Priznam da...20#

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

mmm
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1287
Na forumu od: 5. 11. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a mmm » 15. Avg. 2022 3:52

^^ No in potlacena jeza potem tako kakor do fizicnih obracunov med ljudmi (moj domisljijski primer) - pripelje do vojne. Ki skoraj vedno vodi v morijo. Mnozicna posilstva, mnozicni poboji... za take naloge se rekrutira zapornike, uporabi dodatne kemicne substance

Ampak v ozadju je potlacena jeza, med dvema stranema pa se toliko vecja jeza - govoril sem ti, nikoli me nisi poslusal - kakor doma v druzini, se samo preslikuje
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 6560
Na forumu od: 31. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 15. Avg. 2022 6:21

- ja mmm deluje tudi čisto drugi po telefonu po glasu, kot ko tle piše. Ok samo itak iz enega Tel pogovora se ne moreš prav oceni človeka.

- nevem kakšna delujem tle, sej sem že rekla, da tukaj pač pišem, da dam ven kar me mori, ali pa tako neke ugotovitve, ker mi tako paše, ne iz nevemkaksnega razloga, da bi ugajala komu, ki ta forum bere

- mi pa grejo hitro na živce ljudje, za katere dobim občutek, da so nepristni, narejeni, ali da želijo malo ponarejeno sliko narediti o sebi, da bi bolj ugajal idrugim ljudem. Nimam potrpežljivosti za take. In to tako v realnosti kot virtualno, Oz v reali se niti ne posebi osredtocam nanje, ker se lahko obrneš in greš drugam, če ni to kdo iz službe ali strank.

- da dobiš parcelo seveda je kot noč in dan v primerjavi z nekom, ki ne dobi nič in mora iz svojega potu in krvi nekaj naredit.
Zdaj, če ne želiš biti na neki vasi, si predstavljam, da lahko parcelo vsaj prodaš in iz tistega dobiš nek denar, če je na dovolj kupno zanimivi lokaciji.
Lahko je tudi velik psihični pritisk za nekoga, vpliva na mentalno zdravje, če ve da je vse odvisno od njegovega dela/iznajdljivosti, da mu ne bo noben kril hrbta ali da ne bo nobena stvar tako padla iz neba.. prinese veliko stresa.

- zdaj sem se spomnila D a moji naj bi imeli tudi neke parcele se nekje drugje od tu kjer živijo, čeprav najbrž bolj manjše, no Evo to. Je tudi vsse neurejeno in pozabljeno, verjetno bom morala, če bi hotela sama it urejat papirje in plačat odvetnika iz svojega žepa, da malo uredi kaj je s to parcelo.. Drugače imajo pa se kar veliko parcelo, na kateri sami sedaj živijo, samo v mojem primeru je potem to edino, da bi živela zraven njih.. Kaj drugega kot to ne morem..
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
mmm
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1287
Na forumu od: 5. 11. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a mmm » 15. Avg. 2022 8:11

Odkar, hayley, jaz svoje telo premikam nisem vec isti. Nism vec tolk beden, dolgocasen, zadrzan kakor sem bil ko sva se prvic dobila.

Se vedno sem lahko ((marsi)komu) dolgocasen, a pogovarjati se znam :oops: :ja:

Pa ful se odpiram, to si tudi opazila. Pa dolocenim zenskam je to vsec, ceprav pol pades bolj v friendzone, no sej tudi prjatelce rabim :oops: :)
Ko sva se midva dobila sem bil cist zaprt

Sej brezveze da to pisem, lep praznik. Uzivajte bolj od mene bolancka :wink: :cool:
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 6560
Na forumu od: 31. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 15. Avg. 2022 9:15

- Ja simpatičen si po telefonu... :D Pa se mi zdi, da imaš tako precej mlad glas, lahko malo bolj kot si videt na slikah..

- moja mama je spet začela intervju delat z mano, ko sem prišla nazaj iz telefonskega sešna, kje sem bila, če sem šla govorit po telefonu, pa da nek sosed strelja (divjad) zraven nas... bi skoraj iskalno akcijo naredili za mano.. :D
- mi je pa ful fascinantno brat tvoje narečje na fbju :mrgreen: . Zdej ne vem, če lahko napišem, katero. :D

- imam pa še eno drugo znanko (bivša cimra od ene prijateljice) iz tvojega konca in njene zapise ali komentarje mi je tudi cela fascinacija za jih brat :mrgreen: je prišla 1x dol do nas tudi, na dekliščino od prijateljice, samo ona pa isto govori bolj ljubljansko, ko jo poslušaš, ampak zapisi na fbju so pa nekaj drugega..

- ja takrat, ko sva se dobila si deloval malo tak neroden

- mi mama že zdaj zjutraj teži, če sem delala kaj za službo. Sem ji rekla nazaj, da naj mi ne dela pritiska, da delo imam bolj zato, ker so mi v službi preveč dali, za premalo plačila med drugim, ne zato, ker bi jaz premalo naredila, Ona me hoče dol tlačit z vsakim stavkom. Nekateri drugi straši pa pumpajo otroke, kako so super, ko sploh nič takega ne naredijo. In pol vidim, ko imam kake znance (prijatelje tudi tukaj mislim), ki 10x manj delajo od mene, starši jim nudijo mariskaj, za spat, avte, pa se 10x bolje počutijo glede sebe, kot jaz sama glede sebe.

- imam problem z menjavanjem ang/ slo, včeraj imela kar fajn debate z možem od prijateljice, pa potem vmes pomotoma slovenskim kelnarcam govorim thank you.. :D


- Aja drugače sem pa pred kratkim odkrila en yt kanal 'Therapy in a nutshell.' Lahko ti kaj pomaga, čeprav ni nadomestilo za terapaijo. Mogoče bi znali bit zanimivi kakšni videi v smislu ' how to manage your emotions' ... samo verjetno je malokdo tako navdušen nad yt, kot jaz. So pa kr dolgi ti njeni videi za vse pregledat.
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
mmm
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1287
Na forumu od: 5. 11. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a mmm » 16. Avg. 2022 16:53

* 100 ljudi, 100 razlag, na preveč stolih sedim naenkrat in postaja kar problem. Lahko vzamem od vsakega dobro, a se zakomplicira.

(Sem ravno danes bral novico, da se bo tudi Srbija morala odločiti ali bo za Ruse, Američane, Kitajce - ker se trudi biti dobra do vseh, kar je OK, ampak v trenutni situaciji hitro postane kontradiktorno)

* Naučiti se bom moral poslušati sebe. Glih sem bil na terapiji, kjer mi je rekla, da bolečina zame ni dobra. Da mi dela škodo v gibljivosti. Odsvetovala mi je celo bolj trdo masažo.

* Kaj naredim jaz? Boli, boli, boli... ampak želja je prevelika. Bom že, moram sedaj to izpeljati :!: Jah, saj so prazniki, zdravnikov itak ne maram, pa tudi če bi moral, kam pa sploh naj grem :?: :!:

* In pol zares boli, grem v bolečino. Me je res bolelo :( Lahko, da sem občutljiv, ampak me je res bolelo :!: Prvi zdravnik ni imel empatije, je rekel, da sem živ in da me ne bo obravnaval, ker sem živ in ne bom umrl. Naj pridem takrat, ko je treba.

* Sam tudi nisem imel empatije do sebe. Sedaj, ko je bolečina skorajda že popustila, šele razumem, da sem naredil točno to, kar mi je bilo odsvetovano. Šel sem v bolečino, trpljenje. Ker je delo zame pač imelo prednost. In ker sem upal, da ni tako hudo, da se bo samo pozdravilo. Ko sem videl, da se samo ne bo pozdravilo, pa... moja trma je rekla, da sedaj pa nimam izbire, če mi dežurni zdravnik noče pomagati (5 minut dela je imel, da mi to predpiše, zbudil sem ga itak že; aja, pa tudi farmacevt bi mi to lahko dal, ampak ne vem zakaj študirajo 5 let, če nič ne smejo delat. Ker preiskav mi niso nobenih šli delat, čez praznike tega ni za pričakovat. Pač dajo ti zdravilo, ki je mix snovi, nekaj bo prijelo, ostalo je pa odveč, in bo telo že izločilo. Briga farmacijo/medicino kaj bo telo z ostalim :!: :twisted: ), potem bom iz nasprotovanja njemu, celemu zgrešenemu sistemu javnega zdravstva, ki ga od vsake plače močno preplačujem in bi za ta denar imel raje tudi alternativo in neobvezna covid cepljenja, ne pa obvezna - pač sedaj trpel^^, umrl ne bom, upam da se mi poslabšalo ne bo - in ko sem oddelal, sem potem šel normalno ob normalni uri po zdravilo.

* Sedaj me čudi zakaj sem (prijetno, tako močno) utrujen. Itak da sem. Nekaj dni sem bil v bolečini, saj pri mnogih je isto - ampak jaz sem bil na terapiji, kjer mi je bilo izrecno povedano, da tega ne smem početi. Pri masaži sem se spomnil, pri temu resnejšemu primeru pa ne. Kot da bolečino čutim šele sedaj - za nazaj


^^Dr. House je 1x enemu hotel dokazati, da njegovo zdravilo za glavobol ne prime. Sproduciral si je glavobol, si ne vem kaj delal na glavi, da je pokazalo, da ima glavobol (ne vem kako se to vidi) - samo da je onemu dokazal, da njegovo zdravilo ni OK. Komentar ostalih sodelavcev - idiot (dr. House; kaj sedaj hoče sploh pokazati/dokazati)


* No vesel sem, da sem oddelal, verjetno bi še 1x naredil isto. Ne smem trpeti bolečine, ampak bolečina je prišla ob nepravem času in jaz tuki pač ne morem pomagati :twisted:
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 6560
Na forumu od: 31. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 16. Avg. 2022 19:15

- So ta 20a leta res čista katastrofa, kot otrok ali najstnica si nikoli nisem predstavljala tako težkega lajfa, to je tisto ko gledaš filme ali serije in si misliš, kako se imajo mladi odrasli ljudje fajn in samo uživajo

- kakšna ironija, un tip, s katerim sem pred skoraj 10leti hodila, mi zdaj pisari, jaz ne vem, kaj njemu ni jasno.. nisem edina ženska v vesolju

- moj zadnji bivši pa mene ignorira

- kako so pismo te terapevtke, kot je moja naučene, da ne smejo črhniti besede, kaj si mislijo, ne smejo povedati niti m od mnenja, prav smešno.
- mi gre na živce ,ker ne morem normalno sploh govorit, ker se tako hitro začnem jokat, takoj ko začnem s kakšno bolj čustveno temo. In mi gre res na živce jokat pred to terapevtko, še pred prijateljicami mi je manj nerodno. Recimo v nedeljo sem isto sredi mesta v nekem lokalu, ko sem bila z dvema prijateljicama in sem eni nekaj razlagala iste stvari, ki jih tudi pi terapiji in mi je bilo vseeno ,še malo manj neprijetno tam jokat na odprtem, kot pa pri terapevtki v sobi.. Sem ugotovila, da potem skoraj neham dihat, da ne bi jokala in se mi začne kar malo vrtet, ker očitno premalo kisika dobim.. In pol mi začne še terapevtka neki s tem kako morem globoko dihat, ma se prav neumno počutim, kaj bom zdaj še dihalne vaje tam imela.. sem ji rekla, da bom že bolj globoko dihala, ko bom šla ven od nje in ne bom zdaj pri njej nič počela... To vse skupaj je ekstra bizarno, sedim pa tudi ene vsaj 3 metre proč od nje, ne vem kako ona vidi kako jaz diham... to je vse skupaj en velik cringe.
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
žveplenka
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 210
Na forumu od: 7. 5. 2021

Neprebrana objavaNapisal/-a žveplenka » 18. Avg. 2022 16:26

-sem žalostna da je poletja že skoraj konec...saj tistega pravega
- pa še zadnji dopustek je bil v k :evil:
- predvsem krive prevelike količine...nevem kdaj me bo izučil
- še vidla sem neki kar me bo še dolg v morah preganjal..brrr
-pa zmučena sem..nevem od kje kar naenkrat delam po 16ur na dan..pa da bi se kje poznal neeee sam zmatrana sem tolk da nič pametnega ne morem razmišljat mi sam bedarije po glavi hodjo
-pol mam pa še butaste pribliske kriv je on in to da mi je pokazal neko plat sebe k je nisem še vidla..no lažem sem ampak samo na kratke momente
-me živcira vse skupaj pol mam pa še pms obupen da sem vsa razbolena in posledično še bolj razdražena...in pol grem seb in celmu svetu na živce
- sicer se kaže da nisem brcnla v temo in da bo najbrž kej kmalu kej iz tega vsega dela gre počasi ampak vztrajno, vsaj razpis je uspel in imam zagotovljenih naslednje 3 leta delovanja... pa še nekaj se odpira da bom malo brand razširla in dejansko je vznemirljivo
- mi je pa zanimivo kako država mladim podjetnikom dejansko nič ne pomaga, ok jaz si stroške še nekako pokrivam, živet ne bi še mogla od tega in itak logično da morm zraven še delat, pač ja dajo tisto polovičko za stroške sam kaj ma to veze, nevem a se ne zavedajo kaj vse rabiš na začetku da sploh zalavfaš vse skupaj...po eni strani je pa tud kul tako kot je če ne bi vsi šli v podjetništvo tako gredo pa samo tisti z vizijo in z nekim zagonom, zdaj res srečujem zanimiv folk, k smo na dokaj podobnih poteh in je zanimivo kakšni so ti ljudje, res zagnani in res jih spoštujem da garajo za svoje sanje
- ah ja nazaj treba delat
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Prispevkov: 6907
Na forumu od: 28. 7. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a emanuela » 18. Avg. 2022 19:14

-danes je en mesec, odkar sem v novi službi. Osvobajajoče je, ko greš po šihtu domov in je to to. Ostalo je pa zdaj pod pop. sp, neprimerljiva višina prispevkov, res.
-se nam nikamor ne premika z gradbenim, čakamo upravno, prej pa (spet) ne smemo nadaljevati z delom.
-sem šla na popravilo tattooja, ki mi ga je "znana" tetoverka sfrkala, vajenka pa popravila tako dobro, da se ne vidi napaka. Septembra pa končno na ta velikega na stegnu.
-mi uspe spiti 2l vode na dan ter narediti po 20k korakov. Adultam :lach:
-je mini vrt uspel, vse v loncih uspeva, paradajz je zrastel preko dva metra, pojma nimam kake sadike mi je to mami dala :)
-mi tamala že kako leto sitka za bradato agamo (prva nam je umrla), pa ne vem, če je ne bi res imeli. Samo se mi zdi, da imam urnik že tako zatrpan po eni strani, da si že za psa moram prav splanirati jutra oz večere, da opraviva tisti delovni del sprehoda. Kar pomeni, da vstajam ob petih.
The world is as you are.
mmm
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1287
Na forumu od: 5. 11. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a mmm » 20. Avg. 2022 21:40

* Čustveno se mi dogaja ful stvari. Procese sem sprožil sam, ko sem se udeležil neke delavnice. Ful sem se bal, da se psihično ne zrušim na njej. Dejansko sem se spravil v jok, čustveno sem odprl, zgleda da je zdravilno delovala name.
* Ali pa da je vsaj nekaj premaknila.
* Ironija je, da bi lahko bil poznejši zdravstveni zaplet, ki sicer gre na bolje, vendar ne tako hitro kakor bi si želel, posledica te delavnice.
* Simbolike je veliko, maloprej sem dobil novo asociacijo povezano s svojo zgodovino. Vseeno nočem pretiravati :)

* Ful sem se odprl zadnje dni / tedne.
* Večina ljudi misli ali da sem nor ali da se mi nekaj "čudnega" dogaja, vendar nekateri so me začutili
* Tistih nekaj, ki me je začutilo, mi je to pokazalo tako ali drugače. Nekateri zelo bežno, a cenim, nimajo energije za to.

* Glede na to koliko se odpiram, tisti ki me lahko začuti je... samo sam Bog... ali pa bodoča žena. (En moj bivši cimer bi rekel, da bi bil tak odnos izkoriščevalski)
* Meni se zdi OK, da se odpiram, saj je to edini način, da začutim potlačeno bolečino in da določene težke stvari grejo ven

* Je pa v tem odpiranju pač tako. Lahko, da bom zgubil veliko starih prijateljev/znancev. Ne vem - nekateri s katerim sem se veliko (pre)družil so moje virtualne izpade tako elegantno zignorirali kakor da jih nikoli ne bi bilo. Ne razumem ali folk res ne čuti stisk(e)? :roll:
* Ampak to da zgubljaš ljudi okrog sebe - niti ni zguba. Če bom na koncu lahko ob večerih pomirjen sam s sabo gledal TV, ki ga letos še nisem prižgal, bral knjigo ali celo kaj delal za kariero in razvoj - ne bom več odvisen od pozornosti drugih ljudi - ...sem dosegel svoje.

* Sem hvaležen za eno prijateljico tukaj. Sicer se počutim, da samo jaz njej jemljem energijo... ampak to rabim. Ženska mi res ne povzroča nobenih čustvenih pretresov.

* V odnosih sicer sploh ne zgubljam. Ja, stari bodo šli stran, bodo verjetno odpadli (sami se bodo izključili - jaz jim nič nočem). Prihajajo pa novi iz različnih smeri (in situacij), ki so v podobni realnosti, kakor sam trenutno. In to se mi zdi prava pot.
mayaeb
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 621
Na forumu od: 26. 8. 2020

Neprebrana objavaNapisal/-a mayaeb » 20. Avg. 2022 23:07

- je prvič tako zbolel, hudo je, ko ne veš kako bi lahko pomagal

- dvomim v svojo odločitev, da ga tri dni na teden vidim zgolj dve uri, ne vem

- da bi moralo biti vse bolj umirjeno, sproščeno

- da sem grozna do njega, ko vem, da psihično nisem ok

- bi rada ugotovila kaj je sprožilec določenih stvari, ki se dogajajo

- da nekatere osebe zgrešeno mislijo, da je ok, če samo jemljejo drugim.
Ne živi v preteklosti, ne sanjaj o prihodnosti, osredotoči se na sedanji trenutek.
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 6560
Na forumu od: 31. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 21. Avg. 2022 11:50

- bom imela kar zanimivo obnovitev in predelavo tega preteklega tedna s terapevtko jutri. Se mi zdi, da sem se dala v neko novo situacijo in zdaj lahko analiziram in razglabljam o svojem obnašanju in zakaj sem v določenih situacijah reagirala tako kot sem in kaj to pove o meni ali o problemih, ki jih imam ali o celem nekem mojem sistemu delovanja.. še dobro da so mi osebno te stvari zelo zanimive in zabavne, drugače res ne vem, kako se človek tega loti... mislim, da bom mogla malo iti tudi na seksualno temo, bolj glede misli in občutkov povezanih s to temo... Čeprav kdaj se sprašujem, dvomim, če je ok, če s terapevtko govorim, kaj kar spada bolj v seksualno tematiko, ker se mi malo zdi, kot da njo posiljujem z nekimi svojimi ...hm, preveč intimnimi informacijami? Se počutim malo krivo ali nagnusno.

- drugače imam kar malo mačka danes, bila včeraj na rojstnem od sorodnika. Mislim, da imam mačka mogoče prvič od 23/ 24 leta.. ok parkrat sem šla ven jeseni, ko sem imela 26, ampak mislim, da sem max 3 pijače na noč spila in ni bilo resnega mačka.. tako da nazadnje sem ga res imela okrog starosti 23/ 24
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
mmm
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1287
Na forumu od: 5. 11. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a mmm » 21. Avg. 2022 17:56

mayaeb napisal/-a:- da nekatere osebe zgrešeno mislijo, da je ok, če samo jemljejo drugim.

Nekateri radi dajejo in jih to izpolnjuje. :wink:

Sicer pa - do mene je bila empatična oseba, ki je doživela hudo prometno nesrečo, nič kriva, bo imela še nekaj časa posledice. Pa je ona začutila mene. Videz včasih vara. :)

Podobno kakor je nazadnje rekel nekdo, da glede na moj videz si nikoli ne bi mislil, da plačujem za seks.

Sej ravno zato pa imam kdaj "blodnje", da določeni znanci berejo ta forum - ker neki se nekje govori, ampak kot že rečeno - moj videz je preveč nedolžen za kaj takega :)

Mi je drugače všeč, če se me ne prebere kar na daleč.

Se ne mislim hvaliti s tem seksom. :( Ga je verjetno bilo preveč in meni ni poanta seksa, da mi (hitro) pride. Rabim odzadaj še odnos. In v seksu hočem uživat, da uživava oba.
Ne vem zakaj sem šel svojo čustveno nesnago kompenzirat v seks :( Mi pa to ni prav nič pomagalo. Sedaj ko se mi je oglasilo telo, sedaj se počutim preutrujenega zgolj za seks. Upam, da tako ostane. Morda sem zbolel zato, ker telo več noče nadaljevati takega načina življenja.

Sem te dni spoznal eno fajn žensko. Sem vesel za vse skupaj, me pa moti, da so ji všeč - drugi moški. Pri teh letih je kar težko biti z osebo nasprotnega spola s katero se mal bolj zaštekaš - zgolj prijatelj. Posebno, če si samski. In posebno, če ti pač ni nič neobičajnega hitro seksati z žensko :)

Se včasih sprašujem ali imam najvišjo cifro partneric tukaj, pa po mojem je (še?) nimam :oops: Ženske so tudi poredne (spet se hvalim na napačen način :twisted: )

Če smo že pri ženskah. Malo prej sem dobil SMS, če bi prišel živet k eni, ki oddaja, in sem ji pred sedaj že dolgo tega, popravljal internet doma. Ker drugega ni mogla dobiti. Preko enega znanca, ki mi je sugeriral, da se potem naj še zmenim za bivanje pri njej.
Pa se z njo ni dalo nič zmeniti. Sem se vmes spraševal ali sem ji bil antipatičen ali pa sem preveč računal za popravilo. :) (za moje pojme itak premalo, jaz pač nisem serviser, ampak vseeno nekaj nivojev višje - ne morem biti poceni :twisted: )
Noja, tudi to mi je polepšalo dan - čeprav sem zdaj že nekaj časa na svojem :twisted: :)

Še kar je hayley izpostavila. Tistim, za katere smatram, da se jih tiče, se bom odprl glede svojih sex "težav" - saj po ovinkih sem se že začel odpirati :oops: . Pač, imam problem. Saj paše, ampak na koncu vseh koncev imam problem. Posebno če bi rad ob svoji številki in odnosu kdaj si ustvaril družino ali pa imel resno zvezo :roll: :)
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 6560
Na forumu od: 31. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 21. Avg. 2022 21:26

- kaj sem jaz izpostavila, jaz sem v svojem postu samo o sebi govorila, da do zdaj sem s terapevtko nisem nikoli omenjala teme seksualnosti, intime in da mogoče bi mogla vključit tudi malo tega vmes, ker je povezano, prepleteno z ostalimi temami in doživljanjem...

- jaz sem ti svoje mnenje že itak povedala, da po neki moji intuiciji, idejah ali kar sem vse do zdaj slišala in prebrala, bi ti rabil oz bi ti najverjetneje koristila ena malo dlje trajajoča (nekajletna?) psihoterapija, s podobno terapevtko ali terapevtom, kot jo imam jaz, za tvojo veš kakšno imam mnenje.
Ali so une stvari s seksom problem, jaz zdaj ne vem točno kaj reči, jaz bolj vidim/ slutim?? sistemski problem v obliki ledene gore v smislu, nečesa se zavedaš, večine se ne zavedaš... Posledica, simptomi so ena pikica, vzroki so pa večja stvar, na katerih je treba delat, raziskovat.., ne zdravit samo simptomov, posledic..

Zdaj glede unih stvari s seksom, kaj je prav tle še normalno, ne vem reči..
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
mmm
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1287
Na forumu od: 5. 11. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a mmm » 21. Avg. 2022 21:51

- kaj sem jaz izpostavila, jaz sem v svojem postu samo o sebi govorila, da do zdaj sem s terapevtko nisem nikoli omenjala teme seksualnosti, intime in da mogoče bi mogla vključit tudi malo tega vmes, ker je povezano, prepleteno z ostalimi temami in doživljanjem...

Ja sej, jaz sem razumel, da govoriš o sebi, mogoče sem jaz bil nejasen. Jaz sem pač orisal iz svoje strani, da bom odslej naprej govoril o svoji seksualnosti s tistimi katerih se tiče. Teh sprememb ne bom več skrival. Niso to majhne stvari.

Jah ne vem, jaz imam, hayley, že nekajletno psihoterapijo za sabo. A grem zdaj k doktorju domov na obisk in mu rečem, da naj vrne denar, ker hayley pravi, da me ni ustrezno obravnaval? :)

Drugače - res je zanimivo, da po tolikem času psihoterapije kakor je jaz imam za sabo, nisem razrešil osnovnih čustvenih stvari. Občutka, da me drugi ne sprejemajo, občutka osamljenosti... In tistih še bolj bazičnih stvari - doživljanje/čutenje strahu/jeze... se mi zdi, da ravno sedaj z alternativnimi metodami skušam čutiti svoje telo in čustva. Psihoterapevti, doktorji medicine in znanosti - očitno premalo športajo, delajo jogo, plešejo... da bi lahko začutili, da me je strah, da sem jezen... kaj šele kaj bolj kompleksnega

Jaz mislim, da vendarle sem na pravi poti - cenim pa tvojo skrb hayley.
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 6560
Na forumu od: 31. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 21. Avg. 2022 21:57

Ampak ti si imel tisto skupinsko, nikoli pa individualne, meni se zdi, da človek rabi individualno za razreševat svoje probleme.. tam pri skupinski najbrž se tudi čas razdeli na število vključenih in imaš nek manjši del ure zase..

Je pa tudi dejstvo, da se v individualne vloži precej več denarja kot v skupinske in več denarja, več muzike, za moje pojme.

A so ti tvoji terpavti od skupinske imeli pravo izobrazbo ali kaj so bili za eni tudi ne vem.. ni vsak dober.

Mislim, to ni moj problem, jaz svoje stvari rešujem, kot jaz želim, to je tovja stvar, sem samo mnenje povedala...
Jaz ne bom nič profitirala, če ti narediš po moje.

Aja pa pri psihoterapiji, to je tudi moja rekla, si toliko 'uspešen', učinkovit, kolikor imaš sam motivacije, angažiranosti, ne naredijo oni nič kaj toliko namesto tebe.
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov