamer »

Sem se registriru sam z namenom de lohk odgovorim na to temo.

To kar maš ti so lucidne sanje in jih doživi vsak tik preden zaspi. Ubistvu ti ta čas, ko to sanjaš sploh ne spiš, tvoji možgani delujejo na polno in si sama ustvarjaš ta svet kot ga vidiš. Kako se rešit tega da boš lahko vstala iz postelje oz. te sila ne bi pritiskala, je to da si predstavli da splezaš po vrvi iz svojega telesa, al pa preštej si prste na roki, čez dan se ščipaj, potem bodo to hoteli tvoji možgani sami naredit v sanjah, tam ni bolečine. Tehnika lucidnih sanj se uporablja proti depresiji in še polno drugih stvari.

Jst to prakticiram 1x na 2 meseca, in kadar si znaš sama ustvarit kaj želiš, takrat boš uživala (so pa zmeraj na začetku grozne stvari, ki jih premagaš sam s tem da se zavedaš da niso resnične). Načeloma nej se to ne bi delalo, če imaš mrtve sorodnike oz. se je smrt zgodila v bljižni preteklosti. Če te kej več zanima, si poglej po netu, maš polno literature Lucid Dreaming, Astral Projection, OBE (Out of body experience). Ne rabiš obiskat nobenega psihiatra, psihologa, karkoli, vse se lahko sama naučiš nadzorovat, sam preberi si dovolj literature od vsega tega.

Upam, da sm ti kej pomagu s tem.

Lp, pa lepe sanje ;)
funny baby
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a funny baby »

A mogoce veckrat razmisljas o stricu in babi in ti ves cas hodijo po glavi iste misli? Meni je umrla teta in v to nisem verjela. Nismo ziveli v istem kraju in smo se videli enkrat do dvakrat letno. Mislila sem, da ko bomo sli v njen kraj, da se bo kar naenkrat pojavila in rekla, da je bil nesporazum... In ves cas, ko sem imela te misli sem ponoci sanjala kako gremo v njen kraj in kako se res srecamo in ona pove, da je bila nekje zaprta, da ni mogla niti poklicat niti nic. In ko smo sli dvakrat v njen kraj in seveda je ni bilo, sem si dopovedala, da je zal res mrtva in, da je ne bo vec. In takrat so se tudi sanje koncale.
Uporabniški avatar
White_Widow
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a White_Widow »

jaz pa mislim, da te nekaj močno muči, mogoče se celo tega ne zavedaš. imaš nekaj v podzavesti
sem imela točno take sanje (sicer ne z babico in stricem).
ko sem rešila vse svoje probleme, se nehala obremenjevati z različnimi stvarmi, so tudi sanje čudežno izginile.

Vem, da si je potrebno prešteti prste na roki, kajti vedno, ko si v sanjah jih imaš 6, torej, ko jih je 5 si v budnem stanju.

dejte no, s takimi :D

pred spanjem si poglej kakšen lep film, poslušaj kakšno lepo, mirno muziko, ko si že v postelji, razmišljaj o čem zelo lepem.

naša podzavest se izraža v sanjah, zato dajem prednost predvsem mojemu prvemu odstavku, in ne kakšnim lucidnim sanjam (mnogokrat v sanjah mislimo, da smo budni, da se dogaja zares, ampak v resnici še spimo)
Uporabniški avatar
schpeltza
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a schpeltza »

Tole zame niso lucidne sanje, ker jih sama ne more kontrolirat. Lucidne sanje so, če se v sanjah zavedaš, da sanjaš in lahko tudi s sanjami upravljaš.

Jaz bi tudi rekla, da te nekaj zelo muči (podzavestno) in se tega ne zavedaš. Pozanimaj se malo, kaj bi te tvoje sanje pomenile.
"Nicht die Schönheit entscheidet, wen wir lieben, sondern die Liebe entscheidet, wen wir schön finden." (Sophia Lauren)
Uporabniški avatar
White_Widow
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

ja, sem si zdaj prebrala o lucidnih sanjah, tam dejansko veš, da si sredi sanj, in si lahko rečeš, SANJAM, in spreminjaš potek sanj.

to, kar avtorica opisuje, so navadne nočne more
Uporabniški avatar
slovenc79
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a slovenc79 »

se strinjam.. lucidne sanje so če jih lahko po svoje kontroliraš inse zavedaš da so sanje.. in če nekaj groznega sanjaš, to niso (razen če si ljubitelj grozljivk)
hej norci :)
lucidDreamer
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a lucidDreamer »

Jst tut v lucidnih sanjah najprej grozno sanjam, pa se pol poboljša!

To, kar ona doživlja je WILD tip lucidnih sanj.

Vam postam en angleški člank:
However, you are still "aware", and depending on your lucidity "skill" or how many of your senses you still "control", thus more vivid your lucid dream will be, as you keep controlling/using these senses in your dream.

Sometimes your senses start functioning against your will, and you have 0 control of what happens. This usually happens while you are still paralyzed, and must not be confused with vivid nightmare. The hallucinations abus your awareness and your senses actually function.

You can feel the unmistakeable presence of something evil in your room, which definitly is out to harm you.

If your hearing is "enabled": You hear whispers, talking, rumbles, exploding noises or roars from demons, ghosts and apparations.

If you can open your eyes: you see demons, ghostly shadow, figures, shadow people, humanoids.

If feeling is enabled: The demons can now touch and move you. They don't really touch you but your brain receives signals of being touched.

Most people see a demon or an old lady or a ghasly figure.

In tako naprej se nadaljuje,...

http://www.world-of-lucid-dreaming.com/ ... reams.html
Uporabniški avatar
White_Widow
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

za lucidne sanje je značilnost, da jih lahko spremeniš, ona jih ne more.
ja imaš prav, to so žive sanje (a res noben več ne more brez angleških izrazov? :D ), ampak ne lucidne
Uporabniški avatar
Smokes
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a Smokes »

Zelo verjetno gre res za spalno paralizo. Meni se je to zgodilo 2x v življenju, prvič, zanimivo, le kak dan po tem, ko sem prvič sploh slišal za spalno paralizo. Kar naenkrat sem se zbudil in bil popolnoma paraliziran za kake 10 sekund. Drugič in zadnjič se mi je zgodilo kmalu za tem, tokrat v malo hujši obliki. Spet sem se nenadoma zbudil sredi noči in bil popolnoma paraliziran, le da sem zraven občutil še, kot da bi mi nekdo z močno silo izmenično potiskal glavo v povšter, prav slišal sem tisti zvok, ko ti nekaj pritiska na uho. Isto nisem mogel odpreti oči. Sem pa na srečo takoj vedel, da gre za spalno paralizo in ko sem se sam pri sebi umiril, je hitro minilo. Vseeno precej srhljiva izkušnja, če ne bi poznal spalne paralize, bi bila grozljiva.

V glavnem, pri spalni paralizi sanjaš in si buden hkrati, poleg paralize in občutkov potiska, vlečenje in podobnih fizičnih občutkov imaš lahko tudi privide in prisluhe. Priporočam tale par minutni dokumentarec o spalni paralizi, ki lepo prikaže vse izkušnje, ki jih imaš lahko z njo in razloge zanje. Dokumentarec je razdeljen na štiri dele, tule je prvi del - klik
Odgovori